تشخیص زودهنگام بیماری های قلبی به کمک تصویربرداری جدید
پژوهشگران موفق به تولید نوعی فناوری اسکن قلب انسان شده اند که با کمک آن بیماری های قلبی سال ها قبل از وقوع قابل تشخیص است.
به گزارش سیناپرس، محققان موفق به ابداع نوع جدیدی از تصویربرداری قلب شدند که توموگرافی کامپیوتری با وضوح فوق العاده بالا UHR-CT نامیده شده و کیفیت عالی و تشخیص دقیق بیماری عروق کرونر را به صورت غیر تهاجمی ارائه داده و تهدیدها را سال ها قبل از بروز آن ها شناسایی می کند.
فناوری مورد استفاده فعلی برای تشخیص مشکلات قلبی، آنژیوگرافی توموگرافی کامپیوتری کرونر CCTA در رد شناسایی بیماری عروق کرونر در بیماران با خطر کم یا متوسط کاملاً مؤثر است. با این حال، غربالگری افراد پرخطر با این روش به دلیل شیوع بالای کلسیفیکاسیون ها می تواند چالش برانگیز باشد. در نتیجه، بیماران ممکن است تحت آزمایش های غیرضروری و اغلب تهاجمی قرار گرفته و به همین دلیل است که دستورالعملهای فعلی استفاده از CCTA را در افراد در معرض خطر توصیه نمی کنند.
این ابزار نوآورانه از آشکارساز شمارش فوتون استفاده می کند و محققان دقت تشخیصی آن را با استاندارد مرجع آنژیوگرافی عروق کرونر تهاجمی ICA در ۶۸ بیمار مبتلا به تنگی شدید دریچه آئورت مقایسه کردند که یک بیماری شایع اما جدی محسوب می شود که جریان خون از قلب را مختل یا مسدود می کند.
مطالعات انجام گرفته نشان داد: UHR-CCTA برای تشخیص بیماری عروق کرونر بسیار حساس بوده و این تکنیک به زودی می تواند برای بیماران پرخطر در دسترس باشد.
به گزارش سیناپرس، دکتر هاگار استاد دانشگاه فرایبورگ و از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق می گوید: در حال حاضر، استفاده از این روش برای بیماران پرخطر، امکان پذیر است، اما با توجه به این که مطالعات در این رابطه پایان نیافته است، نباید برای همه بیمارانی که برای تصویربرداری CT قلب ارجاع می شوند، اعمال شود.
گفتنی است روش CT شمارش فوتون در سراسر جهان نسبتاً نادر است، اما کارشناسان پیش بینی می کنند که این فناوری در دهه آینده رایج تر خواهد شد.
این تیم اکنون در حال بررسی پتانسیل تشخیصی فناوری CT شمارش فوتون در سناریوهای بالینی دیگر مانند تصویربرداری انکولوژیک است و تحقیقات خود را به گروه هایی که در حال حاضر تصویربرداری CT برای آنها امکان پذیر نیست، مانند بیماران مبتلا به استنت های کرونر، گسترش می دهند. آنها همچنین در حال بررسی پتانسیل ارزیابی عضله قلب با CT شمارش فوتون هستند. نتایج اولیه نشان میدهد که این فناوری میتواند وضوح بافت نرم را بهبود بخشد و به شدت برای شناسایی بیماری مفید باشد.
شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی Radiology منتشر شده است.
مترجم: رضوان خندان
No tags for this post.