برگزاری دوره جامع آموزشی ویژه جذب و استخدام نخبگان در آموزش عالی

اولین دوره جامع آموزشی ویژه جذب و استخدام نخبگان در آموزش عالی در دانشگاه شاهد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه شاهد، در این مراسم احمد چلداوی رئیس دانشگاه شاهد ضمن تبریک فرا رسیدن ماه رجب و ولادت امام محمدباقر(ع) و عرض خیر مقدم خدمت مسئولین و نخبگان حاضر در جمع به بیان نکاتی پیرامون این اقدام مهم پرداخت.

وی با اشاره به ساحت زندگی انسان بیان کرد: اگر بخواهیم به زندگی بشر به صورت ریاضی نگاه کنیم، زندگی هر انسانی از طول، عرض و ارتفاع تشکیل شده است، که مجموعاً در برگیرنده حجم زندگی می‌شود. طول زندگی یعنی مدت زمانی که فرد در این دنیا اجازه حیات دارد و عرض آن یعنی شرایط و ویژگی‌ها و محیطی که فرد در آن متولد شده و رشد پیدا می‌کند. معمولاً این دو عامل در دست خودِ انسان نیست، عاملی که تعیین‌کننده سعادت حقیقی و ابدیت انسان است، ارتفاع زندگی است.

چلداوی افزود: ارتفاع زندگی فرصت‌هایی است که ما برای خودمان انتخاب می‌کنیم، به طور مثال شما با انتخاب وزارت‌خانه‌ای که در آن قصد خدمت دارید می‌توانید حجم سعادت بالاتری را برای خودتان انتخاب کنید، شاید اگر وزارتخانه دیگری را انتخاب می‌کردید این ارتفاع کمتر و در نتیجه حجم سعادت کمتر بود، بنابر این ما می‌توانیم با فرصت‌هایی که در زندگی انتخاب می‌کنیم، حجم بالاتری از سعادت و ابدیت را برای خودمان بسازیم.

وی با بیان زندگی‌نامه جناب حُرّ بن ریاحی به تشریح بُعد ارتفاع زندگی پرداخت و گفت: زندگی جناب حر حدود ۵۰ سال بوده است اگر یک ساعت ‌ایشان جلوتر از دنیا می‌رفت قطعاً اهل جهنم بود و ابدیتی از آتش در انتظارش بود اما در همین یک ساعت چنان ارتفاعی به زندگی‌اش داد که ابدیت او از آتش جهنم به بهشت تبدیل شد؛ بنابراین، خودِ انسان است که می‌تواند با فرصت‌هایی که خلق می‌کند، زندگی ابدی خودش را پُر رونق بسازد.

چلداوی با تشریح وظایف نخبگانی که در این دوره شرکت کردند افزود: در این دوره با خودتان فکر کنید، شما یک انتخاب کرده‌اید، انتخاب شما در این است که می‌خواهید ۳۰ سال خدمت کنید، فرض کنید اگر همین ابتدا حقوق این ۳۰ سال را به شما پرداخت کنند، حدوداً مجموعاً می‌شود ۸ میلیارد تومان و آیا شما حاضر هستید عمر خودتان را با این مبلغ معاوضه کنید؟ آنچه مهم است این است که باید ببینید چطور می‌شود بالاترین ارتفاع را به دست آورد و به بی‌نهایت رسید تا این خدمت ارزش عمر شما را داشته باشد؟!

وی تصریح کرد: فرض کنید به شما یک کلاس ۳۰ نفره بدهند که شما آن‌ها را تربیت کنید اینجا ارتفاع زندگی شما می‌شود ۳۰ واحد؛ در جای دیگر اگر یک کلاس ۶۰ نفره بدهند ارتفاعش بیشتر می‌شود، لذا سعادت آن بیشتر خواهد شد. حال من می‌خواهم به شما ارتفاعی را معرفی کنم که طول آن اندازه تمامی انسان‌هایی است که از زمان خلقت حضرت آدم علیه السلام تا الان و تا انتهای این دنیا خواهد بود، یعنی از لحظه تولد حضرت آدم تا لحظه پایان دنیا!

رئیس دانشگاه شاهد افزود: برای روشن شدن این مسأله لازم است ببینیم هدف حضرت آدم و سایر انبیا چه بوده است؛ وقتی دعای ندبه می‌خوانیم در آن با سلام به حضرت آدم علیه السلام شروع می‌کنیم، دلیل آن چیست؟ دلیل آن این است که حضرت آدم برای ظهور حضرت ولی عصر عج الله تعالی فرجه و الشریف و تمهید آن تلاش کرده است. بنابراین تمام سلام‌هایی که در دعای ندبه به انبیا علیهم السلام داده می‌شود برای آن است که تمامی انبیا خودشان را در پازل فرج و ظهور تعریف کرده‌اند. لذا لازم است شما نخبگان و تمامی ما به نحوی برنامه‌ریزی کنیم که خودمان را در مسیر فرج قرار دهیم و به اندازه‌ تمامی انسان‌هایی که روی زمین زندگی کرده و خواهند کرد، رشد دهیم.

چلداوی در ادامه با اشاره به وظایف دانشگاه شاهد بیان کردند که: دانشگاه شاهد به عنوان دانشگاه تراز انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت خودش را در این پازل تعریف کرده است، ما برنامه‌ریزی کرده‌ایم که یک رسالت کمتر توجه شده در وزارت علوم را برعهده بگیریم. ما مسیری را آغاز کردیم که منتهی می‌شود به تربیت افرادی برای امام زمان عجل الله تعالی فرجه هم در داخل کشور و هم خارج از آن. و این مسأله در بیان آیت الله زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه به وضوح انعکاس یافت. ایشان در گفت‌وگویی که با بنده داشتند فرمودند: ما بچه‌هایمان را با خیال راحت به شما می‌دهیم و می‌دانیم شما آن‌ها را به درستی تربیت می‌کنید.

وی افزود: دانشگاه شاهد در این راستا دخترانی را گزینش می‌کند که حجاب چادر را برای خودشان انتخاب کرده‌اند چرا که این دانشگاه ملجأ و مأوا خانواده‌های ارزشی به حساب می‌آید.

چلداوی در انتها با آرزوی موفقیت برای تمام افراد شرکت‌کننده گفت: ‌امیداورم بتوانید در این دوره ارتفاع خوبی پیدا کنید و خوب خدمت کنید.

در ادامه این مراسم حمیدرضا یزدانی مدیر کل برنامه‌ریزی و تحول سازمانی و سرپرست آموزش‌های حرفه‌ای دانشگاه تهران و کیخا سرپرست معاونت سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان به بیان جزئیات این دوره آموزشی پرداختند.

گفتنی است این دوره آموزشی تا ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۲ با محور‌های: آشنایی با ساختار جمهوری اسلامی ایران و نظام اداری، آشنایی با دستگاه و مأموریت‌های آن و آشنایی با شغل مورد تصدی ادامه خواهد داشت.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا