چه کسانی باید در پاییز واکسن کرونا بزنند؟
به تازگی و در پی ظهور سویه جدید کرونا با نام پیرولا، نگرانی های مبتنی بر شیوع مجدد کووید ۱۹ در سراسر جهان گسترش یافته است. به همین دلیل سازمان های بهداشتی توصیه می کنند واکسن های تقویت کننده به گروه های پر خطر تزریق شود. در این راستا برخی کشورها مانند بریتانیا، تصمیم گرفته اند واکسیناسیون دوز تقویت کننده را به طور گسترده شروع کنند.
به گزارش سیناپرس، هنوز مدت زمان اندکی از شناسایی سویه جدید کرونا با نام علمی BA.2.86 در می گذرد که شاهد شیوع آ در کشورهای مختلف هستیم و به همین دلیل در آستانه نیمه دوم سال و سرد شدن هوا توصیه می شود دوز تقویت کننده کرونا برای برخی افراد استفاده شود اما این واکسن ها چقدر در مبارزه با انواع جدید موثر هستند و آیا همه ما باید آنها را دریافت کنیم؟
به طور کلی برای اکثر مردم، دریافت دوز تقویت کننده کووید-۱۹ ایده خوبی است با این حال، همه نمی توانند یک دوز جدید تقویت کننده دریافت کنند، زیرا در این زمینه محدودیت هایی وجود داشته و برای نمونه کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمن سازی بریتانیا تزریق آن را فقط برای گروه های آسیب پذیر توصیه کرده است.
به این دلیل افراد واجد شرایط برای دریافت دوز جدید واکسن کرونا عبارتند از:
- کسانی که از نظر بالینی آسیب پذیر
- افرادی که ۶۵ سال یا بیشتر دارند
- افراد مقیم در خانه های سالمندان
- کادر درمان، کارکنان شبکه های سلامت و مراقبت های اجتماعی
- بیماران خاص و کسانی که از آنها مراقبت می کنند.
به این گروه ها توصیه می شود که دوز تقویت کننده کرونا را دریافت کنند زیرا در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید کووید ۱۹ هستند. پیش بینی می شود ترکیبی از کاهش قدرت واکسیناسیون سال های پیش همراه با گسترش سریع انواع فعلی مانند اریس و پیرولا احتمال وقوع همه گیری را در پائیز امسال زیاد کند.
به گزارش سیناپرس، باید در نظر داشته باشید اکثر افرادی که واجد شرایط دریافت واکسن کووید-۱۹ هستند، می توانند همزمان یک واکسن آنفولانزای اضافی دریافت کنند که محافظت بیشتری برای آن ها در فصل پاییز و زمستان فراهم می کند.
به یاد داشته باشید که ثابت شده است که استفاده از ماسک، تهویه مناسب و پرهیز از حضور در فضاهای سربسته شلوغ به طور قابل توجهی خطر انتقال ویروس را کاهش می دهد.
باید توجه داشت که ما در حال حاضر شاهد افزایش موارد کرونا در سراسر جهان از جمله ایران هستیم و با ظهور انواع جدید، به احتمال بسیار زیاد در پاییز و زمستان امسال شاهد تعداد قابل توجهی از موارد ابتلا خواهیم بود. اگر تزریق واکسن تقویت کننده در جمعیت آسیب پذیر کم باشد، احتمالاً افزایش عفونت های شدید و بستری شدن در بیمارستان به دنبال خواهد داشت.
آیا واکسن ها روی سویه های جدیدی مانند اریس یا پریولا کار می کنند؟
متاسفانه با ظهور انواع جدید کرونا، میزان موثر بودن واکسن ها در پیشگیری از عفونت کاهش یافته است. با این حال، واکسنها در کاهش عفونتهای شدید و بستری شدن در بیمارستان کاملاً مفید هستند و این موضوع را تضمین می کنند که ابتلای شما به این ویروس خفیف بوده و خطر مرگ و بستری شدن در بیمارستان را کاهش می دهند.
به گزارش سیناپرس، موضوع دیگری که باید در نظر داشت این است که متأسفانه این ویروس هنوز در میان ما است و موارد ابتلا دوباره در حال افزایش است. ما می دانیم که مصونیت از عفونت یا واکسیناسیون قبلی می تواند به محافظت در برابر عفونت بعدی و بیماری شدید کمک کند، اما مطالعات نشان می دهد که ایمنی ناشی از واکسن کرونا ماندگار نیست. بنابراین، درست مانند گذشته درطول همه گیری، افراد مسن و آسیب پذیر بالینی در معرض خطر بالای کووید ۱۹ هستند.
گزارش: فاطمه کردی
No tags for this post.