تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاددانشگاهی در آیندهای نزدیک
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر حسن مسلمی نائینی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری رویداد مالکیت فکری از سوی چند نهاد از جمله جهاد دانشگاهی، بیان کرد: این نهاد از ابتدا یک نهاد علمی و پیشران در علم و فناوری و اقداماتش در راستای تعالی و ارتقای علم و فرهنگ کشور بوده است.
وی با اشاره به اقدامات در خور توجه محققین و افرادی که در حوزههای فرهنگی، هنری و صنعتی جهاددانشگاهی فعالیت داشتهاند، توضیح داد: شاید روزی که جهاددانشگاهی این حمایتها را انجام میداده است، هنوز تحقیقات به شکل امروزی رواج پیدا نکرده بود؛ چراکه در سالهای اولیه انقلاب صنعتی بودیم؛ اما جهاددانشگاهی شروع به انجام این اقدامات و حمایتها کرده است.
رییس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: از این رو با توجه به سوابق درخشانی که این نهاد در حمایت از محققین و دانشمندان در حوزههای فرهنگ و علوم انسانی و دیگر حوزهها داشته است، مسئولیت دبیرخانه مالکیت معنوی و فکری بر عهده پارک علم و فناوری البرز وابسته به جهاددانشگاهی قرار داده شد.
دکتر مسلمی نائینی با اشاره به اینکه قانون مالکیت فکری در کشور ما به صورت پراکنده تدابیری در حوزه مالکیت فکری دیده است، عنوان کرد: این پراکندگی به گونهای است که گاهی اوقات عمل کردن به مفاد این قانون سخت است. این امر در حالی است که اگر بتوانیم مالکیت فکری را در کشور محقق و پیاده کنیم، مردم به عرصه تولید سوق پیدا میکنند. امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است، اگر مردم حس کنند که مالکیت فکری ندارند، در میدان تولید نمیآیند. بنابراین اگر مردم حس احترام به مالکیت فکری را در جامعه درک کنند، به میدان آمده و جهش تولید محقق میشود.
وی در پاسخ به این سوال ایسنا که همواره فعالین حوزه اقتصادی و فرهنگی عنوان کردهاند که قانون فعلی مالکیت فکری در کشور نیاز به بازنگری دارد و شورای عالی انقلاب فرهنگی میتواند با ایجاد یک همبستگی بین ارکان مختلف این قانون را تقویت کند، آیا در این راستا اقداماتی انجام شده است؟، توضیح داد: در حال حاضر این اتفاق در شورا محقق نشده است؛ اما دستگاههای مختلف در حال انجام کارهای قوی در این زمینه هستند. برای مثال ما افراد متخصص در حوزههای حقوقی و کسانی که با خارج از کشور کار کردهاند و در این زمینه تجاربی دارند، کم نداریم. از این رو متخصصین خود جهاددانشگاهی در کنار هم جمع شدهاند و در حال تدوین قانونی هستند که به نظر من قانون خیلی پیشرفته، خوب و قابل فهمی است.
رییس جهاددانشگاهی در پاسخ به اینکه تدوین این قانون در جهاددانشگاهی چه مراحلی را میگذراند و آیا تصویب خواهد شد؟، افزود: احتمالا در آیندهای نزدیک در شورای علمی جهاددانشگاهی این قانون مالکیت فکری تصویب خواهد شد.
دکتر مسلمی نائینی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: باید تمام بازیگران جامعه که در زمینه مالکیت فکری کار میکنند با یکدیگر هماهنگ شوند تا هر کسی به صورت جزیرهای کار متفاوت انجام ندهد. نیاز به یک قانون پیشرفته در حوزه مالکیت فکری داریم که برای همه قابل فهم و کاربر پسند باشد و بر اساس آن اقدام کنیم.