دنیا برای جمعیت سالمند دو میلیارد نفری آماده است؟

تا سال 2020، جمعیت شصت سال به بالای دنیا بیشتر از تعداد کودکان کمتر از پنج سال خواهد بود و تا سال 2050، جمعیت سالمند دنیا به دو میلیارد نفر خواهد رسید. این ارقام قابل توجه اند و با توجه به موضوعاتی مانند زوال شناختی، طرح های مقرری بازنشستگی و افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی این سوال مطرح می شود که آیا دنیا در آینده آماده برخورد با چالش های پیچیده طول عمر زیاد جمعیت خود خواهد بود؟

این چالش‌ها فرصت های منحصر به فرد و در عین حال خطرهای قابل توجهی را در صورت عدم انجامات اقدامات زودهنگام به وجود خواهد آورد. دولت ها و شرکت های بیمه به ارتقادادن طول عمر سالم انسان ها علاقه مند هستند و آن ها در این بین تنها نیستند چون تمامی بخش ها و حتی سهامداران جوامع در پیشرفت یک جامعه به سمت داشتن جوامع مسن تر سالم ایفای نقش می کنند.

سیاست های و قانون گذاری ها برای سازگارشدن با جمعیت در حال پیر شدن مورد نیاز هستند و این سیاست ها می توانند شامل اصلاحاتی در زمینه مددکاران و افرادی باشند که وظیفه شان ممانعت از سواستفاده و کلاهبرداری مالی افراد از سالمندان است.

سازمان های خدماتی مالی از جمله بانک ها و شرکت های بیمه وظیفه دارند از مشتریانشان حمایت کنند و حفاظت مالی برای جلوگیری از سواستفاده مالی از کهنسالان ضروری است.  در این بین، فناوریهای پیش بینی شده در چهارمین انقلاب صنعتی از ابزار پوشیدنی گرفته تا حسگرهای خانگی و همچنین هوش مصنوعی و الگوریتم های پیشرفته می توانند از ثروت و سلامت سالمندان پشتیبانی کنند. مقررات و سیاست های مورد نیاز هم باید با این پیشرفت های فناورانه همراه باشند.

تعداد روزافزون آکادمی ها و شرکت ها در حال بررسی تاثیرات سلامتی و ثروت به همراه یکدیگر هستند. داشتن مهارت در استدلال مالی همراه با تغییرات شناختی در مغز فرسایش می یابد و باید به افراد حرفه ای در زمینه نارسایی شناختی و پیری آموزش داده شود تا از بیمارانشان حمایت کرده و به برقراری ارتباط آن ها کمک کنند. در این میان پزشکان نیز باید برای بحث کردن درباره امور شخصی و مالی بیمارانشان، آموزش داده شوند و به این کار ترغیب شوند.

ارزش فعالیت های انجام شده برای ارتقای سلامت و ثروت در اوایل زندگی در دوران های بعدی زندگی خود را نشان می دهد. برنامه ریزان مالی باید با مشتریانشان همکاری کنند و برنامه های مالی را طراحی کنند که با تاثیرات زوال شناختی در طول زندگی فرد برخورد کنند. برنامه ریزان و طراحان شهری نیز باید مسکن، وسایل حمل و نقل و شهرهای متناسب با جمعیت در حال پیرشدن دنیا را ارائه دهند.

تحقیقات همکاری گونه

تحقیقات برای ارتباط دادن بهتر سلامتی و ثروت مورد نیاز هستند و برای داشتن یک جمعیت سالم، مطالعات بیشتری درباره عوامل طول عمر مورد نیاز است. برای این که سالمندان ثروت داشته باشند، پیش بینی کنندگان و دانستن الگوهای سواستفاده مالی و کلاهبرداری مورد نیاز هستند. محققان آکادمیک و نهادهای ملی باید با یکدیگر همکاری کنند تا تحقیقات مهمی در زمینه رفاه مالی و سالمندی سالم صورت دهند.

ارائه فناوری های نوآورانه

فناوری های شخصی شده با پتانسیل آسان کردن پیری سالم و ممانعت از کلاهبرداری مالی در میان سالمندان به تدریج در حال ظهورند. این فناوری ها باید توسعه یابند تا کاربردپذیر باشند و همچنین حفاظت داده ای و حریم شخصی سالمندان را حفظ کنند. در این بین، هوش مصنوعی و حوزه رباتیک هم قادر خواهند بود حمایت های مهمی را انجام دهد گرچه به اقدامات جمعی برای اطمینان یافتن از مزیت های گسترده خود نیاز دارند.

سیاست های دوستدار پیری

سیاست های و قانون گذاری ها برای سازگارشدن با جمعیت در حال پیر شدن مورد نیاز هستند و این سیاست ها می توانند شامل اصلاحاتی در زمینه مددکاران و افرادی باشند که وظیفه شان ممانعت از سواستفاده و کلاهبرداری مالی افراد از سالمندان است. دسترسی داشتن به چنین مددکارانی باید به یک نرم جدید در میان جمعیت های در حال پیرشدن تبدیل شود.

مجمع جهانی اقتصاد در پایان می نویسد که توصیه های ارائه شده در این گزارش بلندپروازانه هستند و یک فرد یا یک سازمان به تنهایی نمی تواند آن ها را عملی کند. تحقق این توصیه ها نیازمند همکاری سازمان ها و سهامداران جهت آسان کردن فرآیند ایجاد سلامتی و ثروت پایدار برای سالمندان است و این امر ارزش سرمایه گذاری کردن را دارد.

 

مترجم: شه تاو ناصری

منبع: مجمع جهانی اقتصاد

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا