ترس از عنکبوت در دی‌ان‌ای انسان است

به گزارش ایسنا، محققان دانشگاه کلمبیا در تحقیقات جدید خود نشان داده‌اند که ترس از عنکبوت احتمالا در نتیجه توسعه غرایز بقای اجداد انسان در آفریقا در میلیون‌ها سال قبل در دی‌ان‌ای انسان جای گرفته است.

 

بر اساس پژوهش‌ها، عنکبوت‌ها به چنان خطر بزرگی برای بقای انسان‌های اولیه تبدیل شده بودند که قابلیت شناسایی آن‌ها به یک نیاز تکاملی تبدیل شد.

 

به گفته دانشمندان، این امر می‌تواند دلیل ترس ریشه‌دار و نسبتا غیرمنطقی انسان‌ها را در برابر عنکبوت‌های خانگی و بی‌آزار امروزی توضیح دهد.

 

محققان در این پژوهش به بررسی سرعت انسان‌ها در شناسایی یک عنکبوت در زمان روبرو شدن با طیف وسیعی از محرک‌های دیگر پرداختند. از 250 نفر خواسته شد تا نمایشگرهای رایانه را که شامل داده‌ها و اشکال انتزاعی بودند، مشاهده کنند؛ سپس تصاویری که ترس یا انزجار را در فرد بوجود می‌آورند، برای آزمایش سرعت واکنش به داوطلبان نشان داده شدند.

 

نتایج تحقیقات نشان داد که افراد می‌توانستند با سرعت منحصربفردی اشکال عنکبوت را شناسایی کنند.

 

یک نظریه بر این اساس وجود دارد که برخی از خطرناک‌ترین عنکبوت‌ها مانند بیوه سیاه از اندازه کوچک برخوردار بوده و از این رو، تشخیص آن‌ها مشکل است؛ به همین دلیل هوشیار بودن در برابر خطر، به بخشی از غریزه بقای انسان اولیه تبدیل شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا