وقتی دانشگاهیان در صف انتخابات پیشقراول میشوند
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از خبرگزاری فارس، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفندماه برگزار میشود و براساس نظرسنجی صورت گرفته، مردم دانشگاهیان را به عنوان دومین گروه مرجع در انتخابات قبول دارند و این مسأله بار سنگینی را به دوش جامعه دانشگاهی قرار میدهد چرا که دانشگاهیان به عنوان پیشقراول در انتخابات نقش آفرینی میکنند.
با توجه به این موضوع مسؤولان حوزه آموزش عالی برای ایجاد فضای انتخاباتی در دانشگاهها تمهیداتی اندیشیدهاند تا دانشگاهیان در فضای باز انتخاباتی به بحث و تبادل نظر پیرامون برنامههای نامزدهای مورد نظر خود بپردازند.
* تمام ظرفیت دانشگاهها در اختیار رونق انتخابات
محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این باره معتقد است: باید از همه امکانات و فضای موجود در دانشگاهها و خوابگاههای دانشجویی، ظرفیت تشکلهای دانشجویی و اساتید و ظرفیت فضای مجازی برای تببین ضرورت مشارکت در انتخابات و رونق انتخابات پیش رو استفاده شود.
زلفیگل فضای انتخاباتی در دانشگاهها را هم اینگونه ترسیم میکند که برنامهها باید با حضور همه سلایق فکری باشد.
توصیه وزیر علوم به تشکلهای فرهنگی و اجتماعی و اساتید و دانشجویان این است که در برنامههای خود در ایام مانده در انتخابات، مخاطبان را فراگیر و گستردهتر از گروههای همفکر خود انتخاب کنند.
محمد سلیمانی قائم مقام وزیر علوم از حمایت فعالیت تشکلهای دارای مجوز در دانشگاهها خبر داده و میگوید: تشکلها برنامههای خود را برای افزایش شور و نشاط سیاسی در دانشگاهها بیشتر کنند.
علی شمسیپور سخنگوی وزارت علوم نیز برنامههای انتخاباتی را سبب ایجاد مهارت سیاستورزی برای دانشجویان میداند و میگوید: دانشگاه محل امنی برای گفتوگوهای انتخاباتی بوده و مانند زمین تمرین سیاست ورزی برای دانشجویان است.
عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز مسائل کلان کشور را در محیط دانشگاه تأثیرگذار دانسته و میگوید: دانشگاهیان یکی از بازیگران تأثیرگذار در انتخابات هستند اما برای اینکه این تأثیرگذاری بهتر انجام شود باید سایر اثرگذاران در انتخابات نیز به دانشگاهیان کمک کنند، بخصوص رسانهها و رسانه ملی برنامههای دانشجویی را به گوش مردم برسانند.
* ابلاغ دستورالعملهای انتخاباتی به دانشگاهها
مهدی بادپا مدیر کل پشتیبانی فرهنگی اجتماعی وزارت علوم نیز از فضای باز انتخاباتی در دانشگاهها خبر داده و میگوید: در دانشگاهها شرایطی ایجاد میکنیم تا همه نامزدها امکان حضور در جلسات پرسش و پاسخ را داشته باشند و بتوانند از برنامههای خود در حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه دفاع کنند.
به گفته وی، همچنین زمینهسازی برای حضور مسؤولان بهویژه وزرا در دانشگاهها با پیگیری ویژه ریاستجمهوری و شورای اطلاعرسانی دولت صورت گرفته است.
دستورالعمل ابلاغی به دانشگاهها این است که برنامههای انتخاباتی بدون نگاههای طیفی جناحی و گروهی برای حضور همه نامزدهای تایید شده در دانشگاهها انجام شود و روسای دانشگاهها باید از ورود جناحی به ائتلافهای سیاسی و حمایت جانبدارانه از نامزدها پرهیز کنند.
همچنین نباید منابع مادی و معنوی دانشگاه به نفع احزاب و گروهها و افراد به کار گرفته شود.