کشف یک دهکده اسرارآمیز زیر دریاچه باستانی

دانشمندان در زیر آب های فیروزه ای دریاچه اوهرید که به مروارید بالکان مشهور است، دهکده ای را کشف کرده اند که ممکن است یکی از اولین جوامع بی تحرک اروپا باشد.

به گزارش سیناپرس، باستان شناسان معتقدند: بخشی از ساحل آلبانیایی دریاچه حدود ۸ هزار سال پیش میزبان سکونتگاه هایی از خانه های چوبی بود که آن را به قدیمی ترین روستای کنار دریاچه در اروپا تبدیل می کند که تا به امروز کشف شده است. گفتنی است که قدمت رادیوکربن این سایت بین ۵۸۰۰ تا ۶۰۰۰ قبل از میلاد است.

آلبرت هافنر (Albert Hafner) استاد باستان شناسی دانشگاه برن سوئیس و پژوهشگر این مطالعات می گوید: این دهکده چند صد سال قدیمی تر از مکان های شناخته شده قبلی دریاچه در نواحی مدیترانه و آلپ است. او گفت: طبق اطلاعات ما، این کشف قدیمی ترین سکونتگاه در اروپا است.

کارشناس خانه های دریاچه های دوران نوسنگی اروپا گفت که باستانی ترین روستاهای دیگر در کوه های آلپ ایتالیا کشف شده اند و قدمت آنها به حدود ۵ هزار سال قبل از میلاد می رسد.

هافنر و تیم باستان شناس سوئیسی و آلبانیایی اش در چهار سال گذشته حفاری هایی را در لین در سمت آلبانیایی دریاچه اوهرید که در مرز کوهستانی مقدونیه شمالی و آلبانی قرار دارد، انجام داده اند. اعتقاد بر این است که این سکونتگاه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ نفر جمعیت داشته است و دارای خانه هایی است که بر روی پایه های بالای سطح دریاچه ساخته شده است.

اخیرا و در طی یک عملیات غواصی، باستان شناسان شواهدی را کشف کردند که نشان می دهد: این سکونتگاه با هزاران تخته میخ دار استحکام یافته است که به عنوان سنگرهای دفاعی استفاده می شد. هافنر در این باره گفت: برای محافظت از خود ساکنان مجبور بودند یک جنگل را قطع کنند.

اما چرا روستاییان برای دفاع از خود نیاز به ساخت چنین استحکامات گسترده ای داشتند؟ باستان شناسان هنوز در جستجوی پاسخی برای این سوال هستند. محققان تخمین می زنند که تقریباً ۱۰۰ هزار  میخ به کف دریاچه در نزدیکی لین زده شده است و هافنر این کشف را گنجینه ای واقعی برای تحقیق می نامد.

دریاچه اوهرید یکی از قدیمی ترین دریاچه های جهان است و بیش از یک میلیون سال است که وجود دارد.  با کمک غواصان حرفه ای، باستان شناسان در حال جمع آوری اطلاعات از ته دریاچه بوده اند و اغلب قطعات فسیل شده چوب و قطعات ارزشمند بلوط را کشف کرده اند.

در ادامه آدریان آناستازی (Adrian Anastasi) باستان شناس آلبانیایی، گفت که تجزیه و تحلیل حلقه های درختان به تیم تحقیقاتی کمک می کند تا زندگی روزمره ساکنان منطقه را بازسازی کرده و بینش های ارزشمندی از شرایط اقلیمی و محیطی در آن دوره ارائه دهد.

به گزارش سیناپرس، در حال حاضر، دانشمندان می ‌گویند می‌ توان حدس زد که این روستا به کشاورزی و دام‌های اهلی برای غذا متکی بوده است. محققان اضافه می کنند که در این مکان ما دانه ها، گیاهان و استخوان های حیوانات وحشی و اهلی مختلف را پیدا کردیم. اما دو دهه دیگر طول می کشد تا این سایت به طور کامل بررسی و مطالعه شده و نتیجه گیری نهایی انجام شود.

مترجم: مهدی فلاحی پناه

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا