هشدار وزیر بهداشت درباره غذاهای ناسالم و چاقی ایرانیها
دکتر سیدحسن هاشمی همزمان با هفته سلامت در برنامه نواخته شدن زنگ سلامت با بیان اینکه وزن مردم کشور ما روز به روز افزایش یافته و چاقتر میشوند، گفت: متاسفانه نزدیک به 50 درصد مردم کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند، در صورتی که میتوان با توجه به نوع غذای مصرفی و میزان کالری از این اضافه وزن پیشگیری کرد.
وی با اشاره به افزایش بیماریهای قلبی، دیابت و سایر بیماریهای غیرواگیر در کشور گفت: این بیماریها نهایتا سکته و معلولیت را در پی دارند. در عین حال استفاده از نمک نیز منجر به افزایش حجم خون، پارگی رگ و سکته مغزی شده و فرد را فلج میکند. در زمینه چربی نیز افزایش مصرف این ماده منجر به سکته قلبی میشود، در حال حاضر 50 درصد مردم ایران به دلیل سکته مغزی و قلبی از بین میروند.
وزیر بهداشت علت این موضوع را عدم کنترل فشار خون، مصرف زیاد نمک، قند و چربی دانست و با زبانی ساده به تشریح چگونگی ایجاد بیماری در اثر مصرف بیرویه موادی همچون نمک و چربی پرداخت و گفت: خوردن شیرینی و شکلات در ایجاد چاقی موثر است. اگر چربی و مواد اضافی در بدن نسوزد فرد چاق میشود و وقتی چاق شد دچار بیماری قند میشود و نهایتا به کور شدن چشم، از کار افتادن کلیه، بسته شدن رگهای قلب و معلولیت منجر میشود.
هاشمی افزود: نمک، آب را به صورت فزایندهای جذب خود میکند و این امر سبب زیاد شدن حجم خون و پاره شدن مویرگها و سکته مغزی میشود که نهایتا هم نیمی از بدن یا تکلم یا دستها دچار اشکال میشوند.
وزیر بهداشت در ادامه صحبتهایش با بیان این که نقش چربی در بدن مانند لوله کشی ساختمان است، افزود: اگر چربی در بدن زیاد باشد سیاهرگ و سرخرگها دچار مشکل میشوند که عبور خون را با اختلال مواجه میسازد، این در حالیست که طبق آمار حدود 50 درصد مردم ایران دچار سکته قلبی و مغزی میشوند، پس در کنترل فشارخون به مصرف چربیها و قند و نمک دقت زیادی کنید.
وی افزود: امسال شعار جهانی سازمان بهداشت، ایمنی غذا از مزرعه تا سفره است، چراکه بخش عمدهای از سلامت جسمی ما را آشامیدن و خوردن تضمین میکند. اگر در آنچه میخوریم و میآشامیم دقت کنیم کشور آبادتر و بیمارستانهای کمتری خواهیم داشت و در نتیجه هزینهای که باید برای سلامت مردم خرج کرد، کاهش خواهد یافت.
به گزارش ایسنا،هاشمی با تاکید بر نقش آموزش و پرورش در تغییر رفتار و رفتارسازی گفت: آموزش و پرورش جهت رفتارسازی برای نسل امروز و دیروز نقش بسیار مهمی دارد. آموزش و پرورش گنجینهای است که میتواند در هر زمینهای تغییر رفتار ایجاد کند. اگر 12 میلیون دانشآموز داریم، این دانشآموزان به همراه والدین خود میتوانند تغییرات وسیعی در رفتارها ایجاد کنند.
وزیر بهداشت دانشآموزان را سفیران سلامت عنوان و به آنها توصیه کرد که اگر در خانه و حتی در فامیل کسی سیگار، قلیان، نمک و شکر و روغن مصرف میکند، شما به عنوان سفیران سلامت به آنها به صورت محترمانه تذکر دهید.
وی در پایان صحبتهایش گفت: امسال بخش عمدهای از جهتگیری ما متوجه بهداشت و ارتقای آن در کشور است و امیدواریم بهترین بهره را از آن ببریم.
No tags for this post.