«شهرک معدنی» با همکاری وزارت صمت و جهاد دانشگاهی راه‌اندازی می‌شود 

رییس جهاد دانشگاهی از راه‌اندازی «شهرک معدنی» خبر داد و گفت: موافقت ایجاد این شهرک انجام شده و دستور آن را هم معاون اول رییس جمهور صادر کرده است. رایزنی‌هایی نیز با وزارت صمت صورت گرفته تا این برنامه هرچه زودتر وارد فاز عملیاتی شود.

حسن مسلمی نائینی در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، این شهرک را اولین شهرک معدنی کشور با هدف توسعه تکنولوژی های غنی سازی ذخایر هماتیت (شادنج) عنوان کرد و در مورد لزوم و ضرورت راه اندازی این شهرک معدنی توضیح داد: در این شهرک قرار است با بهره‌مندی از توان علمی جهادگران جهاد دانشگاهی «مگنتیت» به «هماتیت» که ماده مورد نیاز صنایع فولاد کشور است، تبدیل شده و در اختیار این صنایع قرار گیرد.

مگنتیت با فرمول شیمیایی (Fe۲O۳) از مجموعه کانی هاست برای تولید رنگ‌های اسیدی بکار می رود و برای اینکه بتوان از آن در صنایع فولاد استفاده کرد، ابتدا باید به هماتیت تبدیل شود.

این سنگ سال هاست که در صنایع معدن و فولاد کشور وارد شده است و از آن استفاده می شود زیرا خاصیت مغناطیسی خوبی دارد و روش‌های فرآوری آن نیز سهل‌الوصول است.

وی راه اندازی این شهرک را در راستای سیاست های کلان دولت برای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی دانست و گفت: دولت از طرح و ایده‌های خلاقانه‌ای که جلوی خام‌فروشی و اتکا به خارج از کشور را بگیرد، حمایت می‌کند.

مسلمی افزود: کشور ما دارای معادن بزرگ مگنتیت است. در استان هرمزگان ظرفیت تولید بیش از ۵۰ میلیون مگنتیت را داریم که اگر به هماتیت تبدیل شوند، نیاز شرکت های فولاد کشور برطرف می شود.

رییس جهاد دانشگاهی گفت: شرکت های صنایع فولاد به هماتیت نیاز دارند و جهاد دانشگاهی توان علمی تولید این ماده را از مگنتیت دارد.

مسلمی گفت: این پروژه یکی از سه پروژه کلان جهاد دانشگاهی است که قرار است با حمایت دولت اجرایی شود. پس از ارائه و بررسی پروژه‌ها مقرر شد با تکمیل طرح‌ها، زمینه لازم برای اجرای پایلوت و آغاز فرایندهای اجرایی فراهم شود.

وی اظهار داشت: پس از پایان عملیات اجرایی راه اندازی این شهرک، پیش بینی می شود سالانه حدود سه میلیون تن خوراک برای کارخانه‌های فولاد کشور فراهم شود.

«شهرک معدنی» با همکاری وزارت صمت و جهاد دانشگاهی به زودی راه‌اندازی می‌شود 

 

هرمزگان؛ محل تاسیس شهرک معدنی

وی در مورد مکان تاسیس این شهرک نیز گفت: مکان این شهرک هنوز مشخص نیست اما معادن مگنتیت کشور، بیشتر در استان هرمزگان هستند؛ بنابراین این شهرک نیز باید در آنجا دایر شود.

محمد مخبر معاون اول رییس جمهور سال گذشته در جلسه بررسی سه طرح جهاد دانشگاهی شامل کاهش فروش پلاسمای خام، ازدیاد برداشت از چاه‌های نفت و گاز و ساخت شهرک معدنی برای تأمین خوراک صنایع فولاد، بر آمادگی دولت برای پشتیبانی و حمایت از این نهاد در زمینه تأمین منابع، صدور مجوزها و تسهیل فرایندها تاکید کرد.

به گفته وی،‌ جهاد دانشگاهی با ظرفیت‌های استثنایی که دارد باید فعالیت‌های خود را گسترده‌تر کند و از چشم‌اندازی فراتر از وضعیت کنونی بیش از پیش در توسعه و پیشرفت کشور نقش‌آفرین باشد. جهاد دانشگاهی نماد ارتباط دانشگاه‌های کشور با بخش صنعت است و با شناسایی و توزیع مسائل کشور در میان دانشگاه‌ها می تواند نقش مؤثری در حل مسائل کشور بازی کند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا