پیوستن ایران به 5 تولیدکننده خارجی/ یک شرکت دانش بنیان تولیدکننده تنها دستگاه بازرسی لوله های حفاری در ایران و آسیا

 

مسعود لیلی زاده، موسس شرکت دانش بنیان در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری سینا گفت: یکی از محصولات این شرکت «Electro Magnetic Inspection » یا دستگاه بازرسی الکترومغناطیسی با کاربرد در بازرسی فنی غیر مخرب لوله های بدون درز است که برای صنعت حفاری اختصاصی سازی شده است.

 

میترا سعیدی‌‎کیا: ایران با صادرات دستگاه بازرسی الکترومغناطیسی لوله‌های حفاری به عمان و تولید نسل جدید این فناوری، به جمع پنج کشور تولیدکننده این محصول راهبردی پیوست؛ دستگاهی که برای نخستین بار در ایران و آسیا ساخته شده و نقش مهمی در کاهش هزینه‌های عملیات حفاری و جلوگیری از خروج ارز ایفا می‌کند.

مسعود لیلی زاده با بیان اینکه این شرکت به 5 شرکت خارجی تولیدکننده این دستگاه پیوسته است، گفت: با تولید دستگاه نسل دوم فقط دو رقیب امریکایی شرکت های شرکت «نیوتک» و شرکت «او ای ام» باقی می‌مانند.

او درباره ویژگی های این محصول گفت: جلوگیری از خرابی های پیش بینی نشده، جلوگیری از هزینه های به موقع انجام نشدن کار و توقف های پرهزینه عملیات حفاری از اهمیت این دستگاه است که به عنوان یک ابزار کارامد به کمک بازرس فنی می اید تا عیوب طولی و عرضی و تغییرات ضخامت در جداره لوله را نمایش دهد.

مدیر این شرکت وابسته به گروه دانش بنیان «مزید» گفت: تنها تولید کننده این دستگاه در ایران و آسیاست.

او درباره یکی از مزایای ساخت این سیستم در کشور گفت: قیمت نمونه های خارجی از 60 تا 105 هزار دلار عرضه می شوند. ولی نمونه ایرانی که علاوه بر تامین نیاز کشور به کشورهای حوزه خلیج فارس هم صادر شده حدود 55 هزار دلار است.

به گفته او این محصول ایرانی علاوه بر خدمات پس از فروش در دسترس مشتریان تا به حال منجر به جلوگیری از خروج بیش از 1.6 میلیون دلار ارز از کشور شده و به علت سرمایه اولیه ای که نیاز است تا کسب و کار بازرسی توسط مشتریان ایجاد شود و همچنین تسهیلات لیزینگ صندوق پژوهش و فناوری و حمایت معاونت علمی موجب شده به صورت غیر مستقیم در ازای فروش هر دستگاه، 8 نفر شغل ایجاد گردد.

لیلی‌زاده افزود: پیش از این پیمانکاران خارجی (عمدتا هندی و اماراتی) در ازای هر شاخه لوله حفاری 40 دلار به عنوان دستمزد به صنعت نفت کشور تحمیل می کردند اما با ورود دستگاه های ایرانی به این حوزه به علت ایجاد رقابت این هزینه برای پیمانکار داخلی کمتر از 20 دلار شده که ازین منظر نیز صنعت نفت کشور به شدت منتفع شده است.

او گفت: ارزش افزوده بالای این محصول به علت پیچیدگی فنی تولید و کنار هم قرار گرفتن دانش های الکترونیک، برنامه نویسی، مکانیک، ارگونومی و متالوژی سبب شده ارزش افزوده بالایی برای شرکت شده بگونه ای که هزینه تولید بدون در نظر گرفتن سر بار هزینه تحقیق و توسعه حدود ۷۰۰۰ دلار است.

مدیر شرکت دانش بنیان با بیان اینکه ورژن دوم این دستگاه نسبت به اولی خود پیشرفت داشته به طوریکه ضخامت لوله میزان ترک و … را به  هنگام حفاری مشخص میکند، گفت: همین باعث کاهش هزینه ها می شود زیرا در صورت وجود چنین عیبی و عدم تشخیص آن باید چاه دیگری حفر شود. چنین ایرادی باعث می شود چاه حفاری تغییر کند.

او با بیان اینکه اساسا نمونه های امریکایی در کشور مورد استفاده قرار می‌گرفت که اکنون این نمونه های داخلی تا 90 درصد جایگزین نمونه های خارجی شده است، عنوان کرد: تاکنون به کشورهای عمان نیز صادرات داشته ایم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا