سوء مدیریت منابع طبیعی امنیت منطقه را تهدید می کند

به گزارش ایرنا؛ گری لوییس در نشست با استاندار خوزستان به منظور بررسی مشکلات زیست محیطی این استان، اظهار کرد: وقتی راجع به امنیت صحبت می کنیم همه اذهان متوجه وقایع کشورهای اطراف از قبیل مرگ و جنگ و مبارزه می شود که البته ناراحت کننده است اما مسائل دیگری به جز جنگ نیز امنیت منطقه را تهدید می کند.

وی افزود: مدیریت ضعیف منابع طبیعی وقتی با تغییر اقلیم همراه می شود منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد که نتیجه آن منطقه ای گرم تر و خشک تر خواهد بود و این دو موضوع در کنار هم زندگی مردم ایران و کشورهای منطقه را تحت تاثیر قرار می دهد.

لوییس تغییر اقلیم را تهدید امنیت بشر توصیف کرد که باید برای جلوگیری از وقوع آن همه تلاش کنند.

وی گفت: عمیقا اعتقاد دارم که به محیط زیست باید به عنوان امنیت و چالش امنیت بشری توجه شود.

رئیس سازمان بین المللی UNDP ، همچنین اظهارات قاطع مقامات عالی ایران درباره خطرات حوزه محیط زیست را مایه خوشحالی دانست و اظهار کرد: سفر به نقاط مختلف کشور اعم از ارومیه، مشهد و تالاب هامون باعث شد عزم من برای اقدام سریع در حوزه محیط زیست بیشتر جزم شود.

وی تاکید کرد: برنامه داریم که موضوع محیط زیست را در بعضی استان های کشور از جمله در خوزستان پیگیری کنیم.

لوییس اضافه کرد: مجموعه سازمان ملل دارای ظرفیت فنی است و می تواند ظرفیتی برای احیای کارون ایجاد کند. علاوه بر این سازمان ملل می تواند صدای مردم را به سایر کشورها برساند و همکاری آنها را جلب کند.

وی با اشاره به نخستین سفر خود به خوزستان و مناطق جنگی خرمشهر، آبادان و شلمچه تاکید کرد: قلب من با مردم خوزستان است و در سفر اول تحت تاثیر مقاومت مردم در جنگ تحمیل شده و میزان خسارت وارد شده به استان قرار گرفتم.

استاندار خوزستان نیز در این نشست با تاکید بر مشارکت کشورهای منطقه برای حل مشکل ریزگردها گفت: با توجه به مشکلاتی که عراق دارد پدیده ریزگردها در اولویت آنها نیست و کشورهای عربستان و کویت نیز کمتر با تبعات این پدیده درگیر هستند به همین دلیل تعلل کشورهای منطقه برای همکاری در حل مشکل نیاز است که سازمان ملل باید در این زمینه دخالت کند. 

عبدالحسن مقتدایی اظهار کرد: انتظار داریم که سازمان ملل با تعریف چند پروژه در خوزستان به حل مشکلات زیست محیطی این استان کمک کند. 

وی شوری آب کارون در نتیجه مشکلات سد گتوند و آلودگی این رودخانه را یک مشکل بزرگ زیست محیطی در استان دانست و خواستار کمک سازمان ملل در این باره شد. 

استاندار خوزستان با استقبال از طرح پیشنهادی نمایندگان سازمان ملل برای احیای کارون اضافه کرد: معتقدم این پروژه می تواند راهکاری برای کاهش آلودگی و تخریب و تلاشی برای حفظ رودخانه کارون در کنار سایر راهکارها باشد. 

همچنین مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، خشک شدن 80 درصد تالاب های بین النهرین، در سه دهه گذشته را مهمترین عامل وقوع پدیده ریزگردها دانست. 

احمدرضا لاهیجان زاده افزود: با خشک شدن هورالعظیم پدیده ریزگردها از سال 2004در خوزستان به طور جدی آغاز شد که تاثیر جدی بر تنوع زیستی و محیط زیست استان گذاشته است. 

وی تاکید کرد: آمار ایستگاه های اهواز و بستان نشان می دهد که در 30 سال گذشته رطوبت 50 درصد کاهش یافته و دما نیز تا سه درجه افزایش داشته است. 

لاهیجان زاده اظهار کرد: احیای تالاب ها تنها از طریق بین المللی و کمک سازمان ملل قابل انجام است. 

وی حل مشکل سد گتوند علیا، مشکلات رودخانه کارون، تثبیت کانون های ریزگرد و نحوه استفاده از زهاب های کشاورزی با شوری بالا را نیازمند همکاری و همفکری سازمان ملل عنوان کرد. 

معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان هم در ادامه این نشست نسبت به کاهش شدید منابع آبی استان هشدار داد و گفت: در یک دهه گذشته آبدهی رودخانه های استان 57 درصد کاهش داشته است. 

هوشنگ حسونی زاده با اشاره به کاهش 41 درصدی بارندگی در سال گذشته افزود: رودخانه کارون به عنوان مهمترین منبع آبی استان به دلیل برداشت از بالادست، تغییر اقلیم و افزایش مصارف باکاهش شدید آورد روبه روست. 

وی همچنین با اشاره به کاهش 80 درصدی آورد رودخانه کرخه اضافه کرد: رودخانه مارون نیز با 30 درصد کاهش آورد و افزایش شوری مواجه است. 

حسونی زاده تصریح کرد: با توجه به اینکه آب مورد نیاز 4.6 میلیون نفر (چهار و شش دهم) از جمعیت خوزستان از منابع آب های سطحی تامین می شود، کیفیت و کمیت آب رودخانه های استان بسیار حائز اهمیت است. 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا