یادگیری فناوریهای مالی با شبیهسازی در آزمایشگاه مالی
به گزارش سیناپرس از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر تامین مالی و سرمایهگذاری معاونت ملی، آزمایشگاه مالی را یکی از سیستمهای نوینی دانست که امروزه به صورت گستردهای در دانشگاهها و مراکز علمی جهان مورد استفاده قرار میگیرد و گفت: در راستای این مسیر است که مبانی نظری علم مالی و تجارب عملی بازارهای مالی با یکدیگر ترکیب میشوند. مفاهیم مالی، مفاهیمی پیچیده هستند و درک عمیق و آگاهی کامل از آنها پیش نیاز تصمیمگیری بهینه است.
وی افزود: فناوریهایی مانند هوش مصنوعی و بلاکچین نقش بسزایی در توسعه بازارهای مالی ایفا میکنند. فناوریهایی که توانایی تجزیه و تحلیل انواع اطلاعات بازارها را فراهم کرده و مدیریت ریسک را ارتقاء میبخشند.
مرشدی، دانش مالی را موضوعی عملی دانست که یادگیری آن در کنار جنبه تئوری نیازمند تجربه دنیای واقعی است و اظهار کرد: برای دستیابی به تجربه همراه با تحصیل، وجود مکانهایی که دستگاهها، ابزارها و تجهیزات علمی در آن مستقر باشند و دسترسی به اطلاعات دنیای واقعی نیز مهیا باشد ضروری است.
مدیرکل دفتر تامین مالی و سرمایهگذاری ادامه داد: در آزمایشگاه مالی، معاملات از طریق اطلاعات واقعی و با کمک تجهیزات آزمایشگاهی و با رعایت دستورالعملهای خاص شبیه سازی میشوند. همچنین آزمایشگاه مالی همزمان سه هدف کلی آموزش، پژوهش و آشنایی با تجربیات دنیای واقعی و عملیاتی مالی را دنبال میکنند که دستیابی با این اهداف منجر به از بین رفتن شکاف بین تئوری و عمل میشود.
حمایت از ایجاد نخستین آزمایشگاه مالی در دانشگاه علامه
وی با اشاره بر اینکه دفتر تامین مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان با توجه به ضرورت ایجاد آزمایشگاه مالی، مذاکراتی را با چند دانشگاه صورت داده است، تصریح کرد: چندی پیش با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی، نخستین آزمایشگاه مالی تجهیز و افتتاح شد و معاونت علمی علاوه بر اختصاص منابعی برای تجهیز آزمایشگاه مذاکراتی را هم با نهادهای سیاستگذاری و نظارتی از جمله بانک مرکزی، بیمه مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار برای فراهم کردن امکان استفاده از اطلاعات آنها انجام داده، که در حال حاضر سازمان بورس امکان استفاده از اطلاعات را فراهم کرده است.
مرشدی در پایان خاطر نشان کرد: در کنار موارد مذکور از منظر سیاستگذاری نیز فعالان حوزه سیاستگذاری مالی و اقتصادی از طریق زیرساخت ایجاد شده میتوانند تجزیه و تحلیل عمیقتری از تاثیر سیاستها و تصمیمات قبل از اتخاذ آنها داشته باشند و نقاط ضعف و قوت آنها را بررسی و راهکارهای بهتری ارایه کنند.