«پارک فناوری پردیس»، «بهشت نوآوری و فناوری منطقه» میشود
به گزارش سینا از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی با نواختن زنگ افتتاحیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ و آغاز رسمی بزرگترین رویداد علمی و فناورانه کشور به میزبانی پارک فناوری پردیس اظهار داشت: امروز رویداد اینوتکس به یک الگوی خلاقیت و نوآوری برای فعالان این عرصه شناخته میشود.
افتتاح این نمایشگاه با نواخته شدن زنگ سنتی زورخانه یک نوآوری تحسین برانگیز است و پیامی مهم در دل خود دارد. اینکه پهلوانان واقعی امروز کشور ما، فعالان شرکتهای دانشبنیان، فناور و خلاق هستند. این زنگ توسط مرشد زورخانه به صدا در می آید و در وسط میدان زورخانه، پهلوانانی خستگی ناپذیر حضور دارند که در اقتصاد کشور تلاش میکنند. صاحبان این نشان و توان پهلوانانه، فعالان شرکت های دانش بنیان و فناور کشور و به واقع پهلوانان عرصه فناوری، نوآوری و اقتصاد کشور هستند.
رییس بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: اینوتکس می تواند به یک محور زمانی برای گرد هم آمدن تمامی فعالان فناوری و نوآوری زیر سقف بهشت فناوری منطقه یعنی پارک فناوری پردیس شود تا با هم به تبادل نظر بپردازند، تجربیاتشان را به اشتراک بگذارند و در مسیر روبه آینده، برنامه ریزی و هم افزایی کنند.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهور با اشاره به ضرورت گرد هم آمدن فعالان فناوری و نواوری ابراز امیدواری کرد اینوتکس به بزرگترین رویداد نوآوری کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به رشد و رونق زیست بوم فناوری، نوآوری و صنایع خلاق گفت: در کشور قریب به 10 هزار شرکت دانش بنیان داریم که سال گذشته فروش آن ها از مرز ۵۳۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفت و در عین حال، نسبت به سال قبل خود رشدی سه برابری را تجربه کرد. بنابر اعلام گمرک، امسال بیش از ۲.۵ میلیارد دلار صادرات شرکتهای دانشبنیان بود و این روند رو به رشد در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
دهقانی با اشاره به توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین المللی گفت دیپلماسی فعال علمی و فناورانه دولت، دستاوردهای بسیار ارزشمندی را به ارمغان آورد و سال گذشته بیش از ۴۳ هیئت بلندپایه از کشورهای مختلف، به ایران آمدند و ضمن تحسین دستاوردها و توانمندیهای فناورانه و نوآورانه کشورمان، در مسیر توسعه همکاریها گام گذاشتند.
وی افزود: باور من این است که توسعه تعاملات علمی و فناورانه ایران مسیری روشن در پیش روی خود دارد و معتقدم کشورهای جهان شریک بسیار خوبی همچون ایران در تعاملات بین المللی خود خواهند داشت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور تصریح کرد: پارک فناوری پردیس باید به یک هاب مشترک برای همکاریهای بین المللی به ویژه با کشورهای دوست و همسایه تبدیل شود. یکی از محورهای گسترش تعاملات با سایر کشورها، ایجاد هابهای مشترک است و کشورهای مختلفی اعلام آمادگی کردهاند تا در قالب پارکهای علم و فناوری، شرکت های دانش بنیان و مراکز آفرینش فناوری مشترک این همکاری توسعه پیدا کند.
وی افزود: ایجاد شرکت های مشترک و ایجاد هاب های علم و فناوری می تواند به شکستن محدودیت ها و حرکت در مسیر پیشرفت کمک کند.
دهقانی، تصویب دولت برای ایجاد اولین سازمان توسعهای سرمایه گذاری در حوزه فناوری و نوآوری را یک گام بلند در توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری پردیس دانست و گفت: مطابق با ماده ۱۷ قانون جهش تولید، ایجاد این سازمان توسعه ای برای نخستین بار در پارک فناوری پردیس مصوب شد تا این پارک فناوری، منشاء شکل گیری تحولات خوب فناورانه از جمله یک شهرک نخبگانی فناورانه و نوآورانه شود و به معنای واقعی، طی سه، چهار سال آینده، شاهد تحقق شهر نوآوری پردیس و شکل گیری بهشت فناوری منطقه باشیم.
دهقانی افزود: لازم است در پارک فناوری پردیس، هماوردگاه نمایشی و همایشی و تعاملی فعالیت های عرصه فناوری و نوآوری، مشابه خانه فناوری و نوآوری (آی هیت) که محل ارائه دستاوردهای فناورانه، نمایشگاه دایمی محصولات برتر و محل تعاملات بین المللی علمی و فناورانه است، ایجاد شود و آمادگی داریم تا از ایجاد این نمایشگاه دایمی، همزمان با برگزاری اینوتکس ۲۰۲۵ حمایت کنیم.
معاون علمی رئیسجمهور با اشاره به ایجاد شش مرکز آفرینش ملی فناوری یا نشنال لب براساس برنامه ششم توسعه گفت: مراکز بزرگ آفرینش فناوری، برای دست یابی به چشماندازهای بزرگ و در قالب پروژه های بزرگ برای به کار گرفتن فناوران و نوآوران فعالیت می کنند و زیر یک سقف جمع میشوند. بر همین اساس، مصوب شد مرکز آفرینش کوانتوم و اپتیک با ظرفیت یک هزار متخصص با حمایت معاونت علمی در پارکفناوری پردیس ایجاد شود و امیدوارم با آغاز اینوتکس ۲۰۲۵ شاهد افتتاح این مرکز باشیم. یک فب لب (ساخت افزایشی) که بتواند به متخصصان این حوزه برای فعالیت های نوآورانه و فناورانه، خدمت ارائه کند.