با پذیرش 345 مقاله؛
استفاده از سموم و کودهای شیمایی یکی از چالش های کشاورزی است
سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم با پذیرش ۳۴۵ مقاله در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.
به گزارش سیناپرس اردبیل، دکتر اسماعیل چمنی، رئیس دانشگاه محقق اردبیلی ۳۰ مرداد در سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم گفت: در حال حاضر باید کشاورزی نیمه صنعتی خود را به سمت صنعتی شدن پیش ببریم و با توجه به خشکسالی موجود در خاورمیانه و منطقه و ایجاد سدهای متعدد توسط کشورهای همسایه که سبب کمبود منابع آبی میشود، امیدواریم راهکارهای مناسبی در راستای حل این چالش ها ارائه شود.
وی با تاکید بر لزوم مدیریت منابع آبی، ابرازامیدواری کرد: با استفاده بهینه از منابع آبی در حوزه کشاورزی و مدیریت بهتر آب در آینده ای نزدیک، کشاورزی مطلوب با راندمان بالا داشته باشیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی عنوان کرد: در دنیای امروز استفاده از سموم و کودهای شیمایی یکی از چالش های اساسی در حوزه کشاورزی محسوب می شود و باعث رقم زدن مسائل و مشکلاتی برای سلامت انسان شده است که این موضوع اهمیت تولید محصولات کشاورزی را نمایان می سازد.
وی گفت: امیدواریم با حرکت به سمت کشاورزی ارگانیک شاهد تولید محصولات سالم، ایمن و مصون از هرگونه سموم و مواد شیمایی در کشور باشیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: با برگزاری چنین همایش هایی انتظار می رود محققین به سمت ارائه راهکارهای مطلوب مدیریت کشاوزی سوق یابند و سبب آگاهی هرچه بیشتر مردم و کشاورزان شوند.
جبرائیل رزمجو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی گفت: این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاه های برجسته ملی و بین المللی مطرح است؛ بطوریکه امروز این دانشگاه در رتبه بندی هایی همچون تایمز، لایدن، ISC و غیره حضور دارد.
وی افزود: حضور دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه بندی های مطرح جهان مرهون تلاش های طاقت فرسای اساتید، کارمندان و دانشجویان است که با پژوهش های کاربردی و موثر توانسته اند دانشگاه را به این جایگاه برسانند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: فعالیت های متنوع عمرانی، آموزشی، فرهنگی و پژوهشی جایگاه دانشگاه را بهبود بخشیده است و اثرات مثبت آن در استان اردبیل و کشور مشهود است.
وی تاکید کرد: مصرف سموم شیمیایی اثرات مخربی را به دنبال دارد، لذا حرکت به سمت محصولات کشاورزی ارگانیک از اساسی ترین کارها محسوب می شود.
دکتر علیرضا قنبری رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی و رئیس این کنفرانس نیز گفت: خسارت های چشمگیر استفاده بیش از حد از سموم و کودهای شیمیایی سبب شده تمایل به کشاورزی ارگانیک افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به مزایای کشاورزی ارگانیک، افزود: این موضوع سبب بهبود و پایداری محیط زیست و همچنین سلامت غذایی انسان می شود.
رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی درخصوص مقاله های ارسال شده به این کنفرانس، گفت: مجموعا ۳۶۲ مقاله به این همایش ارسال شده بود که از این میزان ۳۴۵ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.
مهندس نوبخت اژدری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: سالانه ۴ میلیون تن محصولات کشاورزی در سطح استان اردبیل تولید می شود که ۲.۳ میلیون تن آن مرتبط با زمین زراعی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد: استان اردبیل در حوزه ارگانیک سازی محصولات کشاورزی پیش قدم بوده است و در حوزه تولیدات کشاورزی بین ۱۲ استان برتر کشور قرار دارد.
وی تصریح کرد: یکی از معضلات اساسی در حوزه کشاورزی مرتبط با رشد جمعیت است و این جمعیت نیازمند تولید محصولات کشاورزی بیشتر است و این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که استقلال کشور در وهله اول تولید مواد غذایی سالم است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تاکید کرد: ۳۵۰ هزار هکتار از اراضی دیمی استان در راستای کشاورزی ارگانیک کشت می شود و اکنون عدس و نخود کشت شده در زمین های زراعی دیمی ارگانیک است و همچنین ۱۸۰ تن تولید سیب زمینی ارگانیک داریم که امسال به بالای ۲۰۰ تن خواهد رسید.
دکتر صمد بهزاد مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان نیز گفت: شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان یکی از بنگاه های اقتصادی و قابل توجه کشور در سطح خاورمیانه است.
وی افزود: ظرفیت، توانمندی و پتانسیلی که امروز در استان تحت عنوان شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان ایجاد شده است، با همکاری و مشارکت بخش کشاورزی می توان این ظرفیت را گسترش داد.
مدیر عامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با تاکید بر اینکه تولید محصولات کشاورزی ارگانیک یک هدف مهم است، افزود: تولید ارگانیک یک حس انسان دوستی هم محسوب می شود و در حیطه تولید محصولات سالم و پیشگیری از بیماری ها نیز موثر است.
وی گفت: شرکت های دانش بنیان برای ما فرصت مهمی محسوب می شود و ما نباید از ظرفیت و توانمندی که در کشور وجود دارد غافل شویم و همچنین از شرکت های دانش بنیان دعوت می کنیم با ایده پردازی ما را همراهی کنند.
مهندس داود رجبی مدیرعامل بانک کشاورزی استان اردبیل نیز گفت: بانک کشاورزی ۸۰ درصد تامین مالی حوزه کشاورزی را متحمل می شود و واحدهای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی را حمایت می کند.
وی افزود: تمام هدف ما این است تا علاوه بر سرپا نگه داشتن واحدهای تولیدی فعال، این واحدها را گسترش دهیم و از آنها حمایت مالی همه جانبه انجام دهیم.