آواها و نواهایی که برای خلیج فارس خلق میشوند

موسیقیهای زیادی تا به امروز برای خلیج فارس ساخته شده . خوانندگان بسیاری برایش خوانده اند که صدایشان تا آن ور مرزها هم رفته اما تا به حال نشده بود که جشنواره ای برایش برپا شود آن هم جشنواره ای موسیقایی که نوازندگان و آهنگسازان را فراخواند که آثاری بی کلام در وصف آن بسازند.
سحر طاعتی: اما امسال خلیج فارس هم صاحب جشنواره موسیقی شد آن هم از نوع بی کلام و به همت انجمن موسیقی هرمزگان. این انجمن در طرحی با همکاری دبیرخانه جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری خلیج فارس تصمیم به برگزاری جشنواره ملی موسیقی بی کلام خلیج فارس کرده است. جشنواره ای با تولید آثار موسیقی بیکلام با الهام از خلیج فارس که بتوانند شکوه، زیبایی و هویت آبهای نیلگون را طنینانداز کند و نام خلیج فارس را در عرصههای مختلف موسیقایی ماندگار سازند.
به گزارش خبرگزاری سینا، در جشنواره موسیقی ملی خلیج فارس که با هدف معرفی موسیقی بیکلام به عنوان ابزاری برای بیان هویت خلیج فارس، ایجاد ارتباط هنری میان موسیقی سنتی منطقه و سبکهای مدرن، حمایت از هنرمندان مستقل و کشف استعدادهای جدید، تقویت ارتباط موسیقی بومی و موسیقی جهانی،جذب گردشگران فرهنگی و تقویت صنعت موسیقی در منطقه و افزایش تعاملات فرهنگی و هنری در سطح منطقهای، ملی و بینالمللی ۱۰ اردیبهشت ماه همزمان با روز ملی خلیج فارس برگزار می شود، آهنگسازان و نوازندگان بسیاری گرد هم می آیند تا آثارشان را به مخاطبان عرضه کنند.
بیشتر بخوانید:
جهانی شدن «هزاردف» درگرو فراهم کردن زیرساختهای گردشگری است
با برگزاری این جشنواره علاوه بر تقویت پویایی هنرمندان کشورمان به منظورتولید آثار و شرکت در چنین رویدادی ، چرخه اقتصاد هنر نیز به حرکت در می آید چرا که یکی از مؤثرترین روشها برای بهرهگیری از ظرفیتهای موسیقی در اقتصاد، برگزاری جشنوارههای موسیقی است.
تأثیر جشنوارههای موسیقی بر اقتصاد هنر
جشنوارههای موسیقی به خودی خود فرصتی فراهم می کنند تا موسیقی از قالب محدود استودیوها و سالنهای بسته خارج شده و در فضای عمومیتر و گستردهتری ارائه شود. این جشنوارهها نه تنها درآمد قابل توجهی برای برگزارکنندگان، هنرمندان و دستاندرکاران صنعت موسیقی به همراه دارند، بلکه موجب رونق کسبوکارهای وابسته نظیر شرکتهای صوتی و تصویری، تولیدکنندگان ساز، خدمات فنی و تبلیغاتی نیز میشوند. در کنار آن، بسیاری از هنرمندان جوان و نوظهور از طریق این جشنوارهها فرصت دیده شدن و نیز جذب حمایت پیدا میکنند.
البته یکی دیگر از دستاوردهای برگزاری جشنوارههای موسیقی، ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم است. از مراحل برنامهریزی و تولید محتوا گرفته تا اجرا، پوشش رسانهای و خدمات پشتیبانی، تعداد زیادی از متخصصان، کارگران فنی، طراحان، صدابرداران، فیلمبرداران و… درگیر برگزاری این رویداد میشوند. حتی مشاغل کوچکی مانند فروشندگان مواد غذایی، غرفهداران صنایعدستی و خدمات حملونقل محلی نیز از برگزاری این رویدادها نفع می برند. به همین خاطر می توان گفت که برگزاری جشنواره موسیقی می توانند به رشد و توسعه اقتصادی مشاغل بسیاری کمک کند.
از سوی دیگر بواسطه برگزاری جشنواره موسیقی در استانی مثل هرمزگان، می توان مسئله گردشگری را نیز در کنار هنر موسیقی فعال کرد چرا که موسیقی یک زبان بین المللی است و می توان با برگزاری گسترده چنین جشنواره ای در سطح بین المللی و نیز تبلیغات مفید و مناسب گردشگرانی که در این ایام به کشورمان سفر می کنند را برای دیدن جاذبه های استان هرمزگان و نیز جشنواره موسیقی خلیج فارس تشویق کرد.
فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت موسیقی
برگزاری جشنوارهها باعث جلب توجه سرمایهگذاران خصوصی به بازار هنر و موسیقی میشود. حضور اسپانسرها و برندهای تجاری در کنار هنرمندان، می تواند نقش موثری در رشد اقتصاد هنر و فرهنگ داشته باشد. حتی این حضور می تواند به حمایت آنها از تولید موسیقی هایی که برای جشنواره ساخته و اجرا شده اند منجر شود.
به طور کلی برگزاری جشنوارههای موسیقی از جمله جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس صرفاً یک رویداد هنری نیست، بلکه فرایندی چندبعدی است که اقتصاد، فرهنگ، جامعه و حتی سیاست را درگیر خود میکند. اگر این جشنوارهها با نگاه حرفهای، حمایتهای قانونی و سرمایهگذاری هدفمند همراه باشند، میتوانند به یکی از پیشرانهای اصلی اقتصاد هنر در کشورها تبدیل شوند. از این رو، توجه نهادهای دولتی، شهرداریها، بخش خصوصی و فعالان فرهنگی می تواند به توسعه کمی و کیفی جشنوارههای موسیقی و بالطبع رشد اقتصاد هنر کمک کند.