نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

بیشتر راه بروید تا خطر مرگ و بیماری کاهش یابد

در سال‌های اخیر، نشستن طولانی‌مدت به‌عنوان یکی از عوامل خطر برای سلامت شناخته شده است. اما این مطالعه جدید نشان می‌دهد که افزایش فعالیت بدنی مانند راه رفتن می‌تواند این خطرات را کاهش دهد.


به گزارش سیناپرس، نتایج یک پژوهش گسترده نشان می‌دهد؛ افزایش تعداد قدم‌های روزانه می‌تواند اثرات منفی نشستن طولانی‌مدت را تا حد زیادی جبران کند. بر اساس این مطالعه، پیاده‌روی بیشتر برای افرادی که ساعت‌های زیادی در طول روز بی‌تحرک هستند با کاهش قابل‌توجه خطر مرگ و بیماری‌های قلبی‌عروقی همراه است.

این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشگاه سیدنی و با بررسی داده‌های بیش از ۷۲ هزار نفر انجام شده، نشان می‌دهد؛افرادی که روزانه حدود ۹ تا ۱۰ هزار قدم راه می‌روند، تا ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ و بیش از ۲۰ درصد کمتر در معرض بیماری‌های قلبی قرار دارند.

حرکت بیشتر، حتی در سبک زندگی کم‌تحرک

دکتر متیو احمدی، نویسنده اصلی پژوهش، تأکید می‌کند: این یافته‌ها به این معنا نیست که نشستن طولانی‌مدت بی‌خطر است، اما پیام مهمی برای سلامت عمومی دارد: هر میزان حرکت اهمیت دارد و افراد می‌توانند با افزایش تعداد قدم‌های روزانه، بخشی از پیامدهای منفی کم‌تحرکی را جبران کنند.

بهترین بازه: ۹ تا ۱۰ هزار قدم در روز

بر اساس داده‌های این پژوهش که در نشریه British Journal of Sports Medicine منتشر شده، بیشترین کاهش خطر در افرادی مشاهده شد که روزانه بین ۹۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ قدم راه می‌رفتند.با این حال، حتی افزایش‌های کوچک‌تر نیز مؤثر بوده‌اند؛ به‌طوری‌که حدود نیمی از مزایای کاهش خطر، با رسیدن به ۴۰۰۰ تا ۴۵۰۰ قدم در روز حاصل شده است.

درنهایت این پژوهش نشان می دهد؛ حتی اگر سبک زندگی کم‌تحرکی دارید، افزایش تعداد قدم‌های روزانه می‌تواند به‌طور معناداری خطر مرگ و بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. به بیان ساده، یک تغییر کوچک در عادات روزانه مثل پیاده‌روی بیشتر می‌تواند یکی از در دسترس‌ترین و مؤثرترین راه‌ها برای بهبود سلامت عمومی باشد.

گزارش: فرگل غفاری

خروج از نسخه موبایل