صادرات بیش از 17 هزار دستگاه تجهیزات پزشکی ایران ساخت
به گزارش سینا از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاستجمهوری، شرکت دانش بنیان پویندگان راه سعادت از سال 1377 تاسیس شدهاست . این شرکت در حوزه طراحی و تولید تجهیزات پزشکی پیشرفته مانیتورعلائم حیاتی بیمار، ونتیلاتورهای پیشرفته ICU، الکتروکاردیوگراف و الکتروشوک های AED، ساکشن و …. فعالیت دارد که در بخش های مراقبت ویژه CCU ، ICU و بخش های اورژانس و آمبولانس ها به کار گرفته میشود.
رضا یعقوب زاده، مدیر عامل شرکت دانش بنیان پویندگان راه سعادت در خصوص چرایی برگزیده شدن این شرکت در رده غزال های دانش بنیان گفت: این شرکت توانسته است کشور را از وابستگی کامل در حوزه طراحی و تولید تجهیزات پزشکی پیشرفته برهاند و ایران را به صادرکننده این محصولات پیشرفته به اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی بدل کند.
وی ادامه داد: هم اکنون این شرکت با به کار گیری بیش از 360 نفر پرسنل مجرب که بالغ بر 70 نفر از آنها در واحد تحقیق و توسعه، استانداردسازی و تضمین کیفیت مشغول به کار هستند، توانسته است سیستم های تولیدی خود را در تخصصی ترین مراکز درمانی کشور به شکل بسیار گسترده و بیش از 70 هزار دستگاه نصب شده در سراسر کشور به کار گیرد که دارای رضایت مندی بالای 85 درصد است.
یعقوب زاده تصریح کرد: کسب جوایز متعدد علمی و صنعتی از قبیل جشنواره خوارزمی، جشنواره شیخ بهایی، واحد صنعتی نمونه، واحد تحقیقاتی نمونه، کار آفرین برتر کشوری، رعایت حقوق مصرف کنندگان طی سال های متمادی از دیگر افتخارات این مجموعه است.
وی با بیان اینکه شرکت پویندگان برای تبدیل شدن به یک شرکت بینالمللی و خنثی کردن تبعات تحریمها از 15 سال پیش نسبت به ایجاد خط تولید تجهیزات پزشکی در مالزی اقدام کرده است، افزود: در ادامه خط تولید تجهیزات پزشکی در مالزی، سپس خط تولید تحت لیسانس در کشور بلاروس و در سال های اخیر نیز خط تولید در کشور سوئد راه اندازی کرده است. در سال 99 خط تولید محصولات در ترکیه و عراق و اندونزی نیز افتتاح شده است.
یعقوب زاده ادامه داد: محصولات طراحی و تولید شرکت پویندگان علاوه بر اینکه با برند Saadat در ایران طراحی، تولید و صادرات میشود با برندهای اروپایی نیز در دنیا عرضه میشود. از آنجا که تمام محصولات Hi-Tech این شرکت مطابق استانداردهای اتحادیه اروپا و FDA آمریکا طراحی و تولید شده است؛ لذا در اقدامی خلاف جهت آنچه معمول بوده است هم اکنون در قالب قرارداد های انتقال تکنولوژی از ایران به کشورهای خارجی یا تولید تحت نظارت ایران و به صورت OEM در آلمان تحت برند Heyer در ایتالیا تحت برند Siare ، در ترکیه تحت برند Eretna در بلاروس تحت برند Integral در سوئد تحت برند Trionara نیز عرضه میشود.
به گفته یعقوب زاده، تمام قطعات به کار رفته در دستگاهها از صفر تا صد در شرکت پویندگان طراحی و تولید میشود؛ از قطعات ریز مثل کانکتورها و پیچ ها گرفته تا سخت افزار ها و نرم افزار های بردهای الکترونیکی و دیجیتالی و الگوریتم های پردازش سیگنال و سیستم عامل و قطعات مکانیکی و قالب های پلاستیکی تماما در داخل شرکت طراحی و تولید میشود .
وی ادامه داد: شرکت پویندگان در راستای ارتقای سطح سلامت جامعه در اقدامی هماهنگ با مرکز اورژانس کشور با کمک دانش فنی فناورانه ایجاد شده در شرکت موفق شد سامانه ای را طراحی کند که در طرح 247 اورژانس فعال شد، عملکرد این سامانه در سال 96 بسیار اثربخش بوده و طی این سال ها بیش از یک میلیون بیمار از این سیستم خدمات گرفته اند و توانسته است جان بیش از پتج هزار نفر را از مرگ حتمی نجات دهد و برای بالغ بر 15 هزار نفر ضایعات ناشی از عارضه قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
به گفته یعقوب زاده در شرایط بحران اخیر جهانی کرونا با افزایش ظرفیت تولید مانیتور علائم حیاتی به میزان 800 دستگاه در ماه هیچ مشکلی برای کادر درمانی کشور ایجاد نشد.
وی تصریح کرد: با توجه به وجود زیر ساخت های علمی و تولیدی موجود ، بلافاصله پس از شروع بحران کرونا و نیاز مبرم شبکه درمان کشور به ونتیلاتور های پیشرفته ICU ، مدیریت شرکت نسبت به بازنگری اساسی برنامه تولید اقدام کرد و در یک جهش بی سابقه ظرفیت پیش بینی شده تولید سالانه ونتیلاتور را از 100 دستگاه به سه هزار دستگاه افزایش داد. انجام این مهم در شرایطی صورت گرفت که اکثر واحدهای تولیدی به دلیل کرونا تعطیل اعلام شد و از طرفی تامین ارز مورد نیاز برای خرید برخی قطعات خاص در پایان سال توسط بانک مرکزی به راحتی میسر نبود و از طرفی تامین کنندگان خارجی این قطعات نیز با افزایش تقاضا از طرف سایر سازندگان بین المللی ونتیلاتور مواجه شدند و لذا زمان تحویل ها و قیمت های قطعات به شدت افزایش یافت، انتقال ارز نیز به دلیل تحریم های بانکی با مشکل عدیده ای روبرو شد. هم اکنون به ظرفیت تولید 500 دستگاه ونتیلاتور در ماه دست یافته ایم و امکان صادرات محصول نیز در کنار تامین نیاز داخل کشور میسر شده است.
یعقوب زده در پایان با بیان اینکه طرح های پژوهشی بسیاری در برنامه تحقیق و توسعه شرکت وجود دارد، افزود: از جمله این طرح ها، تولید مانیتورهای کوچک پرتابل و دستگاه الکتروشوک خودکار (AED) است که به تولید انبوه می رسند و دارای اثرات مثبت قابل توجهی در شناسایی زود هنگام نارسایی قلبی به روش خود مراقبتی و نجات افراد دچار سکته قلبی در اماکن عمومی است.