سرانجام راز چگونگی ساخته شدن اهرام کشف شد
اهرام مصر را می توان یکی از شگفتی های دنیای باستان محسوب کرد که توجه میلیون ها نفر را از سراسر جهان به خود جلب کرده است. همواره داستان ها و شایعات متعددی در مورد روش ساخت این بناهای عظیم که جز شگفتی های هفت گانه جهان محسوب می شوند، وجود داشته اما به نظر می رسد باستان شناسان موفق به کشف این راز بزرگ شده اند.
به گزارش سیناپرس، اگر چه تا امروز به طور کامل مشخص نیست که مصریان چگونه این اهرام غول پیکر را هزاران سال پیش ساخته اند، اما گروهی از باستان شناسان فکر می کنند که ممکن است توضیحی قابل قبول را در این رابطه کشف کرده باشند.
به طور کلی هم مورخان و هم باستان شناسان بر این باورند، مصریان در ساخت این سازه های بزرگ، تخته های سنگی عظیم را جابجا کرده و از زمین های اطراف آن ها استفاده کرده اند. درک این موضوع وقتی متوجه می شوید که هرم بزرگ متشکل از بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار میلیون بلوک سنگ آهک و گرانیت است که هر کدام حداقل دو تن وزن دارند، بسیار دشوار است.
اکنون تصور می شود که مهندسان و معماران این تمدن باستانی از شاخه ای از رود نیل برای کمک به انتقال سنگ های عظیم به محل ساخت اهرام استفاده کرده اند. به همین دلیل گروهی از محققان برای اثبات نظریه خود، آزمایش پنج نمونه خاک فسیل شده از دشت سیلابی جیزه را آغاز کردند. باستان شناسان برای دسترسی به این نمونه ها مجبور شدند بخش های مورد نظرشان را تا عمق ۹ متری حفاری کنند.
در ادامه نمونه های خاک توسط آزمایشگاهی در فرانسه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این تجزیه و تحلیل به دنبال گرده و پوشش گیاهی است که معمولاً در اطراف نیل یافت شده و ثابت می کند زمانی یک آبراه باستانی در کنار اهرام وجود داشته است.
در نهایت آزمایش های پیچیده این تیم مطالعاتی نتیجه داده و آن ها توانستند وجود شاخه ای از روز نیل در کنار هرم خوفو را تأیید کنند. شواهد نشان می دهد که مصریان باستان تخته های سنگی را در این آبراه می کشاند تا برای استفاده در سازه های بزرگ اهرام استفاده شوند. مطالعات انجام شده نشان می دهد این آبراه مصنوعی در ۶۰۰ سال قبل از میلاد خشک شده است.
به گزارش سیناپرس، تیم محققان همچنین در طول مطالعه خود ۶۱ گونه گیاهی را کشف کردند که هادر شیشا، جغرافی دان و متخصص محیط زیست باستانی و از اعضای این تیم مطالعاتی در رابطه با یافته های خود می گوید، وجود این گیاهان بدون انشعاب رود نیل برای ساخت اهرام در این محل غیر ممکن بود.
این تحقیق و کشف متعاقب آن توسط یک قطعه پاپیروس انجام شد که نشان می داد چگونه یک افسر مصر باستان به نام «مرر» مجبور شد سنگ آهک را از رود نیل به یک سایت ساختمانی در جیزه منتقل کند. این پاپیروس باستانی در دریای سرخ پیدا شده و باستان شناسان مدت ها برای خوانش و تفسیر آن زمان صرف کردند.
در نهایت یافته های این تیم مطالعاتی و تطبیق آن با محتوای پاپیروس فوق الذکر تأیید می کند که حمل و نقل مصالح ساختمانی مورد نیاز در ساخت اهرام از مسیر آب منتقل شده است.
مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: indy100.com
No tags for this post.