قند و شکر مغز را تحلیل می برند
طی سال های اخیر آلزایمر و زوال عقل به یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی در گوشه و کنار جهان تبدیل شده است و در این شرایط نتایج یک مطالعه نشان می دهد؛مصرف زیاد قند در رژیم غذایی می تواند منجر به کوچک شدن مغز شود و این کوچک شدن مغز با ابتلا به بیماری آلزایمر یا نوع دیگری از زوال عقل مرتبط است.
به گزارش سیناپرس، مطالعات محققان نشان می دهد: مصرف زیاد قند و شکر به مرور زمان منجر به کاهش اندازه مغز شده و مغز کوچکتر نیز با مشکلاتی مانند زوال عقل در دوران پیری مرتبط است.
در این مطالعه ۲۴۹ فرد مورد بررسی قرار گرفتند که کلیه آن ها در زمان پژوهش سطح قند خون در محدوده طبیعی داشتند. با این حال، محققان دریافتند: افرادی که سطح قند خون بالاتری داشتند، به احتمال زیاد حجم مغز کمتری در نواحی کلیدی هیپوکامپ (حافظه) و آمیگدال (احساسات و شناخت) داشتند.
بررسی های تکمیلی نشان داد، انقباض در هر دوی این مناطق با افزایش ابتلا به بیماری آلزایمر یا نوع دیگری از زوال عقل مرتبط است. دکتر نیکلاس شربوین، نویسنده اول این مطالعه، در رابطه با موضوع فوق گفت: مطالعات متعددی ارتباط بین دیابت نوع ۲ و کوچک شدن مغز و زوال عقل را نشان داده است، اما ما در مورد این که آیا افرادی که قند خون آن ها در حد طبیعی بالاست این اثرات مشابه را تجربه می کنند یا خیر، چیز زیادی نمی دانیم.
به همین دلیل و برای پاسخ به سوال فوق، محققان عوامل دیگری را از جمله سیگار کشیدن، فشار خون بالا و مصرف الکل، کنترل کردند که ممکن است بر این رابطه تأثیر بگذارد.
دکتر شربوین در ادامه توضیحاتش افزود: این یافته ها نشان می دهد که حتی برای افرادی که دیابت ندارند، سطح قند خون می تواند بر سلامت مغز تأثیر بگذارد. البته ما در ابتدای این مسیر قرار داشته و هنوز موارد متعددی در زمینه آلزایمر و زوال عقل وجود دارد که نمیدانیم. به همین دلیل تحقیقات بیشتری برای درک اثر متقابل مصرف قند و شکر و زوال عقل مورد نیاز است، اما این یافته ها ممکن است ما را به ارزیابی مجدد مفهوم سطح قند خون طبیعی و تعریف دیابت سوق دهد.
به گزارش سیناپرس، قند و شکر به طور کلی دو ماده زمینه ساز بروز بیماری های مختلف بوده و توصیه می شود در مصرف آن ها احتیاط شود.شرح کامل این مطالعه در مجله Neurology منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
مترجم: رضوان خندان
منبع: spring.org.uk
No tags for this post.