پهپادهای آشیانهدار تحت شبکه به کمک صنایع و معادن میآیند
یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد پارک فناوری پردیس، توانسته است با طراحی و ساخت نوعی پهپاد تصویربرداری برخط از معادن، گام مؤثری در رشد و توسعه معادن بردارد.
پهپادهای آشیانهدار تحت شبکه از جمله پهپادهای غیرنظامی هستند که برای فیلمبرداری مورد استفاده قرار میگیرند. این فناوری پیشرو که در اصطلاح سکوی DIB نامیده می شود، چندسالی است که مورد توجه قرار گرفته است و کشورهای مختلفی در این زمینه ورود کردهاند.
سجاد کریمی، مدیرعامل این شرکت با اشاره به اهمیت استفاده از پهپادها در تصویربرداری، گفت: پهپادهایی که توسط سایر شرکتها تولید میشوند، به حضور کاربر یا همان خلبان متخصص در محل نیاز دارند که محدودیتهایی ایجاد میکند، اما ما توانستیم با طراحی یک سیستم متشکل از یک پرنده (پهپاد)، آشیانه و نرمافزار تحت شبکه، عملاً خلبان و اپراتور را از سیستم پهپاد حذف کنیم.
وی افزود: در برنامه طراحی شده توسط این شرکت، به جای اینکه خلبان در مکان استقرار پهپاد حضور داشته باشد، تنها با زدن یک دکمه دستور پرواز این پهپاد به مکان مشخص شده، صادر و اطلاعات لازم از طریق نرم افزار تحت شبکه دریافت میشود.
کریمی درباره کاربردهای این سیستم هم گفت: به طور کلی پهپاد به نقاطی که دسترسی آن برای انسان دشوار است و یا خطر جانی دارد، به راحتی دسترسی پیدا میکند و مزیت سیستم پهپادهای آشیانهدار تحت شبکه در این است که با حذف اپراتور میتوانند در معادن، در امور مربوط به نقشه کشی و امور حفاظت و نگهبانی مورد استفاده قرار گیرند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان از همکاری با چندین مجموعه معدنی از جمله فولاد مبارکه و همچنین همکاری با سازمان جغرافیایی کشور خبر داد و افزود: در مدت کوتاه تأسیس این شرکت، بیش از ۵۰ هزار هکتار توسط پهپادهای آشیانهدار تحت شبکه این شرکت نقشه برداری شده است.
به گزارش سیناپرس به نقل از پارک فناوری پردیس، وی همچنین از اخذ مجوز طراحی و تولید پهپاد از سازمان هواپیمایی کشوری خبر داد و گفت: در آینده نزدیک و با جذب سرمایههای لازم، تجاری سازی گسترده پهپادهای آشیانهدار تحت شبکه توسط مجموعه در دستور کار قرار دارد.