سنگلج، میزبان جشن روز جهانی تئاتر با اجرای نمایش «جگر هندی»

روز جهانی تئاتر و روز ملی این هنر، عصر روز گذشته ۷ فروردین اهالی تئاتر با حضور نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتابک پورنادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، پریسا مقتدی مدیر تماشاخانه سنگلج و هنرمندانی چون اکبر عبدی، سیروس همتی، اسماعیل خلج، خسرو احمدی، داریوش مؤدبیان، شهره سلطانی، بهروز پناهنده، علیرضا آرا، امین اشرفی، محسن حسن‌زاده، کاظم نظری، هادی مرزبان، ناصر آقایی، ناهید مسلمی، رؤیا میرعلمی، فرزانه کابلی، سیاوش چراغی‌پور، فرهاد بشارتی در تماشاخانه سنگلج برگزار شد.

 

داریوش مودبیان

به گزارش خبرگزاری سینا، این روز با خواندن پیام روزجهانی تئاتر که توسط استاد فرهاد ناظرزاده کرمانی نوشته شده بود ادامه یافت. داریوش مودبیان این پیام را قرائت کرد. این بازیگران و کارگردان در سخنان خود به قدمت تماشاخانه سنگلج اشاره کرد: پیش از آن لازم است بگویم من برای نخستین بار در سال ۱۳۴۴ روی صحنه رفتم و ۲ سال بعد در این تماشاخانه، در نمایش «بازرس» نوشته نیکولای گوگول، به عنوان بازیگر حضور داشتم.

 

اکبر عبدی

اکبر عبدی بازیگر تئاتر و سینما هم با تبریک این روز  به مردم سخنان خود را شروع کرد و گفت:‌ اگر تماشاگران نبودند، چراغ تئاتر روشن نمی‌ماند.

 

نادره رضایی

سخنرانی نادره رضایی در مقام معاون امور هنری، با تبریک روز ملی هنرهای نمایشی آغاز شد و در ادامه  گفت: آن‌چیزی که مطالعات ما نشان می‌دهد حاکی از این است که بیش از هر زمانی به گشایش فرهنگ و هنر نیازمندیم. امیدوارم که امسال سال پررونق‌تری برای هنرهای نمایشی ایران باشد.

اسماعیل خلج، پیشکسوت تئاتری در سخنان خود تئاتر را آینه‌ای از حال و روز یک ملت دانست و گفت: تئاتر هیچ‌وقت پیر نمی‌شود، ما پیر می‌شویم اما تئاتر هرگز پیر نمی‌شود.

سنگلج پرچم دار نوروز تئاتر

روز جهانی تئاتر در ایران، امسال با اجرای نقالی، شاهنامه‌خوانی، ترنابازی، سرنا و دهل‌نوازی، هفت حاجی فیروز، دهل و سرنانوازی توسط استاد چناری، اجرای ترنابازی توسط پژمان کاشفی، شاهنامه‌خوانی توسط گودرزی و اجرای نقل بیژن و منیژه توسط آیناز معافی همراه بود.

 

روز جهانی تئاتر

این روز با اجرای نخستین نمایش «جیگر هندی» در تماشاخانه سنگلج ادامه یافت. علاقه‌مندان به هنرهای نمایشی، هنرمندان و اهالی رسانه در تماشاخانه سنگلج گرد هم آمدند تا هم این روز را جشن بگیرند و هم شاهد نخستین اجرای نمایش «جگر هندی» باشند؛ نمایشی کمدی که با الهام از داستان‌های گلستان سعدی نوشته شده و در ایام نوروز ۱۴۰۴ اجراهای خود را آغاز کرده است. رحمت امینی در مقام کارگردان این نمایش گفت: مفتخرم که در میان هنرمندان بزرگ این جمع حضور دارم و ممنونم از اینکه تماشای این نمایش را انتخاب کردید .

«جگر هندی»، روایتی طنز از حکایات سعدی

نمایش «جگر هندی» به کارگردانی رحمت امینی و تهیه‌کنندگی علیرضا گیلوری و میلاد اسکندری، یک اثر کمدی است که با زبانی طنزآمیز، مضامین حکایات کهن ایرانی را بازگو می‌کند. این نمایش با بهره‌گیری از روایت‌های گلستان سعدی، داستانی جذاب را با نگاهی تازه و طنزی اجتماعی به روی صحنه آورده است.

فرزاد برهمن، دلارام ترکی، محسن جلالی راد، نوید جهان‌زاده، امین زارع، بهروز سروعلیشاهی، مهدی مهریار، محمدرضا نوری بازیگران این نمایش هستند.

رحمت امینی

نمایش «جگر هندی» درباره پادشاهی است که دچار مرضی هولناک شده و چاره درمانش جگر است. رحمت امینی در مقام کارگردان نمایش درباره این داستان گفت:‌ «جگر هندی» در ادامه علاقه و رویکرد من به متون کهن و قدیمی ایرانی است که پیش از این نیز در اجرای برخی نمایش‌ها چون «جیجک علیشاه» و «استاد نوروز» به آن‌ها پرداخته‌ام.»

این نمایش که در سالن قدیمی سنگلج به روی صحنه می‌رود. سالنی که میزبان نمایش‌های ایرانی است او در این باره گفت: برای بهتر دیده شدن تماشاخانه سنگلج باید به سمت اجرای آثار با کیفیت که استاندارهای لازم داشته باشد، برویم. قطعا لازم است که در هر فصلی چندین فرد شناخته شده برای اجرا در این تماشاخانه حمایت شوند. کارها باید از تمامی جنبه‌ها از نظر کارگردانی، نویسندگی، بازیگری و .. خوب باشند وحمایت‌ها باید به شکلی باشد تا علاوه بر هنرمندان کمتر شناخته شده در عرصه نمایش ایرانی، گروه‌ها بتوانند میزبان هنرمندان شناخته شده نیز باشند تا تماشاگر بیشتری به سالن بیاید.ما در سالن‌های خصوصی شاهد اجرای نمایش‌هایی هستیم که سویه‌های نمایش ایرانی دارند و با بلیت‌های گران قیمت می‌توانند مخاطب را جذب کنند، این موضوع نشان‌دهنده علاقه مخاطب به این آثار است اما باید تلاش کرد تا استاندارهای خوب برای کار در نظر گرفته شود و همچنین به امر تبلیغات توجه داشت. متاسفانه گروه‌های نمایشی توانایی مالی مناسبی حتی برای تبلیغات ندارند.»

«جگر هندی» که اجرای خود را از ۷ فروردین‌ آغاز کرده است تا ۷ اردیبهشت در ساعت ۲۰:۱۵ در تالار سنگلج روی صحنه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا