جهاد دانشگاهی نهادی نخبگانی است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جهاد دانشگاهی را نهادی نخبگانی دانست که توانسته است از نخبگانی که در سراسر کشور حضور دارند، استفاده کرده و بین علم، صنعت و نیازهای جامعه پیوند برقرار کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو هیات امنا جهاددانشگاهی، درباره جهاددانشگاهی و دستاوردهای این نهاد گفت: ویژگی برجسته این نهاد، نخبگانی و به تعبیری غیردولتی بودن است، ولو مشمول حمایت‌های دولت است، اما توانسته است از نخبگانی که در سراسر کشور حضور دارند، استفاده کرده و بین علم و صنعت و نیازهای جامعه پیوند برقرار کند.

وی افزود: یکی از آسیب‌ها و مشکلاتی که هنوز در جامعه دانشگاهی وجود دارد، این است که به مسائل بنیادی با صرف نظر از کاربرد و اثربخشی آن‌ها می‌پردازند، هر چند قطعا نیاز به تحقیقات بنیادی داریم، اما امروزه تحقیقات بنیادی، ارتباط وثیقی با تحقیقات کاربردی دارد و این تقسیم صناعی و دوگانه که تحقیقات یا بنیادین یا کاربردی هستند، تقسیم‌بندی صحیحی نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین خسروپناه ادامه داد: امروزه ریاضیات با مسائل کوانتوم و کوانتوم با مسائل مخابرات، کامپیوتر و فنی – مهندسی پیوند دارد، آیا می‌شود ما ریاضیات را از کوانتوم جدا کنیم، اصلاً امکان دارد فیزیک کوانتومی را از مخابرات و مهندسی جدا کرد؟ این علوم درهم تنیده هستند؛ بنابراین کسانی که به دنبال مقالاتی هستند که صرفاً دانش‌بنیان است، در تفکر ۲۰ – ۳۰ سال پیش تنفس می‌کنند.

به گزارش سیناپرس به نقل از جهاددانشگاهی، وی با بیان این که امروزه مسئولان ما در وزارت علوم و وزارت بهداشت به این نکته توجه دارند و بین علم و مهندسی علم و فناوری علم و جامعه ارتباط برقرار می‌کنند، تصریح کرد: این ویژگی از بدو تاسیس جهاددانشگاهی وجود داشته است و یک نهاد علمی بنیادمحور صرف نیست و از علوم بنیادی بهره می‌برد، برای این که مساله‌های کاربردی را حل کند. در مجموعه رویان هم این ظرفیت وجود دارد و توانسته است آثار و برکات خوبی داشته باشد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا