افراد 65 تا 74 ساله بیش از 22 دندان کشیده دارند

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت با بیان اینکه خوشبختانه ایران از نظر سلامت دهان در رده کشورهای موفق است افزود: شاخص DMF بیانگر سلامت دهان است و طبق نتایج پیمایش ملی سلامت دهان در ایران این شاخص برای سنین 6 سال از 4.8 در سال 77 به 5.16 در سال 93 رسیده است.

دکتر سعید عسکری در مراسم آغاز طرح تحول دهان و بزرگداشت روز دندانپزشکی که صبح امروز در ساختمان ستادی وزارت بهداشت برگزار شد اظهار داشت: علاوه بر بهبود شاخص DMF در سن 6 سال، این شاخص برای سن 12 سال نیز از 1.54 در سال 77 به 2.9 در سال 93 رسیده است اما وضعیت سلامت دهان برای سنین 35 تا 44 سال و همچنین سنین 65 تا 74 سال مناسب نیست به گونه ای که دندان های کشیده، در گروه اول 5.75 و در گروه دوم، بیش از 22 دندان است.

وی گفت: سال گذشته و با توجه به ابلاغ سیاست های سلامت از سوی مقام معظم رهبری فرصت خوبی برای بدنه اجرایی وزارت بهداشت فراهم شد و با توجه به مفاد بند 7 این ابلاغ، تولیت سلامت مردم به وزارت بهداشت سپرده شد

عسکری افزود: وزیر محترم بهداشت نیز با استفاده از این فرصت، گروهی از اساتید و متخصصان حوزه دندانپزشکی را دور هم جمع کرد و شورای سلامت دهان را در تاریخ 22 اردیبهشت ماه سال 93 تشکیل دادند و در قالب حکمی اختیاراتی و وظایفی را به آنها محول کردند.

وی گفت: اعضای شورای سلامت دهان با همراهی و کمک افرادی مجرب و متخصص در این حوزه توانستند سند سیاست گذاری سلامت دهان را ظرف مدت 6 ماه تدوین کنند.

عسکری همچنین ارتقا سطح ارائه خدمات بهداشتی درمانی و رسیدن به اهداف سلامت تا سال 1400 را یکی دیگر از اقدامات شورای سلامت دهان عنوان کرد و گفت: کاهش پوسیدگی دندان در دانش آموزان ابتدایی و دبیرستان و رساندن آن به 1 دندان با همکاری وزارت آموزش و پرورش به خوبی دنبال می شود همچنین تمرکز شورای سلامت بر افراد کمتر از 14 سال جامعه بوده است که در این راه، شورا مصوبه ای را برای سلامت دهان این افراد داشت و با کمک وزارت آموزش و پرورش اجرا خواهد شد.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت از ابلاغ دستورالعمل اجرایی فعال سازی واحدهای دندانپزشکی به دانشگاه های علوم پزشکی خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر ابلاغ این دستورالعمل در حوزه درمان نیز با همکاری معاونت درمان تلاش خود را در جهت کاهش پرداختی از جیب مردم، افزایش خدمات و  ارائه خدمات دندانپزشکی به بیماران بستری را به کار خواهیم کرد و امیدواریم به زودی دستورالعملی از سوی معاونت درمان صادر شود تا خدمات دندانپزشکی در بیمارستان های تابع دانشگاه های علوم پزشکی ارائه شود.

وی گفت: یکی دیگر از بسته های خدمتی در حوزه دهان که با همکاری معاونت درمان اجرا شد راه اندازی کلینیک ویژه دندانپزشکی در تمام استان ها بود که تمام استان ها واجد حداقل یک دانشکده دندانپزشکی هستند و در آینده نیز امیدواریم تا تعداد این کلینیک ها افزایش پیدا کند ضمن اینکه بیمه ها نیز این خدمات را تحت پوشش خود قرار داده اند.

عسکری خاطرنشان کرد: رتبه بندی ارائه خدمات سلامت دهان در شورای سلامت دهان تبیین شده است و گستره تصمیمات این شورا به حدی است که در آینده حتی می توان شاهد افتتاح بیمارستان های دندانپزشکی بود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات شورای سلامت، جهت دهی امور پژوهشی به سمت رفع نیازهای جامعه بود که در همین راستا با همکاری معاونت پژوهش و شخص دکتر ملک زاده شبکه ملی پژوهش های دندانپزشکی راه اندازی شد تا نقشه راه و سند علمی در این زمینه را تسهیل بخشد.

وی درباره ارتقای آموزش دندانپزشکی در کشور گفت: طی نشست های اخیر شورای گسترش و همچنین نشست بعدازظهر با رؤسای دانشگاه ها تصمیماتی در جهت افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان دندانپزشکی، برقراری عدالت آموزشی و همچنین تدوین کتب مرجع دندانپزشکی گرفته خواهد شد.

وی اصلاح تشکیلات و ساختارها را یکی از وظایف شورای سلامت دهان عنوان کرد و افزود: ستاد کشوری طرح تحول سلامت تشکیل شده که تصمیماتی در آن گرفته می شود و وظایف و تقسیم بودجه برای دانشگاه ها نیز در آن انجام می شود.

عسکری در پایان یادآور شد: به منظور تقویت انجمن های علمی و تخصصی گروه دندانپزشکی نیز گروه های ارزیابی تشکیل شدند اما نکته مهم این گروه ها در این بود که اعضای این گروه ها، از خود انجمن ها انتخاب شدند و به گونه ای نبود که از درون وزارتخانه یا از مسئولان دانشگاه باشند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا