تربیت کودک از مسیر قصه‌گویی به منزل اصلی خود می‌رسد

به گفته رئیس جشنواره قصه‌گویی کانون استان فارس، تربیت کودک از مسیر قصه‌گویی به منزل اصلی خود می‌رسد و قصه‌ای که از چارچوب و ساختار منسجم فنی برخوردار باشد قطعا اثربخش خواهد بود. البته این به معنای منحصر کردن قصه‌گویی در مدل‌های آکادمیک رسمی نیست.

به گزارش سینا پرس فارس، علی خواجه‌نژادیان مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس و رییس استانی بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در رابطه با اهمیت قصه و قصه‌گویی گفت: قصه‌گویی همان ابَرنرم‌افزار فرهنگی است که خداوند متعال در قرآن‌کریم به عنوان یک روش و شیوه‌ی ابدی برای آگاه‌سازی مردم در تمام اعصار از آن یاد کرده است.

خواجه‌نژادیان اضافه کرد: فارس استانی پهناور و چند اقلیمی با حضور رنگین‌کمانی از فرهنگ‌های اصیل بومی است که گنجینه‌های ارزشمندی از قصه‌ها و داستان‌ها را در دل خود جای داده است.

به گفته او؛ تربیت کودک از مسیر قصه‌گویی به منزل اصلی خود می‌رسد و قصه‌ای که از چارچوب و ساختار منسجم فنی برخوردار باشد قطعا اثربخش خواهد بود. البته این به معنای منحصر کردن قصه‌گویی در مدل‌های آکادمیک رسمی نیست.

خواجه‌نژادیان در پاسخ به این سوال که نقش قصه در تربیت کودک و نوجوان تا چه میزان است گفت: اگر والدین، معلمان و مربیان به خوبی از معجزه‌ی قصه‌گویی در فرآیند تربیت آگاه شوند، حتما جریان قصه‌گویی در نظام تربیتی رسمی و غیر‌رسمی ما رونق صدچندان می‌گیرد.

او در پاسخ به این پرسش که چه راهی را برای فراگیری قصه و قصه‌گویی باید دنبال کرد گفت: برای فراگیر کردن قصه‌گویی، باید سازمان تعليم و تربيت کودک و انجمن اولیاء و مربیان با قوت پای‌کار بیایند و ظرفیت خودشان را به کانون پیوند بزنند.کتاب مهارت‌های قصه‌گویی باید به درس‌های دانشگاه فرهنگیان وارد شود.

مدیر کل کانون فارس به میزان مشارکت قصه‌گویان در فارس هم اشاره کرد و گفت: امسال در فارس شاهد مشارکت تعداد قابل‌توجهی از کودکان و نوجوانان مناطق محروم و کودکان کار در جشنواره قصه‌گویی هستیم که مایه‌ مباهات است و باید به این خاطر به مربیانشان آفرین گفت.

خواجه‌نژادیان در پاسخ به این پرسش که فراخوان «کودکان آفتاب» که در استان فارس کلید خورده چه هدفی را دنبال می‌کند گفت: مهرواره «کودکان آفتاب» به تقویت بخش «قصه‌های غزه» در جشنواره امسال خواهد پرداخت، ابتکاری بود که از فارس کلید خورد و امیدواریم که منجر به تولید بسته‌ی ویژه‌ قصه‌های غزه برای انتشار در سراسر کشور شود.

به گفته‎ او، این مهرواره با موضوعات سرزمین دوست داشتنی من فلسطین، شهادت و مقاومت و رؤیاهای کودکانه، ویژه تمام گروه‌های سنی کودک، نوجوان و بزرگسال است.

مدیر کل کانون فارس در پایان گفت: تا امروز بیش از پانصد قصه‌گوی استان فارسی، آثار خود را در سامانه بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ثبت و ارسال کرده‌اند.

بنابراین گزارش، بیست‌وپنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همزمان با شب یلدا برگزار می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا