برق درمانی جدید ماهیچه های از دست رفته را بازسازی می کند
دانشمندان مؤسسه علم و فناوری (DGIST) در کره جنوبی یک درمان بیوالکتریک جدید ایجاد کرده اند که سلولهای ماهیچه ای را در موشهای مسن ترمیم کرده و محققان برای داشتن اثر مشابه در انسان اطمینان دارند.
به گزارش سیناپرس، سارکوپنی تا ۱۶ درصد از جمعیت سالخورده جهان را تحت تأثیر قرار می دهد و یکی از عوامل اصلی از دست دادن استقلال افراد است. این عارضه با از دست دادن توده عضلانی و عملکرد یا قدرت مشخص می شود و دلیل اصلی بسیاری از زمین خوردن های مرتبط با افزایش سن، تحرک ضعیف و کاهش عملکرد است. علاوه بر این، تا به امروز هیچ درمانی برای متوقف کردن پیشرفت آن وجود ندارد، چه رسد به معکوس کردن آن و بیشتر مداخلات مبتنی بر کاهش از دست دادن توده عضلانی با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی است.
اکنون، دانشمندان کره ای یک روش درمان بیوالکتریک برای ترمیم سلولهای ماهیچه ای ایجاد کرده اند.
مینسوک کیم (Minseok Kim) پژوهشگر ارشد این مطالعات و استاد بخش زیست شناسی مؤسسه علم و فناوری (DGIST) گفت: تعداد بیماران مبتلا به سارکوپنی اخیراً به دلیل محدودیتهای فعالیتهای اجتماعی به دلیل همه گیری کرونا و پیری جمعیت جهان افزایش یافته است.به گزارش سیناپرس، این تحقیق قابل توجه است زیرا برای اولین بار پتانسیل استفاده از داروی بیوالکتریک را برای درمان سارکوپنی تایید می کند، بیماری که در حال حاضر هیچ درمانی برای آن وجود ندارد. او افزود: ما همچنین شرایط بهینه تحریک الکتریکی را برای ریکاوری عضلانی به عنوان تابعی از سن شناسایی کردیم که ممکن است منجر به تغییر الگو در توسعه درمانهای الکتروتراپی شخصی شده شود.
این تیم پژوهشی یک پلتفرم غربالگری تحریک الکتریکی مبتنی بر بیوچیپ (ES) را برای سلولهای ماهیچه ای انسان های پیر توسعه دادند. با استفاده از این ابزار، محققان توانستند شرایط بهینه تحریک الکتریکی را که سلولهای عضلانی پیر را ترغیب به بازسازی می کند، مشخص کنند. در حالی که تحریک الکتریکی پتانسیل آسیب رساندن به ماهیچه ها را دارد، محققان در سطح مطلوب دریافتند که با سیگنال دهی کلسیم، پیری و متابولیسم تعامل مثبت دارد. بازیابی سیگنال دهی کلسیم در ماهیچه های اسکلتی مسن می تواند باعث هیپرتروفی یا افزایش توده عضلانی شود.
این تیم تحقیقاتی این فرضیه تحریک الکتریکی بهینه را روی موش های مسن آزمایش کرده و آنها را با درمان بیوالکتریک به مدت شش هفته تحت درمان قرار داد. در پایان کارآزمایی، حیوانات توده عضلانی و کیفیت عضلانی را در مقایسه با گروه کنترل بهبود بخشیدند. عضلات همچنین افزایشی در نیروی انقباضی و تشکیل بافت نشان دادند که ثابت می کند این درمان نه تنها جرم را بازسازی می کند بلکه عملکرد را نیز بهبود می بخشد.
در حالی که این تحقیقات در مرحله مقدماتی است، تیم معتقد است که می تواند روش استفاده از تحریک الکتریکی موجود را تغییر دهد.
به گزارش سیناپرس، این تیم مطالعاتی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر، بسیاری از دستگاههای تحریک الکتریکی عضلانی در بیمارستانها و خانهها بدون در نظر گرفتن شرایط بهینه تحریک الکتریکی استفاده شده اند. از طریق این تحقیق، ما دریافتیم که یک تحریک الکتریکی خاص برای سارکوپنیا برای به حداکثر رساندن اثر با حداقل عوارض جانبی باید اعمال شود و این مطالعه به طور بالقوه می تواند پایه ای برای توسعه پزشکی بیوالکتریک برای سارکوپنی باشد.
این مطالعه در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) منتشر شده است.
مترجم: مهدی فلاحی پناه
No tags for this post.