ایران در رتبه یک صنایع دستی یونسکو
رویا کبیری مشاور ارشد تجاریسازی صنایعدستی دانشکده شیمی با اشاره به جایگاه جهانی ایران در حوزه صنایعدستی یادآور شد: با استناد به دادههای شورای جهانی صنایعدستی در جهان، 59 شهر جهانی صنایعدستی در دنیا به ثبت رسیده که ایران با داشتن 11 شهر و 3 روستا، 24 درصد آمار جهانی و ۳۲ درصد آمار منطقهای را به خود اختصاص داده است.
به گزارش سیناپرس، به نقل از دانشگاه تبریز، کریم اسدپور مسئول کمیته کارآفرینی دانشکدهشیمی دانشگاه تبریز در ابتدای این همایش ضمن خیرمقدم به شرکتکنندگان گفت: علم شیمی رابطه تنگاتنگی با صنایعدستی دارد که نمونه بارز آن استفاده از این علم در صنعت شیشهگری، چینی، سفالگری، سنگی و چوبی است.
وی افزود: امروزه بسیاری از لوازم و تجهیزات آزمایشگاههای رشته شیمی در صنعت شیشهگری ساخته میشود و درنهایت در اختیار اساتید، محققان و دانشجویان قرار میگیرد.
در بخش دیگری از این همایش، رویا کبیری مشاور ارشد تجاریسازی صنایعدستی دانشکده شیمی با طرح مقدمهای در مورد هنرهای دستی گفت: صنایعدستی مجموعهای از محصولات دستساز انسان است که تجلیبخش فرهنگ، هنر، اصالت و باورهای مردم هر منطقه است بهطوریکه این محصولات علاوه بر آنکه از ارزش معنوی بالایی برای مردم مناطق مختلف برخوردارند، نقش مهمی نیز در بهبود معیشت و وضعیت اقتصادی آنها ایفا میکنند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت صنایعدستی افزود: دارا بودن سهم بالا در تولید اشتغال و درآمدزایی، کاهش فقر و بیکاری، عدم نیاز به سرمایهگذاری زیاد، دارا بودن ارزشافزوده زیاد، قابلیت ایجاد و توسعه، بدون سرمایه بالا در مناطق مختلف شهری، روستایی و حتی جوامع عشایری، داشتن بار فرهنگی و استفاده از طرحهای اصیل، بومی و سنتی، عدم نیاز به دانش فنی پیچیده و قابلیت انتقال تجربیات و ارزآوری بالا به کشور در مقایسه با خام فروشی مواد اولیه نظیر فلزات و سنگهای قیمتی ا زجمله ویژگی های این هنر به شمار می رود.
کبیری در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به جایگاه جهانی ایران در حوزه صنایعدستی یادآور شد: با استناد به دادههای شورای جهانی صنایعدستی در جهان، 59 شهر جهانی صنایعدستی در دنیا به ثبت رسیده که ایران با داشتن 11 شهر و 3 روستا، 24 درصد آمار جهانی و ۳۲ درصد آمار منطقهای را به خود اختصاص داده است.
به گفته وی، در سازمان جهانی یونسکو حدود 600 صنعت دستی ثبتشده که حدود 450 مورد متعلق به کشور ایران است و از این تعداد نیز حدود 287 صنعت متعلق به شهر اصفهان است و ایران از نظر تنوع صنایعدستی ثبتشده در یونسکو، رتبه اول را داراست و سومین کشور تولیدکننده صنایعدستی در جهان است.
مشاور ارشد تجاریسازی صنایعدستی دانشکده شیمی در ادامه با اشاره به چالشهای اصلی در حوزه صنایعدستی گفت: فروش و عرضه، نبود درآمد مناسب از تولید صنایعدستی، عدمحمایت از هنرمندان و افراد شاغل در کسبوکارهای خانگی، ضعف بنیه مالی صنعتگران، عدم وجود بازاریابی مناسب و برندسازی در سطح جهانی و عدم آگاهی و اطلاعات هنرمندان از شیوههای جدید تولید (فناوری همساز با صنایعدستی) و سلیقه مصرفکنندگان خارجی و داخلی و تکرار طرحهای یکنواخت ازجمله این چالشها است.
وی در پایان، یکی از بهترین راهکارها برای خروج از چالشها و رونق تولید صنایعدستی را افزایش صادرات و پیدا کردن بازارهای جهانی عنوان کرد.
جلیل ولیزاده، هنرمند کارآفرین صنایعدستی دیگر سخنران این همایش به زیباییهای بصری هنرهای دستی گفت: صنایعدستی زیباست و همه مردم آن را دوست دارند، اما به خاطر کاهش قدرت خرید و مشکلات معیشتی، نمیتوانند این صنایعدستی را از هنرمندان بخرند.
وی در ادامه تأکید کرد: در سازمان جهانی یونسکو بیش از ۵۰۰ صنعت دستی ثبت شد که مردم کشورمان کمترین آشنایی را با این صنایعدستی دارند.
این هنرمند کارآفرین در بخش دیگر سخنان خود یادآور شد: برای فروش و شناساندن صنایعدستی کشورمان به دنیا باید مردم پایکار بیایند که با مشارکت و با اتحاد مردم میتوان در این خصوص گامهای مؤثری برداشت.
وی با اشاره به اهداف راهاندازی خانههای صنایعدستی گفت: این خانه، بهمنظور ایجاد فضایی مناسب جهت معرفی، مشاوره، کاربردی سازی، هماندیشی، تبادل تجربه، آموزش، بستهبندی، نمایش، تجاریسازی، نوآوری در فروش و توسعه تجارت الکترونیک برای فعالان حوزه صنایعدستی با توجه به بررسی و شناسایی ظرفیتهای منحصربهفرد منطقه و بهمنظور ارتقاء کمی و کیفی تولیدات صنایعدستی و تبدیل ایدههای خلاق در تولید و فروش به محصولاتی با قابلیت حضور در بازارهای نوین، ارائه خدمات تخصصی بازاریابی، تبلیغات و دریافت سفارش و فروش محصولات ایجاد شده است.
No tags for this post.