دکتر مظاهر بابایی معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران به خبرگزاری سینا اعلام کرد:
راه اندازی پردیس تخصصی نشر با رایزنی پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگیِ جهاددانشگاهی

 

با هدف تقویت زیست‌بوم نوآوری در صنعت نشر، مرکز نوآوری نشر با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و مشارکت بخش خصوصی راه‌اندازی می‌شود؛ ابتکاری که در حاشیه نمایشگاه کتاب تهران و با حضور ۱۱ شرکت خلاق، نخستین گام‌های خود را برداشت.

 

نیلوفر شهسواریان، دکتر مظاهر بابایی معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران در مورد برپایی برگزاری سالن فناوری‌های نشر برای نخستین بار در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌وگوی اختصاصی خبرگزاری سینا بیان کرد: «با توجه به ظرفیت‌های خانه کتاب و فناوری در حوزه فرهنگی، چشم‌انداز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، و همچنین نیازی که در سطح جامعه و نسل جوان و کودک و نوجوان وجود دارد، نیاز است که همه حوزه‌ها به سمت فناوری حرکت و فعالیت‌هایشان را با فناوری عجین کنند تا در توسعه و ترویج فرهنگ ایرانی- اسلامی اقدام کنند.»

بابایی در خصوص استفاده از فناوری در چاپ و نشر توضیح داد: «حوزه فرهنگ و نشر نیز قطعا فعالیت‌هایی مثل استفاده از فناوری در چاپ و نشر انجام شده، اما اقداماتی که در سطح جامعه اجرا شود تا به صورت اساسی نیاز جامعه را برطرف کند، هنوز با ایده‌آل فاصله دارد. امروزه جهان در مسیر توسعه و ترویج فرهنگ است و شرایط به گونه ای است که با روش‌های قدیمی نمی‌تواند راهش را ادامه بدهد. دیدگاه و ذائقه کودکان و نوجوانان با استفاده از فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی قطعا با نسل‌های گذشته متفاوت است. با این رویکردها در خانه کتاب تصمیم گرفتیم مرکزی را با هدف فناوری در نشر ایجاد کنیم و ایده‌پردازان و صاحبان کسب و کار به عنوان صاحبان ایده توانمند و فناور حوزه صنعت نشر بتوانند در توسعه این مرکز موثر باشند.»

 

 

بیشتر بخوانید:

عموم مردم امسال مشمول یارانه خرید کتاب شده‌اند

 

 

وی در مورد حضور سالن فناوری‌های نشر در نمایشگاه کتاب گفت: «با رایزنی با پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگیِ جهاددانشگاهی، پردیس تخصصی نشر را در تهران احداث کردیم. فعالیت‌هایی را مد نظر قرار دادیم تا بتوانیم افراد دغدغه‌مندی که توانسته‌اند محصولات فناورانه تولید کنند و یا ایده‌هایی در این خصوص دارند، شناسایی کنیم. بهترین جایی که می‌توانست این مهم اتفاق بیفتد، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است که همه ذی نفعان حضور دارند.»

مدیر کمیته فناوری و اطلاع‌رسانی نمایشگاه کتاب افزود: «برای آنکه هم با مخاطبان و کتابفروشان و ناشران ارتباط بگیریم، پیشنهاد برپایی سالن فناوری‌های نشر را دادیم که شامل بخش‌های گوناگونی می‌شود از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان، کارنامه نشر، استیج هوش مصنوعی و برگزاری پنل‌های تخصصی هوش مصنوعی در صنعت نشر.»

وی در پاسخ به این سوال که غرفه‌های نمایشگاه کتاب چرا همگی در یکجا متمرکز نیستند، گفت: «برای بحث فناوری تعریف داریم، رویکرد ما این بود که هم خلاقیت وجود داشته باشد و هم نوآورانه. مجموعه‌هایی که خارج از این مجموعه بودند، به این معنا نبودند که خلاقانه نبودند، بلکه به صورت انحصاری اتفاق افتاد. بیرون از مجموعه ناشران دیجیتال خلاقیت دارند و امروزه به عنوان حوزه اقتصادی فعال هستند.»

او افزود:«ما امروز سعی می‌کنیم از نوآوری‌های خلاق حمایت کنیم، در فراخوانی که برای حضور غرفه‌ها در نمایشگاه کتاب تهران منتشر کردیم، بیش از 40 مجموعه در حوزه ناشران دیجیتال اعلام آمادگی کردند. سعی کردیم مجموعه‌هایی که هم به صنعت نشر و چاپ نزدیک و هم محصول محور است را با کمک پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی انتخاب کنیم. ما رویکردمان تفکیک این مجموعه‌ها از همدیگر نیست، تلاش داریم هم‌افزایی اتفاق بیفتد. سالن در کنار نشر دیجیتال اتفاق افتاده و نگاه ما این است که در کنار یکدیگر قرار بگیرد. رویکرد ما این است که سالانه دوستانی که از ظرفیت پارک استفاده می‌کنند، در آینده در حوزه‌های تخصصی فعالیت‌شان را ادامه بدهند تا خدمات و محصولات‌شان را به عموم ادامه بدهند.»

مظاهر بابایی در ادامه از برگزاری رویداد ایده‌های برتر صنعت نشر خبر داد و گفت: این رویداد با شش محور مرتبط با فن‌آوری نشر در آبان امسال برگزار خواهد شد. پوستر فراخوان ارویداد ایده‌های برتر صنعت نشر در نمایشگاه کتاب امسال رونمایی می‌شود و مهلت شرکت در آن تا پایان شهریور امسال خواهد بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا