رونمایی از سه اثر زرین در همدان

در آیین گرامیداشت روز جهانی موزه‌ها در موزه هگمتانه از سه اثر زرین شاخص رونمایی شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان در این آیین گفت: در استان همدان تلاش داریم که در سریع‌ترین زمان ممکن پروژه موزه منطقه‌ای غرب کشور را به سرانجام برسانیم.

محسن معصوم علیزاده افزود: خوشبختانه مخزن آثار آماده شده و قرار است تمام آثار آن به زودی منتقل شوند. به موازات آن، در حال پیگیری برای راه‌اندازی یک موزه استاندارد در سطح غرب کشور هستیم؛ موزه‌ای که بتواند آثار ارزشمند کشف‌شده از قلب ایران را با شایستگی به نمایش بگذارد.

وی با اشاره به رویکرد آموزشی طراحی‌شده برای موزه هگمتانه اظهار کرد: سناریوی این موزه مبتنی بر آموزش است. به این معنا که بازدیدکننده پس از خروج، درک و شناخت تازه‌ای نسبت به تاریخ و تمدن منطقه پیدا کند.

وی ادامه داد: این موزه روایتگر دوره‌های تاریخی متنوعی خواهد بود که در این سرزمین شکل گرفته‌اند. امروز نیز سه اثر زرین به موزه منتقل و رونمایی شدند که نشانه‌ای روشن از غنای تاریخی و تمدنی هگمتانه است. ما وظیفه داریم این گنجینه‌ها را حفظ، حراست و به خوبی به نسل آینده منتقل کنیم.

وی بیان کرد: همدان همواره به عنوان شهری تاریخی با ظرفیت‌های فراوان در حوزه‌های مختلف تاریخ، فرهنگ، گردشگری و… مطرح بوده و می‌تواند به عنوان یک شهر تاریخی شاخص شناخته شود که البته این امر مستلزم تکمیل زیرساخت‌های لازم از جمله آزادسازی عرصه و حریم هگمتانه است.

معصوم علیزاده با بیان اینکه موزه منطقه‌ای غرب کشور در کنار مجموعه هگمتانه یکی از اولویت‌های مهم وزارتخانه میراث‌فرهنگی است، افزود: با جدیت پیگیریم‌ تا این پروژه در نخستین زمان ممکن با کیفیت و در شأن شهر تاریخی و فرهنگی همدان به بهره‌برداری برسد.

وی خاطرنشان کرد: پس از افتتاح نیز برنامه‌ریزی لازم برای بازگرداندن آثار منقول و اشیاء موزه‌ای که در دیگر موزه‌های تحت پوشش وزارتخانه است، به این مجموعه انجام می‌شود بنابراین موزه منطقه‌ای می‌تواند گامی بلند برای پیشرفت گردشگری تاریخی و فرهنگی همدان باشد.

معصوم علیزاده ادامه داد: همدان یکی از مراکز شناخته شده تاریخی و فرهنگی در دنیاست و تمام باستان‌شناسان، این شهر و محوطه‌های باستانی آن را می‌شناسند و به طور قطع وجود یک موزه منطقه‌ای می‌تواند رونق بیشتری به این موضوع بدهد.

وی گفت: علاوه بر این دیگر فضاهای فرهنگی شهر می‌توانند در کنار ظرفیت فوق شکل بگیرند و این امر به هنر شهرداری همدان نیاز دارد که در کنار میراث‌فرهنگی گام بردارد و این بخش از شهر را به عنوان نقطه مرکزی همدان در حوزه گردشگری معرفی کند. موزه منطقه‌ای برای مردم محلی نیز می‌تواند فرصت‌های شغلی فراوانی در کنار مجموعه هگمتانه ایجاد کند که ارزش افزوده‌ای برای این محدوده از شهر خواهد بود.

معصوم علیزاده عنوان کرد: موزه‌ها دیگر فقط محلی برای نگهداری و حفاظت نیستند؛ بلکه به دنبال علل ایجاد آن اثر فرهنگی یا هنری در گذشته خود بودند . به عبارتی به‌تدریج موزه‌ها باید بتوانند پاسخی برای بخشی یا بعضی از مشکلاتی که جامعه با آن دست به گریبان است، یافته و در تعامل با جامعه به فعالیت خود بیندیشند. در دهه آخر قرن بیستم و آغاز قرن ۲۱ شاهد افزایش نقش اجتماعی موزه‌ها در جوامع مختلف بودیم.

گزارش: فاطمه عزیزی هرمز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا