تغییر سبک زندگی از ابتلا به سرطان پیشگیری میکند
به گزارش سینا از روابطعمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، در این وبینار دکتر رضا نکوئیان، متخصص ژنتیک سرطان، عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و پژوهشگر گروه سلامت سالمندی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی به موضوعاتی از جمله تعریف سرطان، انواع سرطان، روند ایجاد تومور، نقش غربالگری در سرطان، تأثیر تغییر سبک زندگی در ابتلا به سرطان و روشهای پیشگیری اشاره کرد.
دکتر رضا نکوئیان با بیان این که اغلب سرطان ها غربالگری دارند، اظهار کرد: ترس از تشخیص و وجود سرطان در برخی افراد باعث شده است آنان کمتر برای برسی و غربالگری دورهای به پزشک مراجعه کنند.
پژوهشگر گروه سلامت سالمندی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که با تغییر سبک زندگی میتوان از بیماری سرطان پیشگیری کرد، گفت:70 تا 90 درصد سرطان های رایج ناشی از عوامل محیطی هستند که به طور بالقوه قابل پیشگیری و درمان هستند و از مهم ترین مشکلات درمان سرطان تشخیص به موقع و زودهنگام آن است.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به ارتباط مستقیم مصرف شکر و تهاجمیتر شدن سلولهای سرطانی، ادامه داد: محققان دانشگاه هلند میگویند نهتنها مصرف قند و شکر موجب رشد و پیشرفت سلولهای سرطانی میشود بلکه روند درمان را هم سختتر میکند.
وی در پایان به 10 گام پیشگیری از سرطان اشاره کرد و گفت: قلیان نکشید و در معرض دود آن قرار نگیرید، روزانه 30دقیقه تند راه بروید، روزانه 5 وعده میوه و سبزی مصرف نمایید، وزن خود را مدیریت کنید، مصرف نمک، قند، شکر و روغن روزانه خود را کاهش دهید، با کرم ضد آفتاب و پوشش مناسب از پوست خود محافظت کنید، الکل ننوشید و از مواد مخدر دوری کنید، آلاینده های سرطان زا را بشناسید و از خود حفاظت کنید، با خود، دیگران و محیط زیست مهربان باشید، علائم هشدار دهنده سرطان را بشناسید و به موقع مراجعه نمایید.
گفتنی است، این وبینار با حضور معاونان و متخصصین گروه پژوهشی سلامت سالمندی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد همچنین بهصورت برخط نیز نمایندگان شورای ملی سالمندان و سازمان بهزیستی مراکز استانها نیز شرکت داشتند و در بخش پایانی شرکتکنندگان با طرح پرسشها و بیان نکتههایی به تعامل و گفتوگو نشستند.