عکس روز ناسا؛
ساحل باستانی مریخ

عکس روز ناسا یک ساحل باستانی را در مریخ نشان می‌دهد که احتمالا در زمان‌های دور زیر آب بوده است.

به گزارش خبرگزاری سینا به نقل از ناسا، عکس پانورامای ۳۶۰ درجه که در سال ۲۰۱۷ توسط مریخ‌نورد «کنجکاوی»(Curiosity) هنگام کاوش در سیاره سرخ گرفته شد، یک ساحل باستانی را به نمایش می‌گذارد.

ساحل باستانی مریخ به ‌خاطر همتای زمینی خود، «ساحل اوگونکویت»(Ogunquit Beach) نامیده می‌شود. شواهد نشان می‌دهند که این منطقه در زمان‌های دور زیر آب بوده؛ در حالی که در زمان‌های دیگر در لبه یک دریاچه باستانی قرار داشته است.

قله پس‌زمینه مرکز عکس، بالای «کوه شارپ»(Mount Sharp) قرار گرفته است. این ویژگی مرکزی «دهانه گیل»(Gale Crater) است که مریخ‌نورد کنجکاوی در آن کاوش کرده بود. بخش‌هایی از شن‌های تیره پیش‌زمینه برای تجزیه و تحلیل جمع‌آوری شد.

بستر سنگی رنگ روشن این منطقه از رسوبی تشکیل شده که احتمالا در کف دریاچه خشک شده است. این عکس با کنار هم قرار دادن بیش از ۱۰۰ عکس ساخته شده است.

منبع
ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا