بسیاری از نویسندگان و مترجمان نمی‌توانند از طریق نوشتن روزگار سپری کنند

 

 

محمد حسینی، نویسنده، گفت: اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد می‌تواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری‌ پاتر نویس نیستند.

 

به گزارش خبرگزاری سینا، محمد حسینی با تأکید بر اینکه اساساً اینکه نویسنده‌ای از طریق نوشتن امرار معاش کند یک آرمان است و اغلب، آرمان‌ها محقق نمی‌شوند، در پاسخ به این پرسش که در کشورهای دیگر دنیا اوضاع نویسندگان به چه صورت است و آیا می‌توانند از راه نوشتن امرار معاش کنند، عنوان کرد: در کشورهای مختلف دنیا تعداد نویسندگانی که از طریق نوشتن امرار معاش می‌کنند کم است ولی چون این تعداد معدود به شهرت رسیده‌اند ما تنها نام برندگان را می‌شنویم و نام کسانیکه در این عرصه بازنده هستند شنیده نمی‌شود.

این نویسنده گفت: در پشت سر اسم‌هایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکست‌خورده‌ها قرار دارند و می‌توان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد می‌تواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا در ایران هم می‌توان از راه نویسندگی امرار معاش کرد، با بیان اینکه امروزه در میان نویسندگان ایرانی، چهره‌های موفقی مثل محمود دولت‌آبادی و هوشنگ مرادی کرمانی داریم که توانسته‌اند نویسنده حرفه‌ای باشند، افزود: مترجمان زیادی هم بوده و هستند که از طریق فعالیت حرفه‌ای خود امرار معاش می‌کنند؛ اگر بسیاری از نویسندگان و مترجمان نمی‌توانند از طریق نوشتن، روزگار سپری کنند به دلیل عدم تمرکزشان بر نوشتن و فاصله داشتن از سلیقه عمومی است. از سوی دیگر باید توجه داشت شرایط اقتصادی جامعه خوب نیست و امرار معاش برای کارمندان و کارگران نیز بسیار دشوار شده است و نویسندگان نیز از این قاعده مستثنا نیستند.

حسینی با تأکید بر اینکه در عرصه ادبیات، ایران عقب‌تر از کشورهای دیگر نیست، گفت: ممکن است ما در علوم و تکنولوژی روز، وضعیت خوبی نداشته باشیم ولی ایران سرزمین سعدی، حافظ و مولانا و همچنین احمد شاملو، هوشنگ گلشیری، صادق چوبک و محمود دولت‌آبادی است. اگر یک نویسنده نمی‌تواند با نوشتن امرار معاش کند به عوامل متعددی بستگی دارد. داستان‌نویس نباید به نوشتن یک رمان صدصفحه‌ای یا دو مجموعه داستان اکتفا کند و باید بداند که باید در این مسیر، عزم را جزم کند و دشواری‌ها را به جان بخرد.

از محمد حسینی آثار متعددی منتشر شده که از جمله آنها می‌توان به «آبی‌تر از گناه»، «زمستان سرزده»، «نمی‌توانم به تو فکر نکنم سیما»، «ویرایش و زبان داستان»، «آنها که ما نیستیم»، «ده داستان‌نویس» و «قصه‌های شاهنامه» اشاره کرد. رمان «آبی‌تر از گناه» او جایزه هوشنگ گلشیری و جایزه مهرگان ادب را دریافت کرده است. این نویسنده، ناشر و ویراستار ایرانی همچنین بنیان‌گذار خیریه اسفندگان کتاب است که هر ساله در یکی از روزهای اسفند با حضور و مدیریت جمعی از نویسندگان برگزار و منافع حاصل از فروش آن به یک خیریه شناخته‌شده تحویل می‌شود.

منبع
خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا