برآورد تولید بیش از 38 هزار تن انجیر خشک در فارس
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از پیش بینی تولید بیش از 38 هزار تن انجیر خشک در این استان خبر داد و گفت: استان فارس با سطحی بالغ بر 44 هزار هکتار انجیرستان اولین تولید کننده انجیر کشور به شمار می آید.
به گزارش سینا پرس فارس به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور با اذعان به اینکه انجير خشك ايران به ويژه شهرستان استهبان از نظر كيفی منحصر به فرد است، بیان کرد: در سال جاری شهرستان استهبان با بیش از 22 هزار هکتار باغات انجیر مثمر سهم 17 هزار تنی از تولید انجیر خشک استان فارس را دارا خواهد بود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه استهبان يكی از قطب هاي توليد انجير خشك در دنياست که محصول تولیدی در سطح جهانی از نظر كيفيت، برند جهانی و بی رقيب است، افزود: در حال حاضر عمده صادرات این محصول به کشورهای آسیایی است، امیدواریم با ثبت جهانی انجیر استهبان به عنوان “چهارمین نظام میراثی با ارزش جهانی” کشور، بتواند مسیر خود را بیشتر از گذشته به بازارهای اروپایی باز کند.
او با بیان اینکه تنوع بخشی به بازارهای هدف از جمله بازارهای اروپایی یک ضرورت برای بهبود شرایط است، اضافه کرد: امیدواریم یکی از کارکردهای ثبت انجیر به عنوان میراث جهانی، معرفی این محصول به دنیا باشد و یک اطلاع رسانی همگانی انجام بشود.
دهقان پور با اشاره به اینکه انجیر استهبان تقریباً یک محصول ارگانیک است و به استانداردهای ارگانیک نزدیک است، اظهار کرد: معرفی این محصول در قالب نظام جیاس میتواند به ما کمک کند که یک بازارهای هدف بیشتری پیش روی مان داشته باشیم.
او با تشریح اینکه فلسفه ایجاد ایستگاههای تحقیقات کشاورزی در هر منطقه انجام یک سری کارهای پژوهشی متناسب با شرایط اقلیمی، اکوسیستم و محصولات منطقه با هدف افزایش بهرهوری تولید و تاب آوری محیطی نسبت به تغییرات اقلیمی است، افزود: رسیدن به راه حل های مناسب در خصوص مسائل و چالش های موجود خصوصا در بخش کشاورزی نیازمند صبر و گذر زمان بیشتری است.
او با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که می تواند به افزایش بهرهوری تولید و کاهش عوامل خسارتزا از جمله گرمازدگی کمک کند، علمی کردن کشاورزی و باغداری است، گفت: بخش های تحقیقات می توانند نقش موثری داشته باشند، باید ارتباط مناسب با تولید کنندگان ایجاد کنند، متناسب با مسائل موجود به دنبال راه حل باشند که در همین راستا طرح افزایش نفوذ دانش در واحدهای تولیدی را اجرایی کرده ایم.
رییس جهاد کشاورزی استان فارس به موضوع ایجاد دو زنجیره ارزش انجیر نیز پرداخت و افزود: این زنجیره ها با ارتباط مستقيم با توليدكنندگان و با تكيه بر توليد سالم، اقدام به خريد محصولات با كيفيت کرده و پس از بسته بندي هاي استاندارد و یا فرآوری به بازارهاي داخلی و خارجی صادر می کنند.