رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور:
به دنبال افزایش اعتماد، همدلی و انسجام میان اهالی صنعت مد و لباس هستیم
سومین جلسه شورای مشورتی کارگروه ساماندهی مد و لباس، دیروز 17 دی با حضور نمایندگانی از اتحادیهها، اصناف و فعالان اقتصادی، کنشگران رسانهای، اساتید و نمایندگان دانشگاههای فعال حوزه مد و لباس کشور به ریاست زهرا گلپایگانی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری سینا، مشاور اجتماعی و رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در این جلسه با اشاره به لزوم اعتمادسازی و همدلی بین همه بازیگران بخشهای دولتی و غیردولتی حوزه مد و لباس گفت: ایجاد بستر مشارکت جمعی و گفتگو محور از اولویتهای راهبردی کارگروه است و اصحاب این هنر صنعت کانون تحرکات فرهنگی، هنری و اقتصادی این عرصه هستند.
گلپایگانی افزود: اعتماد به بخش خصوصی و تقویت نهادهای صنفی از راهبردهای اصلی ما است.
وی تمرکز زدایی جغرافیایی را از دیگر راهبردهای کلان این حوزه ذکر و خاطرنشان کرد: فرهنگ و هنر ایرانی، ذات و هویت ایران و وظیفه ما ضمن حفظ این سرمایه، معرفی آن به مخاطبان داخل و خارج از کشور است.
وی ادامه داد: لازم است این امر به صورت فاخر و در شأن فرهنگ اصیل و ارزشمندمان صورت پذیرد.
رئیس کارگروه مد و لباس تاکید کرد: به دنبال افزایش اعتماد، همدلی و انسجام هستیم و این امر جز با یاری همه ذینفعان و کنشگران این عرصه محقق نخواهد شد.
وی افزود: از دیگر اولویتهای مورد نظر در دوره جدید کارگروه، تاکید بر توسعه ارتباط بین دانشگاه و صنعت و تقویت مبانی نظری و علمی این حوزه است و به دنبال تولید و توسعه دانش در این عرصه هستیم.
در ادامه این جلسه مشورتی، حضار به ارائه نقطه نظرات خود پرداخته و پیشنهادهای خود برای بهبود وضع موجود را مطرح کردند.
رسیدگی به وضعیت فروشگاههای فاقد مجوز که در بستر فضای مجازی به شکلی غیرقانونی در حال فعالیت هستند، تاکید و اهمیت به حوزه طراحی و برنامهریزی جهت تقویت و بهروزرسانی آن، استفاده از برنامههای کامپیوتری و هوش مصنوعی در حوزه مد و لباس، توانمندسازی فرهنگی واحدهای صنفی و تولیدی، فرهنگسازی پیش از واگذاری امور به اتحادیهها و واحدهای صنفی، بهره از ساختارهای بسیار مهم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چون سازمانهای وزارت فرهنگ و سازمان سینمایی در تقویت این زیست بوم، ضرورت تجدید نظر در قوانین مد و لباس متناسب با نیازهای جدید و حفظ کرامت و عزت و احترام تولیدکنندگان در رویدادهای این حوزه از اهم موارد مطرح شده در این حوزه بود.
حاضران همچنین بر استفاده مناسب از ظرفیت نمایشگاه قرآن برای عرضه تولیدات جدید حوزه مد و لباس، توجه ویژه به طراحی خلاق و فاخر در لباس اجتماع و تلفیق هنر ایرانی اسلامی در طراحی آن و کمک به تولید انبوهسازی طرحهای موفق، عدم دو قطبیسازی لباس عفیفانه از غیر آن، لزوم حمایت اتحادیهها از طراحان، حمایت از تولید کنندگان و عرضهکنندگان زینتآلات لباس، ضرورت آموزش کاربردی و مهارتی و مبتنی بر نیاز صنعت به طراحان، اشاره به زنگ خطر مهاجرت نیروهای کار این حوزه از ایران، ضرورت اتصال حوزه علم و صنعت و تعامل مستمر در این حوزه، ضرورت تدوین نقشه راه و هدفگذاری صریح در عرصه مد و لباس تاکید کردند.
برگزاری منظم جلسات مشورتی کارگروه مد و لباس با هدف دریافت نظر همه بازیگران این عرصه و تداوم تعامل و تشریک مساعی در این حوزه از برنامههای کارگروه ساماندهی مد و لباس در دوره جدید است.
منبع: مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی