برپایی نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای کشور در دانشگاه شیراز
عضو هیئتعلمی بخش مهندسي هستهاي دانشگاه شیراز گفت: پنجاه و ششمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هستهای کشور در دانشگاه شیراز برپا خواهد شد.
مهدی زهتابیان، عضو هیئتعلمی بخش مهندسي هستهاي دانشگاه شیراز، امروز 23 بهمن ماه از برگزاری پنجاهوششمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هستهای کشور بهمیزبانی دانشگاه شیراز خبر داد و گفت: این نمایشگاه از 28 بهمن تا 2 اسفندماه در مجموعه ورزشی کوثر دانشگاه شیراز، هر روز از ساعت ۹ تا ۱۳ و ۱۴ تا ۱۷ پذیرای حضور علاقهمندان خواهد بود.
بهگفته دبیر اجرایی نمایشگاه دستاوردهای هستهای در دانشگاه شیراز، این نمایشگاه از سوی سازمان انرژی اتمی بهمیزبانی دانشگاه شیراز و همکاری استانداری فارس برگزار میشود و مکاتبات لازم با دیگر دانشگاههای سطح استان، آموزش و پرورش و سایر دستگاههای اجرایی استان برای بازدید گروههای مختلف از این نمایشگاه صورت پذیرفته است و انشاالله شاهد برگزاری باشکوه این نمایشگاه خواهیم بود.
احداث مجتمع تحقیقات انرژی و فناوری فارس با همکاری سازمان انرژی اتمی، استانداری فارس و دانشگاه شیراز
عطااله ربیعی، رئیس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز هم که به نیابت از رئیس دانشگاه شیراز در این نشست حضور یافت، از همکاری سازمان انرژی اتمی، دانشگاه شیراز و استانداری فارس بهمنظور احداث مجتمع تحقیقات انرژی و فناوری فارس خبر و توضیح داد: استان فارس در میان استانهای کشور، بهویژه در منطقهی جنوب کشور، یکی از استانهای مستعد در حوزههای مختلف صنعتی، پزشکی و کشاورزی و… است و نزدیکترین فاصله را به نوار آبی جنوب کشور دارد که سبب اتصال و ارتباط مناسب با کشورهای حوزهی خلیج فارس میشود. این استان بهدلیل وجود دانشگاههای برجسته بهویژه دانشگاه شیراز که دانشگاهی جامع و دارای رشتههای مختلف در حوزههای علوم مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی است، یکی از استانهای پرظرفیت کشور به شمار میرود.
وی ادامه داد: همواره یکی از دغدغههای سیاستمداران و مدیران عالی اجرایی کشور در حوزهی سبد انرژی، بهویژه در زمینه تولید برق است که جمهوری اسلامی ایران، هدفگذاری برای تولید 20هزارمگاوات برق هستهای را در دستور کار دارد که بخش عمدهای از نیروگاههای تولید برق در این زمینه در نوار آبی جنوب کشور جانمایی و مستقر میشوند.
ربیعی اضافه کرد: برمبنای این دیدگاه و بهواسطه سابقه بیشاز 70 ساله دانشگاه شیراز در فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و تجربه بیشاز ۳۰ سال در انجام تحقیقات هستهای بهواسطه بخش مهندسی هستهای دانشگاه با گرایشهای مختلف و همچنین مراکز تحقیقاتی وابسته به آن در تربیت نیروی انسانی مستعد کشور، فعالیتی در سطح استان با نگاه آیندهنگری درحال شکلگیری هست که مجتمع تحقیقات انرژی و فناوری فارس را با رویکرد استفاده از انرژی هستهای در مجموعه استان فارس مستقر کنیم و در این زمینه همکاریهای خوبی میان سازمان انرژی اتمی، دانشگاه شیراز و استانداری فارس شکل گرفته است.
رئیس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز گفت: این مجتمع تحقیقات انرژی و فناوری میتواند در ایجاد ظرفیتهای مختلفی که استان فارس و استانهای جنوبی کشور در زمینههای تولید رادیوداروهای پزشکی، تولید رادیوایزوتوپهای مورد استفاده در حوزههای کشاورزی و صنعتی دارد، تأمین نماید و همچنین نیروی مستعد بومی را برای نیروگاهها و مراکز هستهای جنوب کشور آماده سازد.
وی افزود: برمبنای این سیاستگذاری و براساس منویات مقام معظم رهبری پیرامون جهاد تبیین و ضرورت تبیین فناوری هستهای بهعنوان یک حوزهی پیشران در حوزههای مختلف علوم مهندسی، تصمیم گرفته شد میزبان برگزاری نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای کشور توسط سازمان انرژی اتمی با همکاری استانداری فارس در دانشگاه شیراز باشیم و به این ترتیب، از همهی دانشجویان، دانشآموزان و پژوهشگران استان برای حضور در این نمایشگاه که از 28 بهمن ماه جاری بمدت یک هفته برگزار می شود دعوت میگردد .
ربیعی در انتها از همه سازمانها، نهادها، صنایع و پژوهشگران در عرصههای مختلف دعوت کرد تا (با هماهنگی روابطعمومی دانشگاه)، از این نمایشگاه که نماد عینی از عزمت و اقتدار متخصصان کشور بزرگ ایران اسلامی است، دیدن نمایند.
نمایش نقش مؤثر دستاوردهای سازمان انرژی اتمی در زندگی مردم
محمدتقی شجاعی، مدیر امور نمایشگاههای صنعت هستهای کشور نیز در این نشست، با اشاره به اقدامات سازمان انرژی اتمی ایران در زمینهی جهاد تبیین و تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی ایران با هدف آگاهسازی افکار عمومی نسبت به دانش بومی صنعت هستهای و معرفی آن بهعنوان یک تکنولوژی مفید در زندگی مردم و امیدآفرینی، تقویت روحیهی خودباوری و غرور ملی، برگزاری نمایشگاه در دانشگاههای کشور را در دستور کار قرار داده است.
وی، نو بودن صنعت هستهای در داخل کشور و عدم آگاهی مناسب اقشار مختلف مردم نسبت به آن و محقبودن مردم بهدلیل حمایتهای گسترده و همهجانبه از دستیابی به این دانش را از ضرورتهای برگزاری نمایشگاه برشمرد و افزود: با توجه به اقدامات و دستاوردهای سازمان در چندماه اخیر، این نمایشگاه با رویکردی متفاوت نسبت به دورههای قبل برگزار میشود و بیشتر نقش مؤثر دستاوردهای سازمان انرژی اتمی در زندگی مردم و آنچه که موجب رشد و توسعه کیفیت زندگی مردم میشود را به نمایش خواهیم گذاشت.
مدیر امور نمایشگاههای سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اینکه نمایشگاه شامل ۳ بخش کلیِ ۱. مرور چرخه سوخت هستهای، ۲. نیروگاهی و ۳. کاربردهای صنعت هستهای در صنایع مختلف میشود، بیان کرد: بخش مرور چرخهی سوخت شامل غرفههای ژئوفیزیک هوابرد، تولید کیک زرد، معادن پرتوزا، فرآوری اورانیوم، غنیسازی، تولید زیرکونیوم و آلیاژهای نوین و تولید قرص و مجتمع سوخت است.
وی ادامه داد: در بخش نیروگاهی علاوهبر واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر، درصد پیشرفت واحد دو و سهی این نیروگاه، بخش بومیسازی قطعات یدکی موردنیاز واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر و نقشهی راه بومیسازی ساخت نیروگاههای اتمی ارائه میشود.
شجاعی اظهار کرد: در حوزهی کاربردهای صنعت هستهای نیز بخش تولید آب سنگین و زیستفناوری، رادیو داروها، توسعه فناوری پلاسما، توسعه کاربرد پرتوها، رادیومتریهای هستهای، لیزر و اپتیک و مرکز نظام ایمنی هستهای را ارائه خواهیم کرد.
به گزارش سینا پرس فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، مدیر امور نمایشگاههای سازمان انرژی اتمی در پایان ضمن قدردانی از همکاری استانداری فارس و دانشگاه شیراز، تأکید کرد: برگزاری نمایشگاه علاوهبر تبیین دستاوردهای غرور و اقتدارآفرین صنعت هستهای برای نخبگان، اساتید دانشگاه و مردم، نقطهی عطف آغاز همکاریهای مختلف بین سازمان و دانشگاههاست و همواره موضوع حمایت همهجانبهی صنعت از مراکز علمی و دانشگاهی موردتأکید مدیران ارشد سازمان انرژی اتمی ایران است.