سلسله نشستهای صنعت نشر در عصر هوش مصنوعی:
تعامل خلاق بلاگران کتاب با هوش مصنوعی؛ فرصتی برای ارتقا، به جای تهدید

نشستهای گوناگون «صنعت نشر در عصر هوش مصنوعی» با محوریت فناوری در نشر در سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب برگزار میشود. در نشستی که در سالن فناوریهای نشر با حضور هدیه انصاری، فعال حوزه معرفی کتاب برگزار میشود، به موضوع بلاگری کتاب در شبکههای اجتماعی پرداخته شد.
به گزارش خبرگزاری سینا، هدیه انصاری، فعال حوزه معرفی کتاب، با بیان اینکه از هوش مصنوعی میتوان بهعنوان دستیار هوشمند در حوزه بلاگری کتاب بهره گرفت، بیان کرد: «از هوش مصنوعی میتوان در زمینه بلاگری کتاب استفاده کرد. اینکه کتاب را بخوانیم و از هوش مصنوعی به عنوان دستیار خلاق استفاده کنیم و بخواهیم نقدهای مثبت و منفی در مورد کتاب را بدهد و یا محتوای ما را ویرایش کند.»
انصاری حرفهی بلاگری کتاب را اینچنین توصیف کرد: «بلاگر کتاب کسی است که در حوزه تخصصی خود کار میکند، فارغ از اینکه چه کتابی را معرفی میکند. افرادی نیز بدون تخصص خاصی در این حوزه فعالیت میکنند.»
وی در مورد ابزار لازم برای یک بلاگر کتاب بیان کرد: «بلاگر کتاب و کتابخوانی ابتدا علاقه شخصی به این حوزه دارد و کتابی که انتخاب میکند تحت تاثیر تبلیغات یا موارد دیگر نیست، نقد صادقانه خود را چه مثبت و چه منفی ابراز میکند و از گلهمند شدن ناشر یا مولف ناراحت نمیشود و مخاطب برایش اولویت دارد.»
انصاری افزود: «بلاگر کتاب در نشستهای خبری و رویدادهای مرتبط با حوزه کتاب، حضور به هم میرساند. مخاطبان در حوزه بلاگری کتاب آگاهتر از آن هستند که بخواهیم به آنها مفهومی را القا کنیم. بلاگر ظرفیت محدودی برای مطالعه دارد، کسی که بخواهد فعالیت واقعی با توجه به زمان محدود انجام دهد و بر اساس موضوع کتاب و تولید محتوا زمان بگذارد، در ماه شاید بتواند ۶ – ۷ کتاب معرفی کند.»
بیشتر بخوانید
امیدوارم اقتصاد مصرفی نشر به اقتصاد پررونق تبدیل شود
نقش نوآوری و شناخت بازار در موفقیت کسبوکارها
او افزود: «بوک بلاگری شغلی است که به تازگی پاگرفته و در دنیای مجازی امکان آمادهسازی محتوای جذابتر و هیجانانگیزتری وجود دارد. انسانها میتوانند بر اساس محتوای بلاگران کتاب در کتابخانههای مجازی و نشستهای نویسندگان کتاب شرکت کنند.»
این فعال حوزه کتاب در مورد تاثیر هوش مصنوعی برای معرفی کتاب در شبکههای اجتماعی خاطرنشان کرد: «هوش مصنوعی میتواند اطلاعاتی در مورد کتابهای پرفروش و چاپ جدید در اختیار جامعه نویسندگان، مترجمان، بلاگران کتاب عموم مخاطبان قرار بدهد.»
او با اشاره به اهمیت ذکر منبع برای بلاگران کتاب، توضیح داد: «هر فعالیتی که در حوزه معرفی کتاب انجام میدهیم روش حرفهای ذکر منبع دقیق است تا محتوا موثقتر باشد و مخاطب اعتماد کند. منبع هوش مصنوعی نیز به همین صورت زیرا حق مخاطب است بتواند تشخیص دهد با هوش طبیعی روبرو است یا مصنوعی. خود هوش مصنوعی نیز نشان میدهد کدام محتوا بر اساس هوش مصنوعی است و اثر ما را معتبرتر میکند.»
انصاری با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه استفاده از هوش مصنوعی ضعیف هستیم، افزود: «پادکستهایی تولید شدهاند که گفتگو محور و بر اساس هوش مصنوعی است اما یکسری واژهها را اشتباه تلفظ میکند. اما در مرحلهی گذار، هوش مصنوعی خودش را ارتقا میدهد و کتابهای صوتی با رنگ و بوی انسانی را تولید میکند. در مورد محصولات همانطور که اطلاعات فراوانی داریم، پادکستی که با هوش مصنوعی تولید میشود، مشخص است که با این هوش تهیه شده. افرادی علاقهمند هستند که پادکست با هوش مصنوعی را بشنود.»
وی اضافه کرد: «توصیه متخصصان هوش مصنوعی این است که خودمان را در این زمینه ارتقا بدهیم، برای فعالیت در این حوزه حاشیه امن ۱۰ ساله داریم که میتوانیم از این زمان استفاده و روی توانایی خودمان کار کنیم.»
انصاری در پایان خاطرنشان کرد: «ما در مقابل چیزی که نمیشناسیم ترس داریم، اگر هوش مصنوعی امکاناتی را از ما بگیرد در مقابل امکانات بیشتری در اختیار قرار میدهد. اینطور نگاه نکنیم که مشاغل را از بین میبرد، بلکه از کاهش انرژیهای بیهوده و کار کردن روی خلاقیتهای خودمان کار میتوانیم از آن بهره بگیریم.»
سالن فناوریهای نشر یکی از برنامههای نوآورانه سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است که با همکاری پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگیِ جهاددانشگاهی و خانه کتاب و ادبیات ایران با حضور شرکتهای خلاق و دانش بنیان در حوزه کتاب و نشر پذیرای علاقهمندان است. گفتنی است برنامههای ثابتی در زمینه برگزاری نشستهای تخصصی در موضوعات فناورانه مرتبط با کتاب و نشر برگزار میشود که ۴ نشست آن توسط پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی انجام میشود.