بررسی تاثیر ترکیبی سیب و چای سبز بر سلامت
پژوهش های پیشین نشان دهنده فواید متعدد خوردن یک سیب به طور روزانه و نوشیدن چای سبز برای سلامتی انسان است . به تازگی پژوهش های جدید به مکانیزم دقیق و نوع عملکرد مثبت این مواد روی سلامتی انسان پی برده است . در همین زمینه دکتر پاول کرون Paul Kroon و تیمی از پژوهشگران موسسه تحقیقات غذائی موفق به نشان دادن عملکرد پلی فنولز polyphenols موجود در چای سبز و سیب شده اند . این ماده می تواند از تصلب شریان و گرفتگی عروق جلوگیری کرده و همچنین از آن در ساخت داروهای ضد سرطان استفاده می شود .
در بدن انسان فاکتوری به نام VEGF وجود دارد . فاکتور رشد اندوتلیال عروقی ، یا Vascular endothelial growth factor یکی از سیتوکین های دارای ساختاری پروتئینی است . این پروتئینها در رشد و متابولیسم سلولهای زیادی دخیل هستند . این عامل همچنین در رشد و ایجاد عروق جدید ( آنژیوژنز ) موثر است . از سوی دیگر ، این ماده اصلی ترین ماده کنترل کننده جریان خون در رگ ها محسوب شده و سبب شکل گیری و ساخت رگ های خونی شده و همچنین می تواند عامل ایجاد عارضه Angiogenesis در افراد شود . این عامل نقش مهمی در پیشرفت سرطان داشته و همچنین در توسعه پلاک ها ایجاد کننده انسداد شریان سهیم بوده و می تواند موجب بروز حملات مغزی و قلبی شود .
پژوهشگران در مطالعات جدید خود دریافتند که ماده موسوم به polyphenols epigallocatechin gallate (EGCG) در چای سبز و ماده procyanidin در سیب می تواند نشانه های عملکرد منفی فاکتور رشد اندوتلیال عروقی یا همان VEGF را متوقف سازد .
در مطالعات پیشین مشخص شده بود که رژیم غذائی و نوع مواد دریافت شده توسط بدن در مهار فاکتور رشد اندوتلیال عروقی ( VEGF) دخیل است ولی در این مطالعات برای نخستین بار شواهدی قطعی نشان داد که پلی فنول ها به طور مستقیم می توانند با فاکتور رشد اندوتلیال عروقی تعامل برقرار کرده و نشانه های آن دقیقا پس از خوردن مواد غذائی دارای سطح بالائی از پلی فنولز ، قابل مشاهده است .
دکتر کرون در رابطه با این ویژگی اعلام کرد : " زمانی که این تاثیرات در بدن روی می دهد ؛ نشان دهنده شواهدی قطعی و مسلم از ارتباط بین تغذیه مبتنی بر پلی فنولز ها و مزایای متعدد آن بر سلامتی است . "
No tags for this post.