سلسله نشستهای صنعت نشر در عصر هوش مصنوعی:
ایران ۷ سال از دنیا در هوش مصنوعی عقب است

محمد فرقانی، فعال حوزه استارتاپی در سلسله نشستهایی که در سالن فناوریهای نشر سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد، به جایگاه کنونی ایران در استفاده از هوش مصنوعی اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری سینا، محمد فرقانی خاطرنشان کرد: «بهتازگی گزارش ایران ای آی ایندکس منتشر شد و شاخصهای هوش مصنوعی را در حوزههای گوناگون منتشر کرد. ایران در صنایع گوناگون برای استفاده بهینه از هوش مصنوعی ۷ سال از دنیا عقبتر است.»
او بیان کرد: «به دلیل تحریم، به دیتای مورد نیاز دسترسی نداریم و شرکتها همچنان بهصورت سنتی کار میکنند. در ایران ۴۷ شرکت در صنعت نشر از هوش مصنوعی بسیار استفاده میکند. ایران در دنیا از نظر مقدار استفاده از هوش مصنوعی رتبه سوم را دارد. دلیل این حجم استفاده از صنعت نشر این است که ایران حق کپی رایت جهانی را رعایت نمیکند و مالکیت معنوی رعایت نمیشود و راحت میتوان دیتای خاکستری در کتابها استفاده کرد. صنعت نشر در بازار سیاه فعال میکند و از هوش مصنوعی در این راستا بهره گرفته میشود.
فرقانی خاطرنشان کرد: «در اکوسیستم استارتاپی در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نشر، به صورت تخصصی استارتاپ پرقدرتی نداریم. فیدیبو و طاقچه استارتاپهایی هستند که سلیقه مخاطب را میشناسند و کتاب معرفی میکنند.»
او با اشاره به تاثیراتی که هوش مصنوعی در صنعت نشر میگذارد، بیان کرد: «حضور هوش مصنوعی در صنعت چاپ به صورتی است که سلیقه جی پی تی بر حوزه ویراستاری غالب میشود.»
بیشتر بخوانید:
تأکید بر تدوین قوانین شفاف برای استفاده از هوش مصنوعی در حوزه نشر
تعامل خلاق بلاگران کتاب با هوش مصنوعی؛ فرصتی برای ارتقا، به جای تهدید
فرقانی اضافه کرد: «هوش مصنوعی سرعت کار را چندین برابر میکند. ۸۶ درصد از کاربران به عنوان ویراستار از هوش مصنوعی استفاده میکنند و سرعت کار را بسیار بالا میبرد.»
این فعال حوزه استارتاپی بیان کرد: «زبان فارسی در بحث استارتاپی برای ایران مسألهای حیاتی است و مشخص نیست در دنیا آینده این زبان در چه جایگاهی قرار میگیرد. با توجه به اینکه دیتابیس ما به دیتابیس جهانی متصل نیست، حضور کسب و کارها در هوش مصنوعی میتواند این وضعیت را بهبود ببخشد. استارتاپهایی که از هوش مصنوعی استفاده میکنند مناسب فعالیت و سرمایهگذاری در کشور هستند.
سالن فناوریهای نشر یکی از برنامههای نوآورانه سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است که با همکاری پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگیِ جهاددانشگاهی و خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور شرکتهای خلاق و دانش بنیان در حوزه کتاب و نشر پذیرای علاقهمندان است. گفتنی است برنامههای ثابتی در زمینه برگزاری نشستهای تخصصی در موضوعات فناورانه مرتبط با کتاب و نشر برگزار میشود که ۴ نشست آن توسط پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی انجام میشود.