محققان خواستار تغییر در درمان آپنه خواب هستند
تخمین زده می شود که آپنه خواب تنها در آمریکا ۳۰ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می دهد بطوریکه این بیماری با دیابت مقایسه می شود، اما درمان آن می تواند فوق العاده دشوار باشد. گفتنی است این بیماری با خطر بیشتر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط بوده و با سایر نگرانیهای جدی سلامتی مانند بیماریهای قلبی عروقی و سکته مرتبط است.
به گزارش سیناپرس، به طور سنتی، این بیماری ابتدا با یک دستگاه فشار مداوم مثبت راه هوایی (CPAP) درمان می شود که در سال ۱۹۸۰ در استرالیا اختراع شد و یک دهه بعد منجر به توسعه دستگاه فشار دوسطحی مثبت راه هوایی (BiPAP) شد. این دستگاه در واقع یک نوع ونتیلاتور است، وسیله ای که به تنفس فرد بیمار کمک می کند.
با این حال، تیمی از محققان این درمان را زیر سوال برده و تاکید کردند که چگونه دستگاه فشار مداوم مثبت که بسیار مقرون به صرفهتر از سیستم دستگاه فشار دوسطحی است، برای بسیاری از مبتلایان به آپنه خواب موثر نیست و یک رویکرد شخصیتر برای درمان می تواند در درازمدت بسیار مفیدتر باشد.
دنی اکرت (Danny Eckert) پروفسور و مدیر موسسه آدلاید می گوید: به جای اینکه همه افراد ابتدا دستگاه فشار مداوم مثبت را امتحان کنند ما مدل آن را چرخانده و در اولین مرحله به همه یک آتل دندانی دادیم. این روش نسبت به دستگاه فشار مداوم بسیار قابل تحمل تر است.
اکرت مشکلات درمان آپنه خواب را که به طور کلی نیازمند استفاده از دستگاه تنفس یا آتل دندانی است، برجسته می کند. او توضیح می دهد: هر دو روش به دلیل استرس ایجاد شده، میزان رها شدن بالایی دارند. نشان داده شده است و میزان خرابی دستگاههای CPAP مانع بزرگی برای درمان مؤثر این وضعیت خواب جدی است.
اکرت همچنین گفت: ما دریافتیم که اگر دستگاه اولیه به تنهایی کافی نبود بنابراین سایر روش های درمانی را به آن اضافه کردیم. سپس درمانهای جایگزین و نوظهوری مانند اکسیژن درمانی و داروهای جدید را اضافه کردیم که بر اساس یافتههای یک مطالعه دقیق خواب انجام شد.
این رویکرد می تواند به افراد مبتلا به آپنه خواب کمک کند تا وضعیت خود را بهتر مدیریت کنند و به کسانی که نگرانیهای دیگری مانند اضطراب دارند، کمک کند.
به گزارش سیناپرس، اکرت در خاتمه گفت: با استفاده از این رویکرد جدید، ما توانستیم تقریباً همه شرکت کنندگان را درمان کنیم و فقط تعداد کمی از آنها به سیستم قدیمی CPAP نیاز داشتند.
شرح کامل این تحقیق در مجله Annals of the American Thoracic Society منتشر شده است.
مترجم: مهگل غفاری
No tags for this post.