در اختتامیه رویداد افرا مطرح شد
عبور از اقتصاد نفتی و رسیدن به اقتصاد دانش بنیان توسط نخبگان
وی با اشاره به سهم محصولالت دانش بنیان از GDP افزود: حجم ارزش محصولات دانش بنیان تا الان در جی دی پی که تولید ناخالص داخلی است کمتر از ۳ درصد است. یکی از اعتراضات و نکاتی که رهبری هم نسبت به آن حساسیت نشان دادند این بود که ما محصولات دانش بنیان ما سهم بزرگی در بازار ندارند.
کیخا تغییر مدل ارزیابی شرکتهای دانش بنیان را موثر در اقتصاد دانش بنیان دانست و ادامه داد: ما به دنبال افزایش سهم محصولات دانشبنیان در اقتصاد کشور هستیم؛ در این راستنا معاونت علمی در سال گذشته مدل ارزیابی شرکتهای دانشبنیان را عوض کرد. قبل از تغییر مدل ارزیابی شرکتها به سه سطح نوع یک، نوع دو، و نوع سه تقسیم میشدند که نشان میداد محصول تولیدی شرکت چه میزان با محوریت دانش است.اما در مدل جدید ارزیابی که معاونت علمی که به دنبال مبنا قرار دادن جم بازار اقتصاد است مدل ارزیابی از مدل دانش پایه به اقتصاد دانش پایه تغییر کرد. در تقسیم بندی جدید شرکتهای نوپا شامل شرکت هایی است که ارزش محصول و فروش زیر ۵ میلیارد دارند. شرکتهای نوآور و فناور دو دسته بعدی هستند.
معاون سرآمدان بنیاد ملی نخبگان در ادامه از تاثیر نخبگان در تحقق شعار سال نام برد و گفت: میخواهیم نخبگان را در تحقق شعار سال دخیل کنیم. روز اولی که شعار سال توسط رهبر انقلاب مشخص شد خیلی فکر میکردم که چطور نخبگان میتوانند در جهش تولید تاثیر گذار باشند. نخبه جز مردم است یک کارکرد این است که واحدهای کوچک مقیاس را برای ورود مردم اقتصادی کنیم به طوری که واحدهای کوچک مقیاس گلوگاههای فناوری را به گونهای حل بنند که سهولت در استفاده، اقتصادی کردن قیمت تماتم شده و ایجاد بازارهای مردمی از ویژگیهای آن است.
هادی قاسمی، رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور در اختتامیه رویداد افرا با اشاره به اهمیت حوزه علم و فناوری در کشور گفت :از این رویداد به عنوان اختتامیه نام نبرید بلکه آن را سرآغاز و شروع کننده مسیر خود در زمینه علم و فناوری بدانید.