مصرف کمتر انرژی با سیستم کنترل هوشمند
گروهی از محققان یکی از شرکتهای مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین یه سیستمهای هوشمند لامپهای خیابانی و اتوبانی دست یافتند که به گفته آنها امکان کاهش و یا افزایش شدت مصرف انرژی در این محصول پیشبینی شده و از طریق آن میتوان نسبت به کاهش مصرف انرژی در زمان اوج مصرف اقدام کرد.
ساسان عطار، مدیرعامل این شرکت فناور فعال در حوزه تولید بوردهای روشنایی و محصولات مرتبط با آن در گفتوگو با ایسنا، گفت: این شرکت فعالیت خود را از سال ۱۳۸۸، با هدف حمایت از تولیدات داخلی و حفظ سرمایه ملی با استفاده از تخصص، توان و دانش بومی در زمینه طراحی و ساخت محصولات الکترونیکی با پیشرفتهترین دستگاهها آغاز کرده است.
وی استفاده از دانش، تکنولوژی و جدیدترین قطعات الکترونیکی در صنعت، بهینهسازی و افزایش راندمان سیستمهای مورد استفاده، تولید محصولات با کیفیت، ایجاد اشتغال و همچنین رضایتمندی و احترام به حقوق مشتریان را از جمله اهداف اصلی این شرکت برشمرد.
عطار با اشاره به محصولات تولیدی این شرکت، یادآور شد: ما در کنار تولید بوردهای روشنایی و محصولات آن، ساخت سیستم کنترل هوشمند روشنایی را در دستور کار تحقیقاتی خود قرار دادیم.
وی با اشاره به اهمیت سیستم کنترل هوشمند روشنایی، توضیح داد: مثلا شما برای هوشمندسازی روشنایی منزل نیازمند سرور مرکزی هستید که هزینه بر است. اما ما در این شرکت، چراغهایی تولید و طراحی کردیم که بدون سیم کشی و از طریق امواج به هم وصل میشوند و به دو حالت «کم و یا زیاد کردن نور لامپها» و «تغییر رنگ نور» میتوان آنها را مدیریت کرد.
مدیر عامل این شرکت ادامه داد: مثلا در کنار چراغ شماره یک هستید و میخواهید نور چراغ شماره هزار و یک را کم یا زیاد کنید و یا رنگ نور آن را تغییر دهید. این مهم در کسری از ثانیه بر اساس اپلیکیشنی که در اختیار شما قرار دارد، رخ میدهد.
عطار با بیان اینکه این شیوه در مدیریت مصرف انرژی کمک شایانی خواهد کرد، گفت: در ایامی که با کمبود انرژی و مشکل برق روبرو هستیم، به جای اینکه کل چراغهای یک اتوبان و یا خیابان را خاموش کنیم، شدت مصرف انرژی آنها را کم میکنیم، از این طریق هم روشنایی مورد نیاز اتوبانها تامین میشود و هم در مصرف انرژی صرفهجویی خواهد شد.
وی اطلاعرسانی از خراب شدن چراغها و محاسبه (هیستوری) عمر چراغها در بازههای زمانی مختلف را از دیگر قابلیتهای این محصول هوشمند نام برد و یادآور شد: قابلیت دیگر این سیستم هوشمند مدیریت زمان به صورت آنلاین و آفلاین و تعریف آن برای چراغها است؛ این قابلیت موجب میشود که برای چراغهای هوشمند تعیین شود که از چه ساعتی روشن شوند و در چه ساعتی خاموش.
عطار با تاکید بر اینکه این ایده نه نمونه داخلی دارد و نه نمونه خارجی، خاطر نشان کرد: برای این منظور در دنیا از سیستم دالی استفاده میشود که نیاز به سرور مرکزی و سیمکشی دارد و در نهایت میتوان شدت نور را کم یا زیاد کرد. اما محصول ما هیچ هزینهای به کاربر تحمیل نمیکند و فقط هزینه چراغهای هوشمند است که آن هم کمتر از هزینه چراغهای معمولی خیابانی است.
وی افزود: بستری که در قالب این سیستم هوشمند فراهم کردیم، قابلیت اجراییکردن و پیادهسازی و نصب سنسورهای مختلف از جمله دما، رطوبت، آلایندگی هوا، نور، حرکت و یا هر سنسور دیگر را دارد و انتقال دیتا از همان بستر لامپها صورت خواهد گرفت و تنها هزینه نصب سنسور به آن اضافه میشود.
به گفته وی، کارکرد سنسورهای این نوع لامپها از طریق اپلیکیشن شخصیسازی میشود و کاملا برنامهپذیر است.
مدیرعامل این شرکت خاطرنشان کرد: منحصربهفردسازی کارکرد لامپها از طریق اسکن qrکد بر روی آنها کاملا در دسترس است تا مدیریت آن لامپ انحصارا در اختیار کاربر قرار گیرد.