کیفیت اجراها در چهلمین جشنواره موسیقی فجر مورد توجه قرار گرفته است

سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر گفت: تلاش کردیم با توجه به امکاناتی که موجود است بتوانیم از لحاظ هنری کیفیت جشنواره را ارتقا دهیم.

به گزارش خبرگزاری سینا، نشست خبری چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر روز شنبه- ششم بهمن‌ماه- با حضور احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس جشنواره، رضا مهدوی دبیر جشنواره و محمدعلی مرآتی دبیر اجرایی جشنواره به منظور تشریح جزئیات جشنواره چهلم و رونمایی از پوستر این دوره از جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.

سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با گرامیداشت روز ملی آواها و نواها و موسیقی و نیز تقدیر از برگزارکنندگان چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر اظهارداشت: در این چهل سال، هنرمندان و اساتید بسیاری به عنوان دبیر و داور، حضور داشتند و در برگزاری جشنواره موسیقی فجر نقش‌آفرین بودند، با فعالیت آنان، ما اکنون توانستیم چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر را برگزار کنیم.

وی گفت: عدد ۴۰ ویژه و دلیل بر کثرت است و در این جشنواره هم به کمیت و کیفیت توجه شده است. جشنواره موسیقی فجر با فراز و نشیب‌هایش به یک قوام رسیده است. نگاهی آسیب‌شناسانه به چند دهه برگزاری این رویداد خواهیم داشت.

صدری افزود: تلاش کردیم با توجه به امکانات موجود بتوانیم از لحاظ هنری کیفیت جشنواره را ارتقا دهیم و به موسیقی جدی و هنری‌تر بپردازیم و از فعالان این حوزه دعوت کردیم که در این جشنواره حضور داشته باشند.

سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد بیان کرد: به جریان‌سازی جشنواره موسیقی فجر با حضور بزرگان و پیشکسوتان در همه گونه‌های موسیقی توجه خواهیم داشت و از لحاظ اجرایی تلاش می‌کنیم به دهه‌های ۶۰ و ۷۰ نزدیک شویم.

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی، از ۲۳ تا ۲۹ بهمن‌ ماه امسال در تهران و استان‌های کشور برگزار می‌شود.

این جشنواره با هدف معرفی و تقدیر از آثار برگزیده اهالی موسیقی ایران، اعتلای هنر موسیقی و ارتقای سطح سلیقه و فرهنگ شنیداری مخاطبان، مراقبت از هویت ملی مبتنی بر آموزه‌های آیینی و ایرانی، تقویت و حمایت از هنر خلاق به‌ ویژه ایده و اجراهای صدا و موسیقی نسل جوان و شناسایی و تحکیم فرم و محتوای کیفی برای گونه‌های مختلف موسیقی در دو بخش رقابتی و غیررقابتی برگزار می‌شود.

در بخش رقابتی در شاخه‌های آلبوم‌های شنیداری، پژوهش (کتاب‌های موسیقی)، پایان‌نامه و رساله، آهنگسازی (ویژه وفاق ملی)، جایزه موسیقی و ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، جایزه تک‌آهنگ و موسیقی فیلم در مجموع ۱۸۹ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است.

در بخش آلبوم‌های شنیداری ۳۳ اثر، در بخش پژوهش (کتاب‌های موسیقی ) ۱۴ اثر، در بخش پایان‌نامه و رساله ۱۰ اثر، در بخش آهنگسازی ۳۹ اثر، در بخش جایزه موسیقی و ترانه ۱۰ اثر، در بخش جایزه موسیقی و رسانه ۳۹ اثر، در بخش تک‌آهنگ ۴۲ اثر و در بخش موسیقی فیلم ۲ اثر به جشنواره راه یافته‌اند.

در بخش رقابتی اجراهای صحنه‌ای (جایزه باربد) ۳۷ گروه موسیقی در شاخه موسیقی کلاسیک غربی و موسیقی کلاسیک ایرانی شرکت کرده‌اند.

در مجموع ۲۲۶ اثر و گروه موسیقی در بخش رقابتی و اجرای صحنه‌ای جایزه باربد شرکت کرده که پس از داوری‌های صورت گرفته برگزیدگان هر بخش در مراسم اختتامیه چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر معرفی می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا