ایجاد و راه اندازی کنسرسیوم صادراتی انجیر استهبان

نشست هم اندیشی ایجاد و را ه اندازی کنسرسیوم صادراتی انجیر استهبان در فرمانداری این شهرستان برگزار و در خصوص راه اندازی کنسرسیوم صادراتی بحث و تبادل نظر شد.
در این نشست که با حضور نماینده مردم شهرستان های استهبان، نی ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی،فرماندار شهرستان استهبان، مدیر توسعه بازار و امور بینالملل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و مسول توسعه کنسرسیوم های سازمان و نیزبرخی از مدیران دستگاه های اجرایی شهرستان و تعدادی از صادرکنندگان انجیر برگزار شد، در خصوص راه اندازی کنسرسیوم صادراتی انجیر تصمیم گیری شد.
نماینده مردم شهرستان های استهبان، نی ریز و بختگان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس امروز 18 دی ماه در این جلسه با اشاره به ظرفیت های شاخص و بی نظیر شهرستان استهبان در تولید انجیر و وجود بزرگترین انجیرستان دیم جهان در این شهرستان گفت: راه اندازی کنسرسیوم صادراتی انجیر استهبان از برنامه هایی است که می تواند در ارتقای صادرات این محصول نقش مهمی ایفا کند.
فرهاد طهماسبی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در راستای حمایت از فعالان حوزه انجیر و انسجام بخشی به صادرات انجیر، فعال سازی انجمن انجیر با محوریت بخش خصوصی و ثبت جهانی نظام انجیر استهبان در جیاس فائو را از گام هایی بیان کرد که می تواند در ارتقای این حوزه نقش موثری داشته باشد.
وی با قدردانی از سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران و شرکت شهرک های صنعتی فارس در راه اندازی کنسرسیوم صادراتی انجیر استهبان اظهار امیدواری کرد: این کنسرسیوم بتواند در بخش صادرات این محصول گام های مهمی را بردارد.
فرماندار شهرستان استهبان نیز با بیان اینکه ۹۵ درصد از صادرات انجیر کشور به شهرستان استهبان اختصاص دارد گفت: توانمندسازی بخش صادرات بعنوان یک اولویت در برنامه قراردارد و راه اندازی کنسرسیوم صادراتی می تواند این موضوع را تقویت و تسهیل کند.
یوسف کارگر با بیان اینکه اقتصاد شهرستان استهبان تک محصولی و برپایه محصول انجیر است افزود: با توجه به اینکه بخش زیادی از انجیر این شهرستان روانه بازارهای صادراتی می شود تنوع بخشی به بازهای صادراتی باید در دستورکار کنسرسیوم قرار گیرد تا شاهد اثربخشی بیشتر برای اقتصاد شهرستان باشیم.
مدیر توسعه بازار و امور بینالملل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از فعالیت 30 کنسرسیوم صادراتی در کشور خبر داد و گفت: تشکیل و راه اندازی کنسرسیوم های صادراتی از برنامه های مهم حمایتی این سازمان در بخش توسعه بازار محسوب می شود.
احمد جوانمردی با بیان اینکه کنسرسیوم صادراتی، تشکیل دهنده شبکه همکاری بین بنگاههای خرد، کوچک و متوسط است که اعضای آن در راستای کاهش ریسک و بهرهوری بیشتر در حوزه صادرات و تصاحب بازارهای خارجی و حضور مستمر در آن بازارها همکاری می کنند گفت: ارتقا بنگاه های خرد، کوچک و متوسط برای حضور مستمر در بازار های بین المللی و افزایش میزان صادرات غیر نفتی آنها از اهداف این سازمان در تشکیل کنسرسیوم های صادراتی است.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در صادرات وجود دارد، صادرات کالا به صورت انفرادی است گفت: این شرکت ها بعد از یک مدت، توانایی تامین کالا به صورت بلند مدت را در بازار بین المللی را نداشته و از چرخه صادرات خارج می شوند.
مدیر توسعه بازار و امور بینالملل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران اضافه کرد: با شناسایی و ایجاد کنسرسیوم صادراتی در مناطق مختلف در کشور، گامی مهم در توسعه پایدار و منسجم صادرات کشور برداشته خواهد شد.
وی افزود: تشکیل کنسرسیوم ماهیتی حقوقی دارد و در آن شرکت با حضور تعدادی از اعضا که دارای فعالیت هم تراز می باشند ثبت می شود .
جوانمردی با اشاره به حمایت های مالی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران از کنسرسیوم های صادراتی افزود: حمایت یارانه ای از حضور اعضای کنسرسیوم ها در نمایشگاه های خارجی، تشکیل دفاتر در کشورهای هدف و انجام فعالیت های توسعه بازار از برنامه های مهم در این بخش است.
وی با اشاره به برنامه این سازمان و شرکت شهرک های صنعتی فارس برای راه اندازی کنسرسیوم صادراتی انجیر در استهبان گفت: با توجه به اینکه استهبان یکی از قطبهای تولید انجیر خشک در دنیاست و بخش زیادی از انجیر شهرستان نیز راهی بازارهای خارجی می شود تشکیل کنسرسیوم در ایجاد هم افزایی و استفاده از ظرفیت های موجود برای حضور پرقدرت و توانمند در بازارهای خارجی نقش مهمی را ایفا خواهد کرد.





