شناسایی 150 گونه جلبک در سواحل بوشهر

 کهزاد سرطاوی افزود: جلبک‌های دریایی بوشهر از جمله گونه های ‎ارزشمندی هستند که مورد بی توجهی قرار گرفته اند 
وی ادامه داد: برخی از گونه‌ های جلبک قهوه‌ای، قرمز و سبز دارای ارزش بالایی هستند به عنوان مثال سه گونه از این جلبک ها مانند سارگاسوم، گراسیلاریا و کالرپا در صنایع مختلف لبنیات سازی، کود کشاورزی، تغذیه دام و طیور و پزشکی کاربرد دارند. 
سرطاوی اظهار کرد: تا کنون 20 طرح تحقیقاتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برای ساخت ترکیبات ضد ویروسی و آنتی اکسیدانی از جلبک ها انجام و هشت گونه از جلبک‌ها نیز برای انجام تحقیقات به فرانسه فرستاده شده است. 
وی با بیان اینکه این نوع جلبک‌ها در مناطق دیگری از کشور نیز وجود دارند، بیان کرد: طرح کشت و پرورش آزمایشی این سه نوع جلبک اجرا شده و از 2 گونه سارگاسوم و گراسیلاریا نتایج خوبی به دست آمده است. 
سرطاوی ادامه داد: اکنون از این جلبک‌ها برای تهیه کود گیاهی، غذای شتر مرغ و ماهی و تولید آگار که در آزمایشگاه برای تهیه محیط کشت و درمان برخی بیماری‌ها مانند دیابت و زخم معده کاربرد دارد، استفاده می ‌شود. 
این کارشناس گفت: در استان بوشهر به اندازه کافی جلبک داریم اما به علت نبود سرمایه گذار و مشکلات فرآوری هنوز نتوانسته ایم از این ظرفیت بخوبی استفاده کنیم. 
سرطاوی بیان کرد: هر کیلو آگار در خارج از کشور 15 میلیون ریال قیمت دارد و اگر ما بتوانیم این ماده را از جلبک‌های استان تهیه کنیم، می توانیم بازار خوبی برای آن داشته باشیم. 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا