اصول تغذیه وعده سحر در ماه رمضان

ماه رمضان ماه مهمانی خداست و در بین مسلمانان اهمیت بسیار بالایی دارد، ماه رمضان علاوه بر اهمیت معنوی که برای مسلمانان دارد، در صورتی که با تغذیه صحیح همراه باشد، می‌تواند به حفظ و ارتقای سلامت جسمی بسیار کمک کند.

یکی از وعده های مهم در ماه مبارک رمضان، سحری است، حذف وعده سحری، مشکلات گوارشی،‌ زخم و ورم معده،‌ ضعف و بی‌حالی، دردهای عضلانی، کاهش کارایی بدن، افت سریع قند خون، سرگیجه و پرخاشگری در طول روز را به ‌دنبال دارد.

وعده سحر باید به گونه ای باشد تا فرد را سیر و انرژی لازم بدن برای چندین ساعت روزه داری را تأمین کند.

انواع پلو و خورشت در حجم کم برای افرادی که فعالیت بدنی بیشتری در طول روز دارند و غذاهای سبک ‌تر شبیه وعده صبحانه برای افرادی که در طول روز فعالیت بدنی کمتری دارند، وعده های مناسبی هستند.

مصرف غذاهایی مانند کباب، جوجه کباب و غذاهای خشک و پر روغن و پر ادویه مثل کتلت و غذاهای چرب نظیر کله‌ پاچه، گزینه‌ های مناسبی برای مصرف وعده سحری نیستند، زیرا باعث احساس تشنگی و خشکی دهان در طول روز می‌شوند.

مواد غذایی دارای کربوهیدرات‌ پیچیده و فیبر مانند غلات کامل، حبوبات و سبزیجات به جای کربوهیدرات ‌های ساده مثل قند، مربا و نان ‌های بدون سبوس به دلیل اینکه دیرتر هضم می‌شوند و خاصیت سیر کنندگی بالاتری دارند، به حفظ قند خون در محدوده طبیعی نیز کمک می‌کنند.

نوشیدن چای پررنگ در وعده سحر به دلیل افزایش دفع ادرار، یکی از عوامل کم آبی و تشنگی در روزه ‌داران است و افراد روزه‌ دار بهتر است از آب جوش ولرم و یا چای رقیق همراه با چند عدد میوه‌ خشک مانند خرما، کشمش یا توت خشک استفاده کنند. همچنین مصرف سبزیجات تازه مانند کاهو، سالاد و سبزی خوردن، به کمتر شدن حس تشنگی در طول روز کمک می کند.

توصیه می شود به منظور جلوگیری از مشکلات گوارشی، افراد روزه دار حداقل تا بیست دقیقه بعد از صرف وعده سحری از خوابیدن پرهیز کنند.

یاسمین فتحی

مسوول واحد بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرودشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا