استامینوفن، مُسکن شادیزدا
پزشکان به تازگی به یکیدیگر از عوارض جانبی ناشناخته استامینوفن که یکی از پرمصرفترین انواع مسکنها است پیبرده و دریافتهاند که در کاهش شدت احساسات مثبت در افراد مصرفکننده نقش دارد.
در این بررسی پزشکان مشاهده کردند افرادی که از قرص استامینوفن مصرف کرده بودند هنگام تماشای تصاویر شادیبخش و همچنین تصاویر بسیار ناراحتکننده در مقایسه با افرادی که از شبه داروها مصرف کردهاند، احساسات کمتری از خود بروز میدهند.
«جئوفری دورسو» از دانشگاه دولتی اوهایو و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: این یافته تایید کرد که مصرف این داروی مسکن نسبت به آنچه در گذشته تصور میشد عوارض جانبی بیشتری برای بدن به همراه دارد.
مطالعات انجام شده در گذشته نشان میدهد استامینوفن نه تنها روی درد جسمی بلکه روی دردهای روانی نیز تاثیر دارد. پزشکان به منظور درک بیشتر این تاثیرگذاری به مطالعه روی 82 دانشجو پرداختند. نیمی از این دانشجویان 1000 میلیگرم از داروی استامینوفن و نیمی دیگر از یک نوع شبه دارو مصرف کردند. پس از گذشت یک ساعت از مصرف دارو تصاویر مختلفی به این افراد نشان داده شد که دربردارنده موقعیتهای شاد، خنثی و بسیار ناراحت کننده بود. سپس از این افراد درخواست شد به این تصاویر نمره منفی یا مثبت بدهند. همچنین در مرحله بعد شرکت کنندگان احساس خود را با دیدن این تصاویر با ذکر نمرهای بیان کردند.
طبق مشاهدات پزشکان افرادی که از داروی استامینوفن استفاده کرده بودند نسبت به گروه دیگر به تمامی تصاویر نمره بسیار کمی داده بودند. به این مفهوم که از دید مثبت شرکت کنندگان به تصاویر مثبت تحت تاثیر مصرف استامینوفن کاسته شده و همچنین دید منفی این افراد به تصاویر منفی نیز کمتر از حد طبیعی بود.
به گفته پزشکان، افرادی که از استامینوفن مصرف کرده بودند در مقایسه با گروهی که از شبه دارو استفاده کرده بودند، احساسات عادی و متناسب نداشتند.
به گزارش ایسنا، در حالی که در این مطالعه رابطه علت و معلولی میان این دو فاکتور تعیین نشده، وجود ارتباط بین مصرف استامینوفن با کاهش درک احساسات را نشان میدهد.
No tags for this post.