اعتکاف؛ فرصت بازبینی و اصلاح است

حجت الاسلام والمسلمین علی محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان گفت: اعتکاف؛ فرصت بازبینی و اصلاح است.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه گیلان، به مناسبت فرا رسیدن ایام اعتکاف در ماه پربرکت و مبارک رجب، روابط عمومی دانشگاه گفت‌وگویی با حجت الاسلام والمسلمین علی محمد عباسی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گیلان انجام داده است که به شرح زیر است:
به طور کلی فلسفه برگزاری اعتکاف دانشجویی چیست؟
اعتکاف زمانی است برای زدودن خستگی‌های کرداری و غبار از دل‌ها. انسان چندروزی را به خود فرصت بازبینی و اصلاح می‌دهد، در اعتکاف نیز انسان ضمن ایجاد این فرصت بازبینی با اتصال به معنویات، علاوه بر ر‌هایی از فشار‌های روانی و درونی به آراستگی روحی نیز دست می‌یابد.
اعتکاف دانشجویی نیز برهمین اساس شکل می‌گیرد و فرصتی است برای شناسایی، کشف و رفع معضلات اخلاقی و رفتاری و برطرف کردن کمبود‌های موجود در این زمینه و همچنین فضایی برای تخلیه روحی و فشار‌های روانی.
از طرفی دیگر بر اساس آموزه‌های اسلام لحظه‌ای تفکر، برتر از هفتاد سال عبادت برشمرده شده است و لذا در اعتکاف از طریق تفکر و‌اندیشه درست، زمانی برای یافتن و ردیابی آسیب‌های اجتماعی بویژه برای جوانان و برطرف کردن آن‌ها مهیا می‌شود.

آیا اعتکاف به جز دستاورد‌های معنوی، دستاورد‌های عملی نیز بویژه برای جوانان و دانشجویان دارد؟
به طور قطع و یقین فضای امروزی زندگی باعث وجود نگرانی‌ها و استرس‌های فراوانی برای جوانان و دانشجویان است که اعتکاف آرامشی در آنان ایجاد می‌کند که به خطرات استرس و عبور از فراز و نشیب‌های زندگی فائق شوند و این امر هم در هم افزایی عملی و افزایش بهره وری سطح علمی و هم در زمینه حل مشکلات رفتاری و اجتماعی منجر می‌شود. از سوی دیگر ضمن ایجاد انس و ارتباط بیشتر با معنویات و مسجد، تا مدت‌ها پس از اعتکاف شرکت‌کنندگان در آن، تحت تأثیر معنویات کسب شده از اعتکاف هستند و این امر در تغییرات رفتاری و منشی جوانان به‌ویژه در محیط دانشگاهی مشهود است. از طرفی زندگی امروز بشر آمیخته با تبلیغات و مادیات بسیاری است که اعتکاف فرصتی در اختیار انسان می‌دهد تا با تغییر این سبک زندگی مادی، بین گرایش به مادیات و معنویات تنظیم و تعدیل صورت دهد.

لطفاً توضیحاتی در خصوص مراسم اعتکاف در دانشگاه گیلان ارائه فرمائید؟
امسال نیز مانند سال‌های گذشته در دانشگاه گیلان مراسم اعتکاف با حضور دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه و می‌همانانی از سطح دانشگاه‌های دیگر استان که مسجد یا فضای مناسبی ندارند، برگزار می‌شود و از شب چهارشنبه ۴ بهمن ماه پذیرش آغاز شده و مراسم افتتاحیه برگزار خواهد شد که تا غروب روز شنبه ۷ بهمن ماه ما میزبان این عزیزان هستیم و پس از افطار و مراسم اختتامیه محل اعتکاف را ترک می‌کنند. در حال حاضر بیش از ۸۰ نفر از خواهران و برادران دانشجو، استاد و یاوران علمی (کارمندان) برای شرکت در این مراسم ثبت نام کرده‌اند که محل اعتکاف آن‌ها در مسجد باقرالعلوم علیه السلام دانشگاه گیلان است.

چه برنامه‌هایی برای معتکفین در نظر گرفته شده است؟
در اعتکاف دانشگاهیان با توجه به شاخصه نخبگی که در فضای دانشگاه‌ها وجود دارد، قصد بر این است برنامه‌ها به گونه‌ای تنظیم شود که فرصت عبادت و تفکر از معتکفین گرفته نشود. یک روز اعتکاف که مصادف با میلاد‌امیر المؤمنین حضرت علی(ع) است و در آن مولودی خوانی در نظر گرفته شده است و از ظهر روز سوم نیز فرصت معتکفین به انجام اعمال ویژه‌ ام‌داوود اختصاص دارد و در سایر ایام نیز در فرصت‌های مناسب برنامه‌های دیگری مانند مداحی، حلقه‌های مشاوره احکام، مشاوره روانشناسی و مشاور تحصیلی با حضور اساتید روانشناسی و اساتید قرآنی و مذهبی، دوره‌های ختم صلوات و دوره‌های ختم قرآن، مسابقه کتابخوانی و سخنرانی در نظر گرفته شده است.
در پایان ضمن تشکر، برای همه مؤمنین توفیق بهره‌گیری از این ایام پر برکت را از درگاه خداوند متعال مسئلت دارم.

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا