گزارش تصویری و تحلیل فنی امامزاده شاه بالو ده میان

بنای امامزاده به صورت برجی هشت ضلعی ساخته شده  كه گنبدی رك و هرمی شكل بر روی آن وجود دارد . داخل بنا نیز به صورت هشت ضلعی ساده است كه در فواصل معینی تزئینات كاشیكاری در آن به چشم می خورد . نمای بیرونی امامزاده و گنبد آن ، ساده بوده و با گچ سفید شده است .   روی قبر اما مزاده صندوقی دیده می شود كه طول آن 65/2 متر بوده و كتیبه های قرآنی آن را تزئین كرده اند .

 بر روی این صندوق عبارتی مشاهده می شود كه چنین است:                        .

« امر به تجدید قبر و الصندوق شیخ الجلیل متابع الخلیل قطب المله و الدین الحین بن محمد المعروف ببالویه قدس الله روحه ملك الامرا عزالدوله و الدین تاج الاسلام و المسلمین عماد  الملوك سهراب مازندرانی و رستم بن شهر ولاش ادام الله معالیه فی تاریخ ذی الحجه سنه ثلث و ستین و ستمائه.»

این صندوق همچنین به خاطر داشتن كنده كاری های تزئینی كه به نحوه ای خاص انجام شده حائز اهمیت هنری و صنعتی است . لازم به ذكر است كه چسبیده به بنای امامزاده ، مسجدی تاریخی وجود دارد  كه داخل آن یک  در قدیمی  به تاریخ 907 هجری قمری دیده می شود .

در اتاق الحاقی ضلع شمالی این مقبره ، کاشی کاری هایی اجرا شده  که بیانگر  این موضوع است که در این محل یک ایوان قرار داشته که با بسته شدن دیواره آن تبدیل به راهرو شده است .  به گفته اهالی ، در سال های نه چندان دور ، در منبت شده نفیسی در این بنا قرار داشته که به سرقت رفته است .

داخل اتاق گنبد خانه در حال حاضر با گچ اندود شده است  ولی شاهد ها و قاب هایی که در جریان مرمت باز گذاشته شده اند نشان می دهد پوشش این دیواره ها در زمان ساخت بنا ،  با کاشی انجام شده بود  .

این کاشی ها زرین فام و بسیار نفیس بوده  و نشانگر اهمیت فرد  مدفون در بقعه هستند .

لازم به توضیح است که قبرستان روستا نیز در اطراف امامزاده شکل گرفته است .

امامزاده شاه بالو ده میان در تاریخ 15/8/1362 به شماره 1642 در فهرست بناهای تاریخی ایران به ثبت رسیده است .

گزارش تصویری و تحلیل فنی : احسان محمدحسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا