هوش مصنوعی مقامات انگلیس را نگران کرد
دولت انگلیس گزارشی منتشر کرده که حاکی از نگرانیهای این کشور در خصوص خطرات توسعه هوش مصنوعی در آینده است.
به گزارش آرتیفیکل اینتلیجنس نیوز، دولت انگلیس به تازگی گزارشی در مورد توانمندیها و خطراتی که هوش مصنوعی دارد، منتشر کرده است. نخست وزیر انگلیس، ریشی سوناک، در این باره حرف زده و بر اهمیت گفتگوی روشن و صادقانه در مورد ماهیت پیچیده هوشمصنوعی تأکید کرده است. او بیان کرده که هوشمصنوعی امکانات بیسابقهای دارد، از جمله گسترش دانش، فرصتهای رشد اقتصادی، پیشرفتهای جدید در توانمندیهای انسانی و فرصت برای حل مشکلاتی که قبلاً به نظر غیرممکن میرسید. اما درکنار با این مزایا، خطرات و نگرانیهای جدیدی را نیز به همراه دارد.
گزارش به دقت به پیشرفتهای سریع در حوزه هوشمصنوعی، به ویژه فناوری هوش مصنوعی مولد که در چتباتها و نرمافزارهای تولید تصویر مورد استفاده قرار میگیرد، پرداخته است. این گزارش هشدار داده که این فناوری میتواند توسط تروریستها برای برنامهریزی حملات بیولوژیک یا شیمیایی بهرهبرداری شود، که این موضوع نگرانیهای جدی در زمینه امنیت جهانی ایجاد کرده است.
گزارش شامل سه بخش اصلی است که از بحث در مورد توانمندیها و خطرات هوش مصنوعی آفلاین تا سال ۲۰۲۵، مطالعه خطرات امنیتی و ایمنی فناوری هوش مصنوعی مولد تا سال ۲۰۲۵ و بررسی خطرات آینده توسعه هوشمصنوعی آفلاین تا سال ۲۰۳۰ تشکیل میشود. در این گزارش نیاز به همکاری جهانی برای مدیریت خطرات این فناوری را تأکید شده و همچنین نیاز به اقدامات متناسب برای اطمینان از امنیت جهانی در مقابل تهدیدات هوش مصنوعی را مطرح کرده است.
اگرچه برخی از متخصصان به موضع دولت انگلیس انتقاد کردهاند و بر این باورند که با اقدامات مناسب، هوش مصنوعی میتواند یک همکار معتمد از دوران مدرسه تا بازنشستگی برای یک فرد باشد، اما همچنان نگرانیها در مورد اینکه چگونه از این فناوری استفاده میشود و چگونه میتوان از آن برای منافع عمومی استفاده کرد، وجود دارد.