افتتاح مؤسسه خیریه رویان ابوعلی سینا در شیراز
همزمان با عید سعید غدیر، مراسم افتتاحیه مؤسسه خیریه رویان ابوعلی سینا با حضور رئیس جهاددانشگاهی کشور و رئیس پژوهشگاه رویان در شیراز برگزار شد.
به گزارش سینا پرس فارس، همزمان با عید سعید غدیر، مراسم افتتاحیه مؤسسه خیریه رویان ابوعلی سینا با حضور حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی کشور؛ عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان؛ سیدرضی آقاسیدی، معاون پشتیبانی جهاددانشگاهی کشور؛ محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس؛ امیرحسین استقلال، رئیس جهاددانشگاهی فارس، محمد دشتی، معاون پشتیبانی جهاددانشگاهی فارس و سایر مسئولان استانی امروز، 5 تیرماه در شیراز برگزار شد.
این مؤسسه دارای دو مرکز درمان ناباروری و ژنتیک پزشکی به نام شکیباست که در مجموعه خیریه ابوعلی سینا راهاندازی شده است و ریاست آن به عهده حسین بهاروند، عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی است.
حسین بهاروند، عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و رئیس مؤسسه خیریه رویان ابوعلی سینا در این مراسم گفت: قرار است مجموعه ابوعلی سینا یکی از بهترین دانشگاههای جهان را بسازد زیرا دانشگاه یکی از ارکان پیشرفت هر جامعهای است.
وی با بیان اینکه انتظار میرود دانشگاه آموزش و پژوهش باشد اما نکته مهم عمل در آن است، افزود: بناست که دانشگاه نسل سومی به نام دانشگاه ابوعلی سینا در شیراز تأسیس شود که در کنار آن قسمت عملیاتی و کارآفرینی و به عبارت دیگر دره فناوریهای این دانشگاه بناست که مؤسسه رویان ابوعلی سینا باشد.
بهاروند یادآور شد: نطفه موسسه رویان ابوعلی سینا در قالب همکاری پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی و مرکز پیوند اعضا ابوعلی سینا به مهر 1401 باز میگردد که با حمایت استاندار فارس، ملک حسینی و خیران و خانواده رویان جهاددانشگاهی قوام یافت و رخت هویت پوشید.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه رویان اظهار کرد: این مؤسسه در گام اول سعی کرد در جهت حل دو چالش در کشور یعنی مشکل باروری و تشخیصهای پزشکی گام بردارد و بر همین اساس دو مجموعه را تشکیل داد که این کار با کمک خیران و همکاران ممکن نبود.
وی با بیان اینکه کار یک پزشک کار خیریه است چون میخواهد کار خوب انجام دهد، افزود: یک استاد هم کار خیریه انجام میهد به شرط آنکه هرچه یاد گرفته است به دیگران منتقل کند. انسانها در کار خیر با هم رقابت میکنند.
بهاروند انجام امور خیر را یک توفیق الهی دانست که باید برای آن شاکر باشیم و سپس ادامه داد: با افتتاح این موسسه نباید فکر کنیم که کار تمام شده است، بلکه تازه ابتدای راه هستیم.
رئیس مؤسسه خیریه رویان ابوعلی سینا به وضعیت بیماری پارکینسون اشاره کرد و افزود: لازم است جایی برای پیشگیری، درمان و تشخیص بیماری پارکینسون ایجاد شود و لازم است یک مرکز ملی برای این بیماری تأسیس کنیم و بهترین مکان میتواند مرکز خیریه ابوعلی سینا باشد.
وی از عموم مردم ایران خواست تا کمک کنند که در مرکز خیریه رویان ابوعلی سینا، مرکز ملی پارکینسون تأسیس شود و در ادامه گفت: در این مرکز از روشهای علمی با استفاده از سلولهای بنیادین اقدامات مختلف پیشگیری و درمان پارکینسون را انجام خواهیم داد.
سیدعلی ملک حسینی، پدر علم پیوند ایران هم در این مراسم گفت: اگر خوب قرآن بخوانیم و علم هم یاد بگیریم، متوجه خواهیم شد که قرآن چارچوب راه درست هدایت را ترسیم میکند و تمام اصرار آفرینش در آن است.
وی با اشاره به آیات قرآن کریم، بر ضرورت تدبر در قرآن کریم تأکید کرد و افزود: برای تدبر در آیات قرآن باید دائماً آیات آن را تکرار کرد تا بتوانیم به تدبر در قرآن کریم دست یایبم.
ملک حسینی با بیان نکاتی درباره علم ژنتیک و علم پزشکی که در قرآن کریم هم درباره آن مطرح شده است و با توسعه علم، معجزات قرآن کریم نمایان شده است، گفت: همه موجودات زندهای که در کائنات وجود دارد، فقط از 4 عنصر ساخته شده است.
پدر علم پیوند ایران با تصریح اینکه بهترین شرح نطفه در قرآن کریم آمده است، برخی از آیات قرآن کریم در این رابطه را یادآور شد و افزود: سلول نطفهای که خداوند خلق کرده است، سلول بنیادین است.
وی به احداث مرکز رویان ابوعلی سینا اشاره کرد و افزود: این مرکز رویانی که اینجا احداث شده است باید مهندسی معکوس خود را ادامه داده و جلو رود. هنوز مباحث زیادی از علم وراثت مانده است که باید کشف کند و هنوز 98 درصد DNA معلوم نیست که چیست و تنها 2 درصد آن شناخته شده است.
ملک حسینی با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم تأکید کرده است که انسان را در بهترین زمان و مکان خلق کرده است، به تحلیل این آیه و همچنین آیات بعدی و ارتباط آن با علم ژنتیک و وراثت پرداخت و گفت: این کاری که در رویان شروع کردیم، یک کار تجاری نکردیم اما تجارت در آن میآید زیرا هرچیزی که نیاز مردم باشد، خود مردم به سمت آن میآیند و حتی نیاز به تبلیغات هم ندارد.
موسس بیمارستان خیریه ابوعلی سینا اظهار کرد: اینجا را احداث کردیم و چند گروه ما را یاری دادند. خیران اصلی خانوادههایی هستند که اجازه دادند در سختترین شرایط، اعضای عزیز آنها اهدا شود و دوم خیرانی هستند که در احداث این مرکز اهتمام داشتند.
وی با بیان اینکه خیرانی داریم که هرچه دارند اهدا میکنند، افزود: امروزه ساختن این مرکز سرطان از نان شب هم واجبتر است زیرا یک بیمار سالم بدون نان شب میتواند بخوابد اما با درد سرطان نمیتواند بخوابد لذا باید تا میتوانیم کمک کنیم. هرکه خداوند بیشتر به او عطا کرده است، وظیفهاش است که بیشتر کمک کند.
ملک حسینی بیان کرد: مراکزی که در بیمارستان ابوعلی سینا میسازیم کمتر از 15 هزار میلیارد تومان خرج ندارد. اگر همه دست به دست هم دهند، قطعاً این مراکز ساخته میشوند. باید خیران در این زمینه مسابقه دهند.
وی با بیان اینکه ما به خصوص در علوم پایه بسیار عقب هستیم و اگر شب و روز کار نکنیم، نمیرسیم، تأکید کرد: باید کار عاشقانه و عارفانه انجام دهیم تا به قلههای رفیع علم دست یابیم.
ملک حسینی، تمام موارد پیشرفته تکنولوژی در کشورها توسط مردم ساخته شده است نه مردم، افزود: در کشورمان هم باید اینگونه باشد و کاری نداشته باشیم چه کسی در دولت در رأس است. مردم خودشان در این زمینه اهتمام داشته باشند.